Tachykardia po COVID-e

matabb73
5. júl 2022

Ahojte. Stalo sa Vám niekomu, že ste mali zrýchlený pulz, čiže tachykardiu, po prekonani covidu? Ja som 12 dni od pozitívneho testu a včera som si musela volať záchranku, lebo som mala pulz cez 190. Tak rozmýšľam, či to mohlo byť z covidu, lebo predtým sa mi to nikdy nestalo.

danielahamar
5. júl 2022

Aj psychika veľa robí. Covidu sa pripisuje už ozaj všetko, ale môže byť, kedže väčšina sme mali sťažené dýchanie. Treba sa objednať na kardio a tam určia další postup

nikaeli
5. júl 2022

@matabb73 áno mala, riešilo sa to ako kardio post.covid.. pridávali sa k tomu ďalšie prejavy, až sa to po pol roku uzavrelo ako tetánia 😕 bojujem s ňou dodnes (c19 som mala 10/2020)

mery333
5. júl 2022

Ja som to počula zasa od zaočkovaných, že majú kopu takýchto problémov ako popisuješ. A je pravda, čo píše @danielahamar , že kdesi zabolí, zapichá a dôvod LEBO COVID (viem o čom hovorím, robím vo väčšom kolektíve). Každopádne sa objednaj k Dr. a tá Ti odporučí ďalšie vyšetrenia.

matabb73
autor
5. júl 2022

@mery333 ja očkovaná som a po očkovaní mi nebolo nič. Posledné som mala v decembri. Toto je teraz čerstvé a som tesne po covide, takže preto vidím ten súvis.

matabb73
autor
5. júl 2022

@nikaeli aký si mala pulz a opakovalo sa ti to? Ja mám ísť v piatok na dovolenku letecky a teraz sa bojím, aby sa to nezopakovalo. Zajtra idem k doktorke a uvidim čo mi povie. Lekár čo tu bol mi vravel, že mám ist na kardiológiu, len je otázne kedy sa tam dostanem.

mery333
5. júl 2022

@matabb73 Čo ja viem, táto vakcína je experimentálna a jej účinky (či už pozitívne alebo negatívne) sa ešte stále len skúmajú. Z viacerých dostupných zdrojov sa nemusia prejaviť len v krátkom čase po očko ale aj po dlhšom čase. To ozaj nevie nikto, čo prinesie čas. 😔
Denne čítam takéto komentáre na fcb a je mi to veľmi ľúto, že po prejavení "nevysvetliteľne spustených" zdravotných problémov u zdravých ľudí, v tom zostávajú sami.

matabb73
autor
5. júl 2022

@mery333 prosím Ťa, zdrž sa takýchto komentárov. Na toto som sa nepýtala.

zuzliq
5. júl 2022

@mery333 prosím ťa, nevymýšľaj si. Následok po... či už po akomkoľvek očkovaní, alebo akomkoľvek lieku, alebo akomkoľvek ochorení, alebo akejkoľvek činnosti je presne daný. Skúma sa časová aj faktická súvislosť. Tak isto sa skúma v rozumom čase. Veď po tom očkovaní sa svet nezastavil, diali sa aj iné veci, treba preskúmať aj iné súvislosti.

nikaeli
5. júl 2022

@matabb73 každé ráno cez 100/110 a častokrát v noci v spánku aj viac, max môj doma nameraný 160.. plus extrasystoly s arytmiou..

matabb73
autor
5. júl 2022

@nikaeli ja mám teraz normálny, 70-80, len včera zrazu z ničoho nič a začalo mi prudko búšiť. Aj cez 200 som mala. Museli mi dat nejaký liek, aby sa to spomalilo. Ty máš na to nejakú liečbu?

anicka34
5. júl 2022

vygoogli si Vágové manévre..vacsinou zaberu, ked nie, tak len lieky, ako ti podali posledne. Ale urcite sa daj vysetrit ;)

matabb73
autor
5. júl 2022

@anicka34 pozriem, ďakujem. Určite pôjdem k lekárovi. Zajtra idem k mojej obvodnej a dohodneme sa čo ďalej.

stanulienkat
5. júl 2022

Este je otazka, ci ti ti zmeral tlakomer, akebo ty palpacne. Tlakomer nemusi presne zachytit tie pulzy, oreti odporucam radsej nahmatat. A ano,moze to byt pistcovid.

