ahojte baby ..neviem ako zacat hladam.pomoc lebo uz dalej nevládzem 😭😭😭Kvoli depresii som skončila dvakrát v nemocnici ..lebonsom.si myslela ze zomieram ..myslela som.si ze mam rakovinu hrubého čreva lebonsom.mala v stolici krv a hlieny plus bolesti brucha ...nakoniec nic nenasli ...a ja mam stale problémy stale plačem ..malo spim ..budím sa v noci ...mam sny ktore mu naznačujú ze som chorá ze sa mi nieco stane ...spim.asibtak štyri hodinky aj ked si zoberiem silne tabletky na spanie ...moja rodina sa kvoli.mne velmi trápi ..hlavne moja mama a manžel ...manžel uz ma všetkého dost ,ja sa mu ani nečudujem .mam uz take myslienky ze im bude bezomna lepsie
@elizabetkamelissa v psychiatrickej prepustacej sprave nie je napisane odporucanie na liecbu psychoterapiou, popri medikacii? Nerobili vam psychodiagnostiku pri prvej hospitalizácii? Z popisov symptomov sa to javi skor uzkostneho charakteru, hypochondria? Po prepusteni nie ste v starostlivosti (aspon) ambulantneho psychiatra? Taketo stavy su velmi dobre liecitelne psychodynamickou, psychoanalytickou psychoterapiou v dlhodobom horizonte. Treba sa obratit na odbornikov a necakat, ze po symptomatologickej liecbe (lieky na spanie) sa vas zivot sam da doporiadku.
@zajaciq ja som nebola na psychiatrii...bola som v nemocnici kvoli podozreniu ze mam nieco s crevami ...pondelok mam termin u psychiatra zatial beriem od začiatku októbra paroxetin ale ten mi predpísal obvodný
@zajaciq chodím aj ku psychologicke...prve sedenie mam zasebou ...velmi sa bojím toho co sa somnou robi ...mam strach ze si nakoniec nieco urobim z toho zúfalstva ...cítim sa strašne sama a opustená 😭😭😭😭
@elizabetkamelissa odporucam hladat skúseného klinickeho psychologa, ktory je aj zaroven psychoterapeut., nech vam je poskytnuta adekvatna starostlivosť. Tieto veci sa daju liecit, hlavu hore, je super, ze ste sa o seba postarali .
@elizabetkamelissa pockaj na toho psychiatra a vydrz.mne antidepresiva zmenili pohlad na zivot na svet. Neboj sa da sa to riesit. Lieky vsak zaberaju za 3-4 tyzdne. Drzim.palce
@zabka79 Verim.ze mi pomoze psychiater ..musi...lebo toto je uz na nevydržanie...trápenie a zúfalstvo...modlím sa k bohu kazdy den aby to uz konečne prešlo ..takto sa uz trápim.dva mesiace ...dva mesiace som sa dobre nevyspala ...
@elizabetkamelissa psychiater ti dá AD a aj AD na spanie Trittico.
@3009 mal to niekto z vas tiez takto ? ...ja sice bez problemov zaspím.ale furt sa zobudím nad ranom okolo pol šiestej ..predtym som sa budila uz o stvtej
@elizabetkamelissa ja som mala niečo podobne, a mám aj paretin, začal účinkovať cca po 6 týždňoch.
Na začiatku užívania sa to všetko ešte zhoršilo, po 3 mesiacoch som bola nový človek.
Vydrž,
@zuzi56 A zo spánkom si na tom.ako bola
@elizabetkamelissa večer som zaspavala ako keby z vyčerpania, budila som sa o jednej v noci, vždy presne.
Vtedy som zažívala paniku že nás niekto vykradne a prepadne , ležala som v posteli úplne tuhá a počúvala zvuky či sa niekto do nás nechce vlámať.
Pošli mi ss.
