Tatranské kúpele Horný Smokovec

maja099
18. júl 2014

Ahojte maminky. V októbri mám s dcérou nástup na mesačný pobyt v kúpeľoch. Mali by sme byť ubytované buď v Sosne, alebo v Smreku. Boli ste tam niektorá z vás v blízkej dobe, alebo sa chystáte? Bola by som vďačná za každý postreh, či recenziu. Aby som vedela na čo sa pripraviť a čo nás čaká. Lebo ich stránka je písaná stručne, žiadne novinky, nič konkrétne. ĎAKUJEM.

126
30. sep 2014

Ahoj. Ja tam nastupujem z deťmi teraz 2.10. Kedy tam ideš tým?

126
1. okt 2014

@maja099 ahoj. A kedy tam ideš s dcérou? My nastupujeme zajtra. A budeme ubytovaný v lúči

maja099
autor
1. okt 2014

@126 my nastupujeme až 23.10. Uvažovala som aj ja nad Lúčom, ale nakoniec sme v Sosne. Bola by som hrozne rada ak by si sa mi ozvala a napísala potom ako ste spokojní a najmä stále netuším čo je dobré si tam vziať...

126
1. okt 2014

@maja099 ak chceš tak si môžeme priebežné dopisovat, budem mať mobil pri sebe a tam mám aj internet. Určite si vezmi zimné veci, ja si ich tiež beriem. Idem preto do lúč lebo je tam akcia. Nebudem platiť ubytovanie len stravu. Podmienkou je sprievodca plus dve a viac detí. Ja mám tri a idem zo všetkými troma.

maja099
autor
1. okt 2014

super, budem rada ak občas napíšeš. Zimné veci už pomaly nakupujem, keďže ja predpokladám koncom októbra možno aj sneh. Aj mne ponúkali Lúč, keďže okrem dcéry beriem aj synovca, ale nakoniec som sa rozhodla pre Sosnu.

126
3. okt 2014

@maja099 včera nás prijali. Bola tu riadna zimá a dost fukalo. Je tu parádne. Ja som tu z troma deťmi a dostali sme veľkú zimu. Keď tu príde tak hneď budete obedovať. Krásne hory sú tu. Inak vidno na nich takú jemnú snehovú prikrývku. Čo sa týka platenia tých 10 € co je za cestovné tak to neplatis ale si kúp v starom Smokovci na stanici mesačník celý stojí 16€ a malej nemusíš kupovať do 6 rokov je zadarmo. A môžeš sa vlakom voziť hore dole. Ďalej sa dá tu aj kúpať v bazéne ale to musím ešte pozistovat. Mimochodom včera sme prišli a chalani mi v noci hrozne zle spali lebo hned dostali nádchu. Hovorí sa jej klimatická nádcha. Tak sa príprav na to a deti aj iné tu dosť kašľu že vraj z toho vzduchu že sa tak čistia. Aj ja som dnes už akási nachadnuta

maja099
autor
3. okt 2014

@126 na zimu sa pomaly pripravujeme už vopred a keďže tam budeme do polovice novembra, bude to určite ešte horšie. A nepochopila som to cestovné 10 euro... Je tam aj možnosť saunovania? Aké máte procedúry? Akí sú lekári? Držím päste nech nádcha čím skôr pominie.