@mery333 skm myslela, ze tieto stupidity uz ludi omrzeli. Skys poyzivat mozog a normalne info. Nie FB.🤦‍♀️

matabb73
autor
5. júl 2022

@stanulienkat merala som si to oximetrom, lebo tlakomer to nedokázal zmerať a ukazoval chybu. Lekari zo záchranky priniesli EKG a iné prístroje a aj tam to meralo také vysoké hodnoty. Máš s tým nejaké skúsenosti, keď píšeš, že to môže byt post covid?

stanulienkat
5. júl 2022

@matabb73 no vysoky pulz moze byt po zapalovych reakciach. A Covid je brutal zataz na organizmus. Mala som tu cest. Skus si merat rucne. Nahmataj pulzacie a pocitaj kolkokrat ti buchne za minutu. Inak ak mas taky vysoky pulz (190'), tak je to nebezpecne. Moze ti to vyvolat fibrilaciu. Dávaj si vitamíny, odpočívaj, rob dychové cvičenia.... pretože po covide sa dávaš do poriadku niekoľko týždňov až mesiacov.

matabb73
autor
5. júl 2022

@stanulienkat teraz mám pulz v norme. Meriam si ho tým oximetrom alebo tkakomerom. Mám okolo 75, 80. Toto sa mi stalo včera prvý krát. Zničoho nič. Ležala som v posteli a zrazu chcvenie na hrudi a horšie sa mi dýchalo. Keď som zistila, čo je vo veci, volala som mojej doktorke a tá mi kázala volať záchranku. Prišli rýchlo, asi za 10 minút a potom mi dali nejaký liek na spomalenie pulzu. Na figu je, že máme ísť v piatok na dovolenku a asi to budem musieť stornovať. Neviem si predstaviť čo by som robila keby sa mi to stane tam alebo po ceste.

stanulienkat
5. júl 2022

@matabb73 pravidelne si to meraj. Dávaj si c-čko, zatiaľ by som nerušila dovolenku. Toto môže byť post covid, aj nemusí. Zajtra choď k praktickej lekárke, nech ťa pošle na EKG.

iwesska
5. júl 2022

12 dni od pozit.testu nie si este po covide. Ten trva min.14 dni,kym sa test uplne vycisti. Ano,tiez som mala pocas Covidu vysoky pulz a musela si navysit lieky,co bezne uzivam.

matabb73
autor
5. júl 2022

@stanulienkat EKG má ona v ambulancii, to mi spravi ona. Celkovo sa cítim slabo. Pritom mi už bolo celkom fajn a včera toto. Doteraz sme sa tomuto svinstvu vyhýbali a teraz pred dovolenkou ma to muselo chytiť. Pritom ja som mala celkom mierny priebeh, ani teploty som nemala. Syn mal dva dni 39 a kašle doteraz.

mirka414
5. júl 2022

@matabb73 presne toto už riešim dlhšiu dobu aj ja 😞minuly rok som lietala kade tade nikdy mi nič nebolo a teraz ? Už dva x som musela stornovať dovolenku lebo mi z ničoho nič vyskočil tlak 😞posledný mesiac to bolo najhoršie z ničoho nič vyššie cisla 160/111 a napokon som mala covid ..teraz sa to pomaličky vracia do normálu ale aj tak idem v septembri na kardiologicke vyšetrenia či je všetko ok..a tiež mám problém lebo budúci týždeň mame ist do Egypta ak sa mi tlak ešte pár x dovtedy takto prudko zvýši nechám sa vypísať a zostanem radšej doma

matabb73
autor
5. júl 2022

@mirka414 riešila si to cez poisťovňu? My máme ísť po štyroch rokoch s dcérou k moru a toto sa stane. Mňa ide poraziť. Dcéra je ešte dnes v karanténe a ja sa od včera cítim zle. Z úspor som kúpila dovolenku, dosť drahú keďže ceny išli hore a neviem ako to riešiť ak nebudeme môcť ísť.