@elizabetkamelissa Chapeme ta, a ja zvlast, lebo podobne stavy som mala pred takmer 3 rokmi. Dostala som za sacok liekov predpisanych od dr. a nechala v lekarni do 100 euro. Tiez som mala myslienky, ze bezo mna bude vsetkym lepsie a pod. Rovnako ako ty. No a skor nez som zacala tie lieky na mozog a spanie-oblbovaky aj brat, tak som nasla alternativu, ktora mi do cca 2 -3 tyzdnov uzasne az zazracne pomohla. V jedno rano som zistila ze ja som uplne zdrava, akokeby nejaky vozickar po rokoch vstal z vozicka a chodil. Uzasny pocit. Uz su to takmer 3 roky a tazke depresie sa nevratili. Takze mozem povedat, ze je to trvale.
@majkabambulik ahoj aku alternatívu si nasla ked sa mozem spytat
Moja mama sa trápi už roky. Toto či opisuješ má rok. Pár dní lepšie potom zase ataky, nespí, plače, neschopná nič robiť, chodiť nevládze. Vymenila doktorov absolvovala pobyty v psych. liecebniach.
Rieš to a hneď, si ešte mladá, nehanbí sa brať lieky aj ísť na hospitalizáciu. Len sa priprav, že liečba trvá dlho, nechcem ťa znechucovať, len aby si bola pripravená a rátala s tým. Mame dajú lieky, čakáme kým zaberú, potom ich vymenia, zase cakame...
Držím palcem
@majkabambulik tak som aj ja zvedavá, lebo mám pocit že sme už vyskúšali aj nemožné, poraď nám všetkým, čo ťa tak zázračne vyliečilo.
@martul
@elizabetkamelissa jasne , nie je to ziadne tajomstvo, ja som sa zacala silno modlit ku sv. Gemme, ked som nasla tento clanok https://modlitba.sk/?p=15473 prosila som ju kazdu chvilu od rana do vecera, aby mi pomohla, lebo som trpela takmer tri roky silnymi depresiami, zufalstvom, preklinala som v zufalstve a stale sa to zhorsovalo, s ciernymi myslienkami vratane. Uz som casom nezvladala ani bezne domace veci. Dovtedy som sv. Gemmu nepoznala. No a asi po 2 a 1/2 tyzdni som v jedno rano zistila, ze vsak ja necitim ziadnu tazobu, ziadnu tarchu, ziadnu depresiu, a spoznala som ze svet je znovu taky pekny, ako bol pred tym. Samozrejme problemy zivota nezmizli, ostali - aj vsetci neprijemny ludia a problemy, no ja som uz nepotrebovala ziadne lieky, ziadnych psychologov a psychiatrov a ani ukludnovacie lieky. Jednoducho nic. Takze okolie, ludia co ma poznali ako trpim nechapali. No a toto je moje osobne svedectvo. Odporucam tiez silnu prosbu, modlitbu, ked pomohla sv. Gemma mne, verim, ze pomoze aj druhym.
@majkabambulik no myslela som si. Ja som tiež kresťan, ale... prepáč. Roky sa boríme s touto chorobou a takto to proste nefunguje. Modlis sa a ráno sa zobudíš a nič ti nie je?
Keď je to zázrak tak si ho daj zapísať a uznať.
Neverím, asi som ,, slabý kresťan."
Ja chodím do poradne pre chronickú nespavosť. Pomohli mi už spím ako tak. Tak zlé myšlienky môžeš mať aj s nespavosti. Je aj spánkové laboratorium kde TI povedia z čoho to máš.
to som bola v spánkovom laboratoriu v KE je aj v iných mestách. Po výsledkoch vyšetrenia TI napíšu správu a napíšu TI akého lekára máš vyhľadať. Mne zistili že preto mám nespavosť lebo moje telo nevie vypnúť stres. Ja som v kuse v strese. Beriem lieky tak sa to už lepši ale ešte to nie je úplne dobré.
@elizabetkamelissa časté budenie okolo 2-3 hod. je prejav depresie.
@elizabetkamelissa chod za psychiatrickou že chceš opäť hospitalizáciu a možno zmení liekov