luci17
3. okt 2014

ahoj.aj ja by som sa podelila o nase zazitky y kupeloch.boli sme tam vlani a mali sme mat aj teraz 2 oktobra nastup,len ma museli operovat na zlcnik,tak sme termin presunuli.je tam krasne hned z ubytovni je krasny vyhlad na stity.my sme boli ubytovany v Luci a manzel ked prisiel za nami,tak bol v sosne alebo v smreku uz neviem presne a ubytko je tam pekne v Luci take starsie.pani doktorka je uzasna a aj sestricky su super.rano o pol osmej su ranajky potom je skola skolka a procedury doobedu.obed je o 12-tej.procedury sme mali inhalacie,diatermia to take dve velke platne nahrievaju priedusky bio lampa a sauna.vy za saunu doplacate,ale nie vela nieco cez 2 eura a mozete vyuzit aj masaz pre seba za 8eur,ktoru robi rehabilitacna sestra Zuzka,ktora aj s detickami cvici.bazen tam nieje,ale v Tatranskej Lomnici je Sorea Titris tam sa da kupat a v Starom Smokovci je hotel Belevue.vsetko je tam nablizku aj Poprad je 13km.tych 10eur co vam spominala maminka co si s vami pise,tak to platia iba deti,ktore su tam sami bez rodicov.peru tam pradlo v pracovni za 1euro a ak mate vlastny prasok,tak neplatite nic.my sme si tiez kupili ten mesacny listok na vlacik a chodili sme aj do Tatranskej Lomnice,Stary Smokovec na Strbske Pleso a kade tade.ked chcete ist na cely den prec,tak musite nahlasit den vopred,ze nebudete obedovat v jedalni a oni vam nabalia nieco suche miesto obedu to ak by ste chceli ist na celodenny vylet..vecera je o pol piatej.vlacik chodi kazdu hodinu,tak mozete jazdit.varia tam super.veci si berte uz aj zimne.a je tam aj wifi,takze mate aj internet.ak budete mat nejake otazky kludne napiste.prajem prijemny pobyt

suzzi_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
126
3. okt 2014

@maja099 tam ti v liste píšu že 10 €poplatok za cestovné alebo niečo také že sa uhrádza. Ten poplatok platia len deti bez sprievodcu keď idú na výlet. Sauna je pre pacientov zdarma a pre mamičky 2€.procedúry :biotrom, inhalácia, Rehabilitacie, A neako dinermia to sa dáva na priedušiek.saunu máme na stredu objednané. Výborný lekári aj personál.

maja099
autor
5. okt 2014

@126 tak ako vám to prebieha v kupeloch? este som sa chcela opytat, treba tam aj zdravotny zaznam zobrat, pripadne nieco od lekara?

126
6. okt 2014

Maja099 od lekára nepotrebuješ nič. Dostala si v predvolani aj tak. Lístok čo máš podpísať že nemá žiadne infekčné ochorenie? Stačí len ten a to predvolanie. Ozaj uteráky a osušky sme dostali, ale vezmi si lyžicu veľkú aj malú a tiež neaku dozu kde budeš malej bravat jedlo keď práve nebude hladná. Ja som si to zabudla ☹ a pochodila som celý starý Smokovec a tiež tatranskú Lomnicu a nikde to nekupis. Daj sa tu dokopy s mamičkami čo sú tu dlhšie a on ti ukážu všetko. Ja som to tak spravila a teraz chodíme spolu na výlety. Inak je tu parádne Len včera som musela byť na izbe celý deň lebo malý bol dosť chorý a lekárka mu dala neake lieky a inhaláciu navyše a je mu omnoho lepšie. A ak ti môžem poradiť vezmi malej viac teplakov a tričiek budes potrebovať. Ja som sa držala zoznamu a je to málo. Aj mikiny vezmi aspoň dve.

maja099
autor
14. okt 2014

@126 tak ako sa držíte? ako sa vám páči? my už za cca týždeň tiež ideme a akurát uvažujem čo vziať a čo nie... nevieš náhodou aké je tam vybavenie izieb? viem že si v Lúči, ale uvažujem napr. či je v tej Sosne rýchlovarná kanvica, šálky, príbor, taniere a také veci...