danielahamar
5. júl 2022

@matabb73 co čítam, že si unavená, to vyzerá na tetaniu, takže psychika za mňa. Ale však uvidíš u mudr. osobne si myslím, že ti dajú holter na 24h.

danielahamar
5. júl 2022

@mirka414 dievčatá, ale nechcem Vás nijako strašiť, ale naozaj z ocko môžete mať nevysvetliteľné vysoký tlak, pulz, raz hore, raz dole. Myslím, že to patrí do nežiaducich po. Na stránke sukl je celá tabuľka, čo všetko ľudia hlásia. A chápem aj to, že niektorá mate aj viac ako pol roka po.
@matabb73

matabb73
autor
5. júl 2022

@iwesska robila som si včera test a už ho mám negatívny. Ale necítim sa ešte zdravo. Dosť som unavená, plus tá včerajšia epizóda. Dcére dnes končí karanténa a zajtra jej spravím test, či je ešte pozitívna, aby som vedela čo ďalej. Nečakala som, že ma to takto zloží keď priebeh choroby som mala v pohode. Aj keď som vedela, že existuje post covid, ale iné je to zažiť.

matabb73
autor
5. júl 2022

@danielahamar prosím, antivaxerské pripomienky si rieš v inej téme. Časová súvislosti nesedí a nemám chuť sa dohadovať na túto tému.

mirka414
5. júl 2022

@matabb73 mám covid poistenie ale žiaľ už budem po prekonanej fáze takze mi je to na prd a navyše ideme do Egypta tam kde napadol ten žralok tu ženu takze ani do mora nepôjdeme 🫤

iwesska
5. júl 2022

@matabb73 Ja som mala tiez priebeh v pohode,ani teploty,len upchaty nos, slaby kasel,strata chuti a cuchu,ale ani po 14.dnoch som nebola fit, 3.tyzden som stale kaslala sucho - tak zachvatovito,nie cely den, Dr.ma aj pocuvala,nic nepocula,crp negativ, vypytala som sa na RTG a tam zapal pluc,Dr.neverila,tak ma poslalana dalsi a sa to potvrdilo🙈 Takze miesto nastupu do prace som 10 dni uzivala silne ATB a mesiac inhalovala kortikoidy, a dalsi uzivala lieky na posilnenie imunity DC, takze celkovo fit po lahkom priebehu som bola po 3 mesiacoch. Stale nechapem ludi,co Covid podcenuju.

mirka414
5. júl 2022

@danielahamar rozumiem som pod dohľadom lekára už teraz sa to zlepšuje tak uvidím ak mi bude teraz nasledujúcich pár dni dobre (dnes som už bola aj cvicit a tlak je znovu 120/80 ) tak pojdeme na dovolenku a po nej zasa budem pokračovať a nechám si komplet spraviť všetky testy a vyšetrenia

matabb73
autor
5. júl 2022

@mirka414 ja mám tiež poistenie aj na storno dovolenky v prípade akútneho ochorenia a aj covidu. Lenže, ja som už po covide. Jedine že by táto tachykardia bola ako akútne ochorenie. Uvidím čo mi zajtra povie doktorka. Keby ma mohol pozrieť kardiológ s ten mi povedal, či môžem ísť alebo to neodporúča. Len to takto na rýchlo a ešte k tomu v lete asi nemám šancu vybaviť.

iwesska
5. júl 2022

@danielahamar Citas,ze je cerstvo po Covide? Tak asi,ze nebude mat zrovna teraz NU z ockovania,ked prekonava akutny infekt🙈 Nepopieram NU po ockovani,tiez sme si zazili svoje,ale zas treba zapojit aj zdravy rozum a ked vonku prsi a smyknem sa na kaluzi vody,nebudem tvrdit,ze to,ze sa mi smykla noha je NU po ockovani predsa🙈