Ťažké dýchanie, nulový sociálny život, trasenie

jankatralalajka
30. dec 2023

rada by som bola ak by sa tu našiel niekto kto by mi vedel poradiť tak sa tu teda rozpíšem. Neviem čo sa somnou deje ale ovplyvňuje to moj život a aj ľudom okolo mňa. Som uz dospela chcela by som si nájsť robotu a osamostatniť sa aj som sa o to niekoľkokrát pokúsila ale vždy na pohovore sa dostanem do nejakého čudného stavu ťažko sa mi dýcha a som v strasom nepokoji a moja hlava mi tak pracuje ze potencionálnu budúcu šéfku ani nevnímam co mi hovorí. Môj bohatý sociálny život je uz niekoľko mesiacov na 0 lebo nezvládam ísť ani normálne do obchodu bez toho aby som pociťovala uzkosti a rodičia ma nemôžu nechať ani samu doma lebo mam doslova pocit ze sa idem zblázniť. Často počúvam od otca ze to je len v hlave ale niekedy to ma aj fyzicke symptómy typu trasenie sa alebo pocit na odpadnutie/ťažké dýchanie a skoro 24/7 mi ako keby piští v ušiach ale najviac to vnímam pred spaním. Fakt hocičo ma dokáže vykoľajiť z normalu či uz je to ísť sama do obchodu( vlastne hocikam) alebo stačí aj nejaký nepríjemný film alebo zvuk. Fakt som uz tak zúfalá ze som rozmýšľala nad samovraždou toto neni život iba prežívanie

trgypadl
30. dec 2023

@jankatralalajka vyhladaj pomoc, psycholog, psychiater. Drzim palce💞

subartic
30. dec 2023

@jankatralalajka navštív psychiatra, myslím že toto je už fóbia .

martinmmartin
30. dec 2023

No absolvuj par pohovorov co dostat nechces- chod do vseliakych perso-agentur atd az sa to stane rutinou a budes v elemente ktory poznas- potom skus pohovorovat na poziciu ktoru naozaj chces

dadis
30. dec 2023

@jankatralalajka Myslim si, ze by mohlo ist o socialnu fobiu, ta ma taketo fyzicke prejavy. Cim skor zacnes riesit, tym skor to mozes zvladnut. Ocino ma pravdu, je to len v tvojej hlave. Neboj, s pomocou odbornikov to zvladnes.

unicornlady
30. dec 2023

To nemôžete naisto tvrdiť, že je to iba v hlave.
Dočítate sa, že za úzkostnými poruchami sú často skryté reálne choroby. Môžu to spôsobovať aj rôzne intolerancie.
Ja odporúčam odber krvi, teraz to môže aj obvodná- na hormóny štítnej žľazy. Pri hyperfunkcii býva búšenie, úzkosti atd..

unicornlady
30. dec 2023

A ešte by som odporučila túto stránku od terapeutky, titulky sú nahraté. Ak by ti bola ťažké angličtina, dá sa to dať preložiť.

https://www.youtube.com/@TherapyinaNutshell/videos

daniela2202
30. dec 2023

@jankatralalajka smer doktor, aj ľahšie ad ti môžu pomôcť, to samé neodíde

jankatralalajka
autor
31. dec 2023

@daniela2202 ahoj pár mesiacov dozadu som bola na tom ešte horšie až tak ze som sa necítila komfortne ani doma nonstop nejaké stavy. Obvolávala som psychiatrov a oni mali všade plne až do nového roka tak som išla teda na pohotovosť na psychiatriu a oni mi povedali ze mam zatiaľ brat lexaurin a persen forte (čo mi pomohlo aspoň z toho najhoršieho) lebo antidepresiva mi napísať oni nemôžu a dali mi dalsi zoznam obvodných psychiatrov volala som kde sa len dalo a bud neprimali nových pacientov a tie čo hej k nim som sa až bála ísť keď som si dohladala na nich recenzie(predipovali lieky hala bála až tak ze narobili viacej škody ) momentálne rozmyslam nad hypnoterapiou.

jankatralalajka
autor
31. dec 2023

@subartic toto ma zatiaľ ani nenapadlo ze by to mohla byt fóbia, myslela som si ze sú to len uzkosti ale začala som o tom pochybovať lebo poznám veľa ľudí s uzkostiami a nejsu na tom tak ako ja. Ďakujem za radu 🙂

jankatralalajka
autor
31. dec 2023

@dadis je to dosť možné lebo sa realne ze bojím sa stretnúť s niekým koho som dlho nevidela ze čo keď na mňa prídu tie stavy. Ale nechápem preco keď náhodou ostanem úplne sama doma niekoľko hodin tak zažívam také uzkosti až ma z toho boli telo (väčšinou mam pocit ze sa idem zblaznit)

septemberzari
2. sep 2024

Uplne ta chapem. Poznam to. Ja to mam presne take iste. Musis ist na psychiatriu a liekov sa neboj. Nie vsetci psychiatri predpisuju lieky hala bala. V kazdom pripade ti pomozu.