Ahojte, prosím, ak má niekto skúsenosť, budem rada. Po prekonaní covidu, myslím klasický priebeh ako zvysena teplota, kašeľ, bolesti tela ci hrdla... Po odzneni, napr par mesiacov, nemali ste problém s vypadavanim vlasov, slabé nechty, alebo akékoľvek iné ťažkosti, ktoré sa prejavili až po niekoľkých týždňoch ci mesiacoch? Nepíšem o ťažkých stavoch, skôr také niečo netypické, co nie je často spomínané.
Mne cca 3 mesiace po vypadali takmer všetky vlasy. Veľa žien malo tento problém.
to nebude mat su is s covidom,preco by malo?Skus hldat inde dovod.
@smutok20 ved práve toto riešim... Mala som covid začiatkom roka, a asi v apríli to začalo. Ale covid som mala taky priebeh, ze nie ťažký, mala som vysoké teploty niekoľko dní, bolesti tela, kosti, svalov, hrdla a pod. A teraz to je neskutočne, ja si vycesem celé hrste vlasov, celé pramene... Už mám taký strach. Ako dlho to trvalo u Teba, ak sa môže LM opýtať? A nové rastu?
@mandzula tak aspon to je dobre, ze to už skoncilo. U mňa stále v plnej sile... Toto som nezažila ani po pôrode. Dúfam, ze sa Vám to už nevráti.
@ktochytavzite vedecký sú preukázané následky covidu, aj po slabom priebehu. Sama som si tým presla
Ahoj, nepoteším Ťa - ja som nakúpila v tom čase produkty za cca 500 € a pochodila som všetkých doktorov. Nepomohlo mi nič. Vlasy vypadali takmer všetky. Keď už som bola rozhodnutá že si idem kúpiť parochňu, zastavilo sa to. Kovid som mala december a vypadávanie začalo v marci a trvalo cca 3 mesiace. Potom sa zo dňa na deň zastavilo a začali rásť nové vlasy. Kým sa celkovo obnovili vlasy trvalo to vyše roka ale teraz mám krajšie ako predtým a hustejšie 🙂 treba to vydržať, aj keď viem, že je to náročné, ja som revala pri každom umývaní vlasov, tie vlasy boli doslova všade. Od kožnej mi bolo jasne povedané, že je to následok dopytu a že je to u žien časté. Drž sa 🙂
@smutok20 och... No jedine pozitívum, ktoré to ma je, ze máš krajšie vlasy ako predtym. Ale tiež som z toho zúfalá už, pred umývaním vlasov už som v strese, lebo viem, co bude. Mne sa už sníva o tom, ze nemám vlasy 🙄 Hlavne hore viditeľné ubudli, už to je nielen citeľne, ale už to aj vidieť. Ja som z toho neštastna už... A to pritom ja som mala vždy veľmi husté vlasy, dávala som si ich pravidelne preriediť. Teraz mi je z toho do plaču.
to moze byt kludne aj vekom,proste vela zien po 30 nud odivie alebo im zrednu vlasy,ja som ani covid nemsla a po detoch ma redsie vlasy.Insk co ma respiracne ichorenie spolocne s vlasmi?Mozno skus nehale specialnejsie vys napr na autoimunitu.Alopecia ke bezma u zoen v strednom veku.Ale ak mas nie uplne riedke vlasy tak skus nebyt v strese,dkus vitaminy stravu ,zdravsie sa stravuj.Mojej sestre zredli vlasy po 20 a nemalq ani covid .
@ktochytavzite mnohe zeny bez ohladu na vek ti potvrdia, ze po prekonani kovidu mali problem s padanim vlasov, napriklad moja dcera, ktora ma 17. Myslim, ze sme prilis male panie na to, aby sme si mohli dovolit tvrdit, ze respiracne ochorenie nemoze mat vplyv na padanie vlasov, mozeme sa spolahnut jednak na vlastne skusenosti a skusenosti okolia, jednak na nazory lekarov, ktori sami hovoria, ze je to nasledok kovidu.
@ktochytavzite neviem, nevravím, ze chcem mať husté a krásne vlasy do 80tky, ale tak vekom by to nezačalo tak náhle a v takom množstve. Ja si vycesavam po umytí celé pramene. Ostáva mi v rukach kopa vlasov. Verím, ze je to len dôsledok covidu a ze sa to upraví, a snažím sa vytrepat z hlavy oveľa horšie myšlienky...
@mandzula a ak ste ockovane moze to lat suvis s tym?
@mandzula mne tak padali vlasy po schudnuti,z hustych vlasov som mala zrazu polovicu a aj to co pises ze ti ostanu v hrsti bolo.Po pribrati mi aj vlasy dorastli ale uz nie take huste ako boli predtym a porodmi tusim este zredli cize z hustych vlasov mam tak polovicu,alw pokial nemam kut a plesiny tak mi to je aj jedno.
Nezačala si brať nový liek? Niekedy je aj to na príčine. Skús šampón Thermal z lekárne, mne pomohol.
@ktochytavzite to ti povedat neviem, viem vsak, ze ako sme s dcerou v decembri prekonali kovid (ja ockovana, ale v roku 2021, a kovid hrozny, ona neockovana a kovid mierny), v marci to prislo.
@mandzula áno, už mám termíny budúci týždeň, tak uvidíme.
@lukbe nič nové som nezačala používať, dokonca som prestala používať kondicionér, balzam, vlasy nefarbim. Chodím jak strašiak.
Hmm, tak len dúfať, že sa tie vlasy pozbierajú. Ale ten sampon skús.
Mne začalo busievat srdce a začali ma bolievat kríze a chrbát medzi lopatkami