Ťahanie nerva z predného zubu

Dobrý deň. Bola som v pondelok u zubára na preventívnej prehliadke ale povedal mi že mi vypadla plomba a tak mi to opraví.. bolo to na hornej jednotke. dal mi omrtvovaciu injekciu a potom mi urobil rontgen, a povedal že tam niečo mám a bude mi musieť vybrať nervy ale že teraz nemôže tak mi praskol len hnisavý váčok, dal plombu a do zubu vyvŕtal dierku. Toto bolo 5. 9. a na ťahanie nervu si ma objednal až na 26. 9. nie je to neskoro ? postupoval správne ? a ako prebieha také ťahanie nervu ? zubárov sa totiž strašne bojím a nerada tam chodím. Ďakujem za odpoveď.

alenky
6. sep 2016

@veronikakudlacova Osobnu skusenost sice nemam, ale moja znama si davala tahat nervy z prednych zdravych zubov-z estetickeho dovodu. Opisovala mi to sposobom, ze zubar urobil dierku do zuba nasledne nervy vytiahol-jej zubky potom zbrusili a nasadili korunky. Skor by som sa pytala zubara na dalsie riesenie po vytiahnuti nervov-zub vacsinou ztmavne. Mne osobne by to vadilo. Predsa sa jedna o predne zuby, ci nie je nejake ine riesenie. Ci postupoval spravne neviem. Ak mas pochybnosti zo svojho zubara, urcite by som navstivila nejaku inu ambulanciu, kde by bol iny dr.ochotny sa na to pozriet. Zuby su drahe, ved takmer za vsetko doplacame my pacienti. Aby si nakoniec neskoncila pri korunkach co je draha zalezitost.

nivea777
6. sep 2016

no korunka celoleramicka 140€..zirkon ci co to je 200.,aspon u mojho..srobove zuby cca 800 za ks

candii
6. sep 2016

No nevytiahol ti nahodou aj nerv? Lebo ja ked som mala zapal silny.. vytiahol nerv a nechal zub otvoreny a o dake cca 2tyzdne ho zaplomboval

veronikakudlacova
autor
6. sep 2016

@candii Neviťahovaal mi to práveže, len si tam vyvŕtal dierku a nechal ho otvorený a povedal že nervy mi vytiahne až za tých 20 dní

0silvia0
6. sep 2016

@veronikakudlacova pravdepodobne čaká, kým sa vylieči zapálený zub, keďže ti praskol hnisavý vačok... ja som toto absolvovala viackrát, ale už dávno, ale matne si spomínam, že som v jednom prípade mala len vyvrtanú dierku, v ďalšom prípade nejakú liečivú vložku... kedysi som mala so zubami takéto problémy často, časom sa to nejako upokojilo a po čase prišli problémy so zubami iného charakteru 😝

jerry
6. sep 2016

nad predným zubom na ďasne som mala hnisavý váčok, zubár vyvrtal otvor do zuba vybral nerv, vôbec to nebolelo ani som to necítila. Po čase zvykne takýto zub otmavnúť. Mne nestihol zlomil sa mi keď som zahryzla do slaniny ☹ . Skončila som s mostíkom.

tova
7. sep 2016

@veronikakudlacova podobne som mala, pred 20r. vyvrtal dierku nechal 2 t. hnis vtiect, a potom vytrhol koren a zaplomboval. Len aby to spravil dobre, Po rokoch zub stmavne , neda sa s tym nic robit , neskor sa mi aj zlomil a dalo sa dorobit 1/2 zuba tak ze drzal dalsich par rokov, normalne sa dalo kusat s nim. Potom zubar zmyslel ze ide davit korunku ale prislo sa na to ze koren ma velku dieru, keby sa precistil tak by zub praskol, neudrzal srubu tak bude treba mostik alebo implanat. Dasno umrtvi a taha, neskor si das paralen keby bolelo a hotovo. mne to dokonca precistoval s takou pilkou po par dnoch bez umrtvenia a to bolelo ako hrom, no vtedy sa neumrtvovali zuby skoro nikdy.

candii
7. sep 2016

@veronikakudlacova a neboli ta?

veronikakudlacova
autor
7. sep 2016

@candii teraz momentálne nie.. bolel ma ten zub asi tak 2-3 mesiace späť ale teraz to bolo v poriadku

veronicka1901
7. sep 2016

je mozne, ze ak si tam mala zapal (comu napoveda hnisavy vacok a bolest prednedavnom), zub odumrel, teraz ti ho otvoril a potom bude cistit kanalik a vyplnat koren. Standardny postup podla mma.