Tampóny verzus vložka 2 týždne po pôrode

vejuspd
17. nov 2016

Ahojte chcem sa opytat som dva tyzdne po porode,isla som cisarskym a uz tak moc nekrvacam tak ci by som si uz mohla zaviest tampony lebo uz z tymi vlozkami sa to neda vydrzat :( dakujem za rady. Som uz druhorodicka ale prvy som mala normalny porod tak to mi bolo jasne ze bez tamponov.

bielavila
17. nov 2016

mne lekar povedal, ze tampony v ziadnom pripade a uprimne ani by som si nedala do takeho dorananeho tela a to ich bezne pouzivam aj cez den aj na noc, je to s vlozkou neprijeme, ale ja som vydrzala

vejuspd
autor
17. nov 2016

@bielavila ties sa bojim si dat,len uz mi je to tak neprijemne ze hruza. Este teda radsej pockam nejaky cas.

januska20
17. nov 2016

@vejuspd len to vydrz, ja som po cisarskom krvacala cca 20 dni ,ale pouzivala som len vlozky..
a na 18 den po zo mna vysli zrazeniny.. 😕

sardinka336
17. nov 2016

@vejuspd si len 2 týždne po pôrode, tiez mi to pride skoro, predsa len nie je to bezný menzes. Ešte vydrž...je to otrava, ale zase je zima nie leto, ze sa sčlovek vo vložke parí ..takze nejako to vydrz. Dnes je taky vyber vloziek do bludu, ze v niečom snad vydržíš. Ja som začala používat tampony a kališok az ked mi uz začala normalna menštruácia. tieto tzv. ,,očistky,, to nie je ako bezná menštruácia....vychádzaju rozne zvyšky mozu aj plodoveho obalu, odumreté časti sliznice, rozne zrazeniny. A treba si uvedomit ze na maternici je velka rana podobna odrenine aj ked si rodila cisarskym, čize je tam riziko infekcie a to ziadna z nas nechce chytit nejaky bacil predsa len pri tom zavádzaní tamponu sa ,,tam šmátra rukami,, aj ked viem ze si povieš ze ved si ich umyješ ale istota je gulomet....radšej to nejako vydržat ako potom niekde v horučkach hltat ATB koli zapalu v maternici.

lili007
17. nov 2016

Ja som po cisaraku krvacala presne 6 tyzdnov, doslova a do dna🙂 Urcite by som nevolila tampony aj ked ich inak pocas menzesu nedam za nic na svete. Toto sestonedelie je ale ocistujuci proces, telo je zoslabene, treba sa riadit tradiciou a zostat pri vlozkach. Da sa to vydrzat🙂 Ak Vas zacinaju trapit zapareniny (24hodinove nosenie nepriedusnej vlozky), pouzite Bepanthen Care mast...tu vyuziteje pri babatku aj na ine potreby ako napr. suchu pokozku.

betka269
17. nov 2016

Mne povedala doktorka že aspoň po dvoch normálnych cykloch...

vejuspd
autor
17. nov 2016

@sardinka336 to ano to mas pravdu.

michala.s
17. nov 2016

Mne lekar povolil tampony po ukonceni sestonedelia

tinqua
17. nov 2016

Ja som po cisarsko krvacala plnych 6 tyzdnov...tampon vobec ak si len nechces uhnat infekciu...to ze sa citis v poriadku este neznamena ze si. A to nepohodlie sa zvladnut da...bude aj horsie

natalushka
17. nov 2016

Tampony urcite nie..i ked to bol cisar..i tak nejde o klasicky menstruaciu..vsetko co ma,musi von..nic dovnutra🙂to vsetko ale uz spomynali baby vyssie..inak ja som krvacala tiez cca 14dni,nepamatam uz presne,potom len take jemna spinenie..ale teda celu tu dobu som pouzivala tie poporodne vlozky..boli sice hrubsie..ale ziadny igelit,zaparenie..inak vkozky pAve preto nemam rada..a s tymito obyc to bolo uplne v pohode..drzsa,skore zotavenie

tyaja5
18. nov 2016

Ja by som tiez neriesil este tampony aj ked je to neprijemne ze nie si mozno navyknuta na vlozky ale radsej tak akoze ja som neni velmi za tampony tak vseobecne ale pockala by som kazdopadne 🙂 zelam skore zotavenie a neboj cochvila uz budes moct aj tampony znova 🙂

marcelatje
18. nov 2016

@vejuspd ja som "tamponova" sekciou som rodila 2x ale trpela som pekne s vlozkami, nechcela som sa zazatkovat a uhnat si nejaku infekciu 😒

vejuspd
autor
18. nov 2016

@tyaja5 dakujem,ano som skor zvyknuta na tampony su pohodlnejsie ale tak uz vydrzim 🙂

tyaja5
24. jan 2017

@vejuspd to urcite vydrzis, ved to nebude velu vecnost🙂 alebo si skus pozriet vlozky, ktore by ti vyhovovali, je vela druhov vloziek, tangacove, hrube, tenke a podobne.

vejuspd
autor
24. jan 2017

@tyaja5 dakujem za radu 🙂 ale to je uz starsi prispevok,pozabudla som ho vymazat.

tyaja5
24. jan 2017

@vejuspd prosim, no je to aj moja chyba som si to mala lepsie pozriet, ale ved nevadi nabuduce budeme o nieco mudrejsie. A ako si inak dopadla, vydrzala si to s tymi vložkami?🙂

vejuspd
autor
25. jan 2017

@tyaja5 🙂 ano ano vydrzala,ale uz ako mi prisla prva menštruacia som nasadila tampony a to som uz bola spokojnejšia 🙂

monikapaal
25. jan 2017

ahoj ja som rodila tiež cisárskym, v Nedeľu to bude mesiac.Tiež frčím len na tampónoch,
no tentokrát si to musím tiež odtrpieť s vložkami brrrrrr... čo dodať len zaťať zuby a vydržať!😉

tyaja5
7. feb 2017

@vejuspd aspon ze uz mas za tym. A nebolo az take hrozne ci? Tampony su dobre ale aj nebezpecne co som ja pocula. Ale ako pre koho lebo napriklad znama ich pouziva stale ked ma menstruaciu, tiez neznasa vlozky