Dievcata od vcera mam problemy s dychanim :( kazdych cca 15 sekund sa musim nadychnut ako ked som behavala a dochadzal mi dych. Teraz vsak nerobim ziadnu fyzicky narocnu aktivitu a zacalo mi toto. Son z toho v strese co to moze byt...volaka som doktorke a zajtra ku nej idem na vysetrenie. EKG,pkucne...ale povedala ze to moze byt skor psychycke a zo stresu ked nemam ine pritnaky. Stretli ste sa s tym niektora? Prosim poradte co to moze byt ak ste to zaziki nech viem co ma mozno caka...dakujem
@3marhulka3 A ked sa raz zhlbola nadychnes, po tych 15sek, tak sa ti prechodne ulavi?
@3marhulka3 Ak sa jednorazovo zhlboka nadychnes a hned sa ti dycha dobre, nemalo by to byt nic vazne. Ale zas v medicine je mozne vsetko. Tak snad ta zajtra dr.dobre vysetri, ked teda uz dnes nie...
@janickadr ano nadychnem sa je to lepsie dycham dobre a ptm zasa sa musim nadychnut a tak sa to opakuje stale... dakujem🙂
@3marhulka3 mohla by to byt aj astma.
@3marhulka3 ahoj, no ja som to mala, ked som bola na vyske. Kedze som alergik, spomenula som to na kontrole a on mi spravil spirometriu a ta mi vysla uplne v pohode, takze vylucil astmu a tie mi vravel, ze je to psychicke. Ale ja som nemala pocit, ze som v strese alebo tak. Po case som nastupila do prace a problemy zmizli akoby utalo. Takze predsalen to bolo psychicke aj ked som si to neuvedomovala. Do teraz sa to nevratilo a to zom zo skoly uz 14 rokov...
Drzim palce
@3marhulka3 nie si v strese?
daj si niečo na ukľudnenie a uvidíš či to prejde...
Moze to byt aj stresom...ale asi pre istotu pojdem na tie vysetrebia asi to nebudem odkladat aj ked momentalne je to lepsie musim si zaklopat...
Ahoj. Mne takto nejak začínal tetanicky syndróm. Prejavuje sa to hlavne vtedy keď som vyčerpaná či psychicky či fyzicky. Srdce všetko je v poriadku ale ten stres neviem zvládať a prejavuje sa to veru takto. Skús dýchať do brucha ako pri joge. Pomáha to. Alebo do papierového sáčku. Držím paste
@3marhulka3 Bojujem s tým už 3 mesiace, u obvodnej som dostala lístok na psychiatriu🙂)) vraj isto psychika... tiež ma napáda, že mi aspon nejaké vyšetrenie mohli spravit, no je to des, najma navečer sa to spúšta a nedá sa ani opísať, čo to je, keď to človek nezažil... do toho sa mi ešte pridružili aritmie, rozne trasy... vyzera to skrátka, CNS má dost a prešvohlo sa niečo... treba sa stlmiť, dychové svičenia... a možno aj niečo na utlmenie, po porade s lekárom
@3marhulka3 Inak ja to dost riešim, hovorím, že sa potom tak dobre nadýchnem, že je nachvílu zas všetko v poriadku a potom to znova začne a lapám po dychu... a tak dokola... inak ja som musela párkrát dat aj lexaurin alebo neurol, nedalo sa inak... a myslím, že mi to pomohlo, preto vylučujem fyzický problém... má to dost ludí, keby si sa začala pýtat... je to proste vyhrotnie psychické, taký kolaps z nahromadených a neriešených vecí... mne to paradoxne prišlo v obdobi, ked som bola vlastne v pohode... sila
@3marhulka3 nechcem ťa strašiť, ale moja babička mala problémy s dýchaním, stačilo prejsť pár krokov a už bola zadýchaná ako keby odbehla maratón, a bol to problém so srdcom... takže určite by som sa dožadovala podrobných vyšetrení na kardiológii.