Tampóny po potrate

veronickamirko
4. mar 2017

Ahojte mamičky. Chcem sa Vás opýtať ak s tým niektorá máte skúsenosti. Mala som na tehotenskom teste 2 čiarky tehotenstvo bolo potvrdené len z krvy. V stredu som však začala krvácať a všetko odišlo preč... Moja otázka znie. Môžem v tomto období používať tampóny ? Na internete mi nič nenašlo, názori blízkych sa líšia jeden vraví ano druhý nie... Ďakujem za odpoveď.

sibalka21
4. mar 2017

Samozrejme...

lenocka5685
4. mar 2017

Určite nie ja som takto prišla o dve detičky prvý raz mi museli robiť kiretaz a druhý raz to išlo von prirodzene a neodporúča sa používať tampóny pre úplne vyčistenie

veronickamirko
autor
4. mar 2017

@lenocka5685 prvé dni išli von také väčšie kúsky no a od včera už iba čistá krv bez zrazenín bez ničoho väčšieho. Ani teraz by som ich este nemala používať?

lenocka5685
4. mar 2017

@veronickamirko mne vtedy v nemocnici povedali že len vlozky vraj sa tak telo lepšie vyčistí

sunny8
4. mar 2017

Tampony su vseobecne riziko hrozba toxickeho soku a podobne vela gynekologov neodporuca vobec tampony ja osobne iba tampony pouzivam a doteraz sa mi nic nestalo ale urcite po potrate nie telo sa potrebuje vsetkeho zbavit pre istotu si daj iba vlozku lepsie sa vycistis a nic ti tak nehrozi ... Potom pouzivaj tampony ak ti je lepsie ale teraz to radsej skus bez nich nic tym nepokazis

ankare
4. mar 2017

Veľa zdravia, držte sa!

ukulela
4. mar 2017

@veronickamirko ja som po potrate tiezpouzivala len vlozky pri tom prvom krvacani. pri dalsom ms uz aj tampony. par dni vydrzis.

dankanka
4. mar 2017

Ja celkovo nerozumiem prečo tampóny..Prečo niečo tak nezdravé si dávať niekam kde chceme zdravé dieťatko..A keď už, prísne by som dodržiavala ich výmenu..Nie je to určite zdravé..viem že je to pohodlné, že veľa žien s tým nemá žiaden problém..Ale už keď vieš, že si takto potratila, nedávaj si to. Vyčisti sa..

erikavesela
5. mar 2017

@dankanka
Prosim ta...odkedy sa babatko vyvija v posve?...ja som moje mala v maternici...

papricka33
5. mar 2017

@veronickamirko keď vychádzaš z logiky veci tak radšej vložky... :-/

dankanka
5. mar 2017

@erikavesela bábätko sa vyvíja v tele matky. Všetko so všetkým súvisí.. preto je dnes toľko gyn. problémov..Robíme si ich koľkokrát samy.

dankanka
5. mar 2017

@erikavesela hovorím..Že viem že veľa žien ich spokojne užíva..Ale to sa žiaľ až rokmi ukáže. Mojej sestre teraz idú vybrať snáď všetko čo sa dá, tak ma maternicu prerastený myomami.nastadtie už dve zdravé deti má, vždy používala tampóny. Kamoška trpí na endometriózu, žiaľ deti ešte nemá..Tiež má radšej tampóny..Ja v tom logiku vidím, stačí si niekedy prečítať pribalovy letáčik. Ja som naopak nikdy nič také nepoužila, našťastie mi to nikdy nesadlo dajako a prišlo mi to choré, si niečo umelé pchať do tela. Klop, klop, vždy som tam dole bola ok..Pani sa pýta či tampóny rovno ešte s krvou po potrate. Môj názor je, že keď už má takýto problém, nech celkovo si dá pozor..Teda ak chce vynosiť..Môže byť milión dôvodov pre potrat, ale teraz sa potrebuje vyčistiť, dať do poriadku, ukľudniť telo aj myseľ a potom to určite pôjde..Hlavne kľud.

erikavesela
5. mar 2017

@dankanka
Ja mam dve zdrave deti cely zivot pouzivam tampony...

dankanka
5. mar 2017

@erikavesela veď aj moja sestra tak 🙂 treba dávať hlavne pozor a často vyberať..Nie je to proste ideálne, tie vlákna sa naplnia krvou, roztiahnu sa, cez epitel pokožky môžeš do tela dostať dosť toxinov..Aj pri vlozkach treba samozrejme dbať na hygienu, ale je to menšie zlo..Aj keď mňa dakedy svrbela pokožka hlavne z krídelok a nesmiem nič čo je parfumované, aj to mi vadí..Každá sme iná, ale ak tam už problém je, treba tampóny vysadiť..

dankanka
5. mar 2017

@erikavesela aj to je to..Že my ženy stále dačo robíme, môžme sa pozabudnut a vymeniť tampón neskôr, hlavne v práci..Kde koľkokrát ani na wc nestíhame..Máme to ťažšie než muži skrátka.. ;)