Tachykardia - choroba srdca, tetánia, panická porucha

17. aug 2024

Ako clovek zisti,ze je tachykardia sposobena chorobou srdca? Ze ju zachyti ekg? A ludia co maju vysoky tep kvoli tetanii ci panickej poruche maju ekg v norme ci ako?
Hladan odpovede na nete, ale zatial neuspesne

jj_anka
17. aug 2024

EKG je v poriadku, srdce je zdravé, ukáže sa sínusová tachykardia. Ja to mám tak .

lubossi
17. aug 2024

Sinusova znamená ze vlnky chodia pekne hladko hore (aj ked s väčšou frekvenciou)

lubossi
17. aug 2024

Ja mam tiež tachykardiu keď bežím do kopca :D

autor
17. aug 2024

@jj_anka pockaj,teraz asi nerozumiem. Mas sinsovu tachykardiu a mas tetaniu ci pp? Ci nemas?

derdia
17. aug 2024

Chod k psychiatrovi a nebudeš mat žiadnu tachykardia a chorobu srdca... Vsetci sme v strese z toho sú takéto problémy. Samozrejme ak je choroba srdca vylúčená dr.

lubossi
17. aug 2024

Prezraď aké hodnoty tepu mas počas spánku, keď sedis, keď stojíš a keď kráčaš a môžme nad tymi číslami uvažovať ci a ake je to zlé

autor
17. aug 2024

@derdia ale tak ked bola zachytena na ekg a mam lieky na to,tak co mi psychiater pomoze :D

autor
17. aug 2024

@lubossi pocas spanku aj 150-160, ked sedim aj 130. Ostatne neviem.

lubossi
17. aug 2024

Tak to je naozaj nezvyčajne veľa. Čo na to hovorí tvoj kardiológ? Tlak máš v norme? Robili ti aj záťažové ekg?

autor
17. aug 2024

@lubossi no on hovori,ze mam ist na elektrofyziologicke vysetrenie, kde sa hlada ta pridavna draha,ktora to sposobuje a ta sa vypali. Tlak mam vysoky, ked mam vysoky tep, inak je v norme. Zatazove ekg mi nerobili este.

iwesska
17. aug 2024

Ako vies,ze mas 150-160 pocas spanku. Sinusova tachykardia nie je choroba. Je to fyziologicky rytmus,ktory je z nejakeho dovodu zvyseny.

autor
17. aug 2024

@iwesska nameral mi to holter a ked sa na to budim a zmeriam tlakomerom,tak ukaze,ze su zas take cisla.

autor
17. aug 2024

@iwesska naruseny je ale z coho?

iwesska
17. aug 2024

Ja som take mavala v case velkeho stresu a vypatia. Dostala som lieky na spomalenie tepu, AD a uz to nemavam. Nemas stres? Nedali ti lieky?

xylofonka
18. aug 2024

Pomôže ti, pretože je možné, že príčina nie je zo srdca, ale z psychiky - každú chvíľu tu niekto píše o rýchlom tepe, pretože sú naozaj všetci v strese, ja to mám tiež, chodím kardiológovi, dal mi nejaké lieky na ustalenie, ale mám to aj tak ešte obcas, pretože mávam uzkosti.