126
15. okt 2014

Ahoj. Máme sa tu veľmi dobré. Príbor a neaky tanier si vezmi. Kanvica tu je. Už sa tešíme domov. Telku budete mať na izbe. Skúsim ti viac zistiť a potom sa ti ozvem. Ten čas tu ide fakt rýchlo, keď tu ty prides ja akurát odídem tak sa asi nestretneme. Smola ☹

126
15. okt 2014

@maja099 každá izba je vybavená inak. Ale kanvica tam budem. Dnes som mala hrozny deň. Dceru mi hospitalizovali v Poprade na detskom oddelení. Podozrenie na trombozu

maja099
autor
16. okt 2014

@126 ☹ tak to ma hrozne mrzi, co sa stalo? z coho to moze byt? drzim paste nech sa to cim skor zlepsi

126
17. okt 2014

@maja099 z ničoho nič sa jej tvorili modriny najskôr len po nohách potom už po celom tele . Stále ju mám na jiske. Ale už je vraj mimo ohrozenia života. A čo to má to este nevedia. Keby si vedela aká som strašne nervózna. Dokonca včera mi urbanova pychla injekciu na upokojenie. Bala sa že skolabujem. Dnes som konečne spala.

126
25. okt 2014

@maja099 ahoj. Ako sa vám páči v Smokovci? My sme odišli predčasne domov, ale nevadí v Poprade sú blbý lekári.

maja099
autor
25. okt 2014

@126 Ahoj, sme tu treti den a zatial ok. pocasie sa konecne umudrilo - dnes uz bolo teplejsie, nefukalo, neprsalo. Doktorka fajn, sestricky mile, jedlo dobre a aj ubytko. No najma to okolie a priroda je krasne. A ako to dopadlo s vami? preco ste odisli? ako dcera? kedy ste sli domov?

126
25. okt 2014

@maja099 v utorok sme odišli zo zdravotných dôvodov. Dcére sa stále tvoria modriny po nohách ale už nie v Takom množstve. Zatiaľ sa zistilo že prekonala neaku škaredú infekciu a toto sú následky. Hematomi po nohách a lymfatické uzliny. V utorok ideme na hematologiu tak uvidime čo povedia tam. Ale krvné testy Jej zatiaľ dopadli zle. A doktorka urbanova mi veľmi pomohla tak jej dôveruj.

maja099
autor
25. okt 2014

@126 budem držať päste nech je čím skôr v poriadku a nech natrafíte vždy na dobrých a spoľahlivých lekárov

misa172
11. feb 2015

Chcela by som sa spytat bol niekto ubytovany na izbe B3 v sosne je tam wc na izbe.

janula2511
17. feb 2015

@luci17 ahoj kolko si platila ako doprovod na den?

luci17
17. feb 2015

Ahoj.8,50 na den.nejakych zhruba 230 eur na mesiac to bolo ale v Luči v Smreku a v Sosne je to viac

janula2511
18. feb 2015

To si bola doprovod schvalenov poistovnov ze?

janula2511
18. feb 2015

To si bola doprovod schvalenov poistovnov ze?
@luci17

luci17
18. feb 2015

Ano

janula2511
18. feb 2015

Aky dvovod si mala na to aby ta schvalili.lebo aj jato chcem skusit ci mi to schvalia.lebo som na predlzenej platenej dovolenke.a plati sa tam v kupeloch este nieco?bolo dobre?isla by si tam aj na buduce?

janula2511
25. feb 2015

@luci17 ahoj mi by sme tiez maly ist do kupelov len sa neviem rozhodnut ci horny smokovec alebo lucivna.ale viac sa priklanam do smokovca.hotel luc.izby su ake?je tam na chodbe aj kuchina?kolko si platila ako doprovod?llen tych 13,50?

luci17
25. feb 2015

Ahoj.no my sme tiez mali ist do Lucivnej a ked nam prisli papiere z poistovne schvalili nam Horny Smokovec napriek tomu,ze sme ziadali Lucivnu je tam krajsie a maju tam aj bazen
Riesila som to potom s alergologickou a ta nam povedala,aby sme teda isli do toho Smokovca,no ja som sa uz velmi tesila na Lucivnu.tak sme teda isli do Smokovca a bolo super.v Lucivnej si bez auta odrezana od sveta a v Smokovci sme sa vozili vlacikom.pisem 2 spravu