Zdravím, bol som na ortopedii a tam mi zistili blok v hrudnej a krčnej chrbtici, môže sa mi dlhodobo kvôli tomu zle dýchať, dýcha sa mi zle každý deň a celý deň, bolesti chrbtice nemám žiadne + mám často aj závraty a točenie hlavy. Poslali ma na MR, tak uvidíme. Dýcha sa mi nonstop zle, tu ste mi písali že tetania ale EMG a minerály v norme. Pľucne a kardio tiež v poriadku. Mali ste niekto skúsenosť?
prikladám aj obrázok
Ďakujem za každú odpoveď.
moze ti byt psychosomaticke a najskor aj bude kedze ostatne vysetrenia mas negativne
@ildiko36 tak ja bolesť žiadnu nemám v chrbtici, niekedy krcna trocha zabolí akurat, mne ortopéd povedal keď som tam bol že je tam blok a určite treba ísť na MR, no a na nejaké veľké vyšetrenie krvy som nebol ale také klasické odbery mi robili tohto roku už asi 5krat a stále v norme všetko, no a na ct pľúc som nebol ale bol som na rtg pľúc a tam tiež v poriadku všetko
@danielahamar na alergológiu ešte len mám ísť, ale nemyslím si že až také problémy z toho by mohli byt, celodenné a každodenne
@danielahamar mozem sa spytat aj hit sa moze dýchať sťažené ťažko ???
@tanika ano
@saimon653 akože nie, však keď telo pumpujes dennodenne jedlom, tak reakcia môže byt
@danielahamar dakujem mne sa pohorsilo s dýchaním teraz ako uz vypukla sezona alergií , a + k tomu opuchnuta sliznica v dutinách bez nadchy ide ma porazit toto nie je isto tetania !!!!! Beriem atihistaminika omarit a aj spreje na astmu nepomaha berodual. A flutiform 250 , dnes mi je strasne Uz mam posledne ze dat si kortikoid tabl. Prednison 20 mg A to vzdy zaberie ale nechcem sa pchať kortikoidmi . Zbehnem najskor na plucne co sa deje . Mate toto niekto ??? Ked je sezona alergií ??? Dik
@saimon653 ja som mala podobnú diagnózu,pri srdci ma veľmi pichalo,EKG bolo ok,mam postahovane svaly,az poskrucane,skolioza medzi lopatkami,cize niekde je zablokovaný nerv,trebalo by neurológia,a potom asi rehabko
@tanika nie je zle nastavená liečba? Ja mam prednison len ba ozaj vážny stav ako opuch hrdla jazyka po jedle.
@danielahamar podla mna je je js mam este problem sj tento a samozrejme neschopnu skergologicku ;
no je mozne ze to bude aj nejaka alergia alebo prejav intolerancie ci Hit , prave toto riesim a idem si Sukromne co da vyšetriť nakolko nslergologivka, moja na to …… kašle , mam totiž aj problem reflux , helikobakter ktory nemoze mi prelieceny atb lebo som mala silne alerg. Prejavy . A potom vsetko hemofil atb ,3 druhy , alergia opäť prisla , červeň v tvari na dekolte , ako keby opuch v tvari len pichali do mna kortikoidy inj . A potom aj tabletky prednison od Nov - do konca marca aj popri atb som bola na prednidone vysadení zaciatkom marca samozrejme pistupne ( od 40 mg potom uz dlhsie 30 mg a postupne dolu ) a odvtedy sa deju veci v mojom tele katastrofa. Opuch ako keby v puse , červeň v tvari potom pupaky drobne na tvari ,ktore niekedy az pália cerveny dekolt ako to pride tak aj odide nemsm to cely cas ( vyšetrujú mi Lupus cakam na vysledky ) , ihlicky mi obcas ako keby behajú po tele , sťažené dychanie , pripuchnuty nos bez nadchy som uz na nervy …. Ked si to skladam zeby HIT ??? Alergie , intolerancie ??? Dakujem za odpoved ak mate nejaku skusenost som na nervy
@tanika treba nájsť novú alergologicky. Potravinové si viete dat vyšetriť aj sama v nejakom laboratóriu, ale ceny komplet tuším okolo 400eur, treba popozerať cennik
@danielahamar ano lebo kožna ze alergologicka smer , a alergologicka od februara sľubuje ze urobime dobry, len ked budem cista bez atihistamik a pripadne kortikoidov ale veď teraz je este aj kvitnuca sezona vysadit atihistaminika no neviem . Zajtra mam kontrolu poobede ak sa nedohodnem na odberoch objednam sa fo medirexu na odbery snad sa. Do 500 zmestim sice dom chcela kupit nieco do zariadenia nevadi co uz investujem do zdravia , lebo najst novu dobru alergo okoli to je des , čakanie 4 mesiace min a dobry ani novych pacientov neberu . A ja uz chcem vediet co mi vlastne je . 🥲
@tanika tiež mam pre malého alergo 40km, lebo u nás berie deti od 6r. A tiež sa čakalo prvý krát 2mesiace u nej, inak ma termín každého pol roka
@danielahamar presne tersz nedavno som to riesila u jednej alergo fakt ze dobrej 5 mesiacov na prve vysetrenie juj . Preto hladam isto dalej a volám , uvidim co mi povie zajtra moja a ked nie som rozhodnutá investivat do seba lebo fakt uz neviem co jest a Krd pride problem povie mi ze si mam skocit na pohotovost ze pichnu kortik . Inj. 🥲 tam uz na mna pozeraju ako na blázna 🙈to je riešenie ked ani nevieme vo mi je . No des 🥲
Potravinové alergie? Lepok? Histamin?