Ťažko sa mi dýcha

aerzab31
16. aug 2020

Ahojte..pisem sem ohladom mojho zdravotneho problemu...uz zopar mesiacov sa mi dost tazko dycha..pocit ze mi daco brani v dychani v hrdle alebo nizsie ..nedodychujem uplne ani sa neviem nadychnut celkom..dychanie je rychle celkom..nedavno mi bola zistena lahka alergicka astma a som alergicky na burinu palinu..uz asi 2 mesiace cca beriem inhalator a vobec to nepomaha .. Asi tyzden dozadu som dajak na to nemyslel tak bolo celkom v pohode ale tersz yz je to zasa dost zle stale myslim na to dychanie vkuse..a kazdy nadych mam tazky ako by slm mal dajaku prekazku co mi brani v dychani..pred mesiacom som vysadil antidepresiva uzival som ich 2 mesiace cca ale aj pocas nich som mal tazke dychanie..tiez mam krivy chrbat ..srdce a pluca mam v poriadku kedze bol som na plucnom kde mi robili rengen pluc,spirometriu aj brali krv..vysla mi akurat ta lahka alergicka astma..nemoze to byt stitnou zlaziu alebo chrbticou?

aerzab31
autor
16. aug 2020

@aerzab31 Mimochodom ma este aj tlaci na hrudi

sunny8
16. aug 2020

Je to tou alergiou ;) nech ti predpisu nasonex .. perfektne uvoľňuje opuchnuté dutiny .. kým sa dostanes na vysetrenie skus nasal duo docasne pomoze .. ked človek zle dýcha potom boli aj hlava aj celkovo cítiť slabosť

aerzab31
autor
16. aug 2020

@sunny8 Ono nasonex som braval kedze mam upchaty nos uz velmi dlho mam cervenu sliznicu v nose a myslim ze polypy alebo take nieco..nodom uz par rokov nemozem dychat..lenze teraz ani ustami 🙂

katty2012
16. aug 2020

@aerzab31 a na hypochondriu uz testovali?

m_o_n_c_a_k
17. aug 2020

@aerzab31 ja mávam podobne príznaky pri alergixkom období. Som tiež alergičky aatmatik. Treba nasadiť lepšiu liečbu.

marca12
17. aug 2020

Ak mas krivu chrbticu,moze to byt aj z toho.

tanika
2. nov 2020

@aerzab31 ahoj prodim ta čo ti pomohlo by ten sťažený nadych ? Som z toho zúfalá 😏ako keby som sa nemohla z plných pľúc nadýchnuť 😪ďakujem za odpoved 😉

m_o_n_c_a_k
2. nov 2020

@tanika skus železo. Si tehotná? V ktorom tt? Máš astmu? Alergiu?

tanika
2. nov 2020

@m_o_n_c_a_k nie ,tehotná nie som . Problém Asi prinosove dutiny .

tanika
2. nov 2020

@tanika no testy na alergiu vždy neg.ske mna sa stále zapaľujú dutiny . Vytery neg. Nikdy žiadny bavil . Zhrubnu mi mušle v nose a musím ísť na operáciu. No som na dne z toho . Ako sa prejavuje astma ??

tanika
2. nov 2020

@m_o_n_c_a_k no testy na alergiu vždy neg.ske mna sa stále zapaľujú dutiny . Vytery neg. Nikdy žiadny bavil . Zhrubnu mi mušle v nose a musím ísť na operáciu. No som na dne z toho . Ako sa prejavuje astma ??

m_o_n_c_a_k
2. nov 2020

@tanika mušle v nose????. No astma sa prejavuje piskavym dýchaním, alebo náhle sa ti nedá zhlboka nadýchnuť. Ale nemalo by to trvať celý deň. Prichádza to náhle. No neviem, ak máš ale nejaké problémy s prinosovymi dutina i tak nech ti to vysetria

tanika
2. nov 2020

@m_o_n_c_a_k áno v nose máme horné , stredne a dolné mušle . Bola som viac krát operovana na prinosove dutiny .a nemám to cely deň , hlavne teraz večer mám neda sa mi zhlboka nadýchnuť . Ako kedy mi niečo na plucach sedelo . Idem si dať ventolin . Inak ty si astmatička ? Čo ti zaberá ???

m_o_n_c_a_k
2. nov 2020

@tanika ja som astmaticka a mala som aj v tehu problémy a najviac asi v alergickom období.
Bola si aj na plucnom. Ja si myslím ze toto astma nie je.