Ahojte mám taký problém že mi môj lekár povedal že mám tachykardiu ale bližšie neurčenu štítnu žľazu mám v poriadku aj hormonálny profil aj KO kázal my sa objednať ku kardiológovi ale najbližší termín my dali na august a do vtedy mam brat Egilok 1/2-0-1/2 no mám aj tŕpnutie jednej ruky nespavosť niekedy ma tlačí na hrudi a pod. Potim sa studeným potom atď. Tak mi dal aj neurol 0.25mg pulz mám v kľude do 100 ako kedy my to skáče ale mám aj nadváhu .
A dosť veľkú bojím sa brat tie lieky že budem mať nežiaduce ucinky keďže to znižuje aj tlak a ten mám ja nízky . Ako ste sa cítili vy kto berie ten egilok? Ďakujem
@taktotedanie bojím sa že mi to znizi veľmi tlak ..
@ivetka1445 ty si sem uz opakovane pisala, ze? Treba dat do kludu psychiku a potom riesit, ci mas problem so srdcom. Zrejme aj nie. Tlak mas aky?
@stanulienkat áno áno .. tlak mám tak ako kedy 127/77 -119/68 a takto skôr nižši
@ivetka1445 to nizsi tlak nie je ani nahodou. Nizky tlak je pod 100 horny.
@stanulienkat tak potom aj keď my to ten egilok stiahne aj ten tlak trošku tak nie veľmi že ?
@ivetka1445 nie, nestiahne velmi. Ak ano znizis si davku.
@ivetka1445 beriem egilok od svojich cca 20 rokov a tiež mám nízky tlak. Tlak mi neznižuje a to ho mám teda dosť nízky. Ale čo viem,že nemôžem je magnézium pretože to mi zníži tlak. Ale je to individuálne a na každého všetko inak vplýva. Netreba sa báť dopredu,psychika veľa robí.
@stanulienkat ďakujem pekne 🙂
@nik7171 ďakujem tak teda skúsim večer prvu tabletku 🙂
@ivetka1445 kľud ja mam už 14 rokov sinusovu tachikardiu začalo to tehotenstvom kde som musela brať lieky na udržanie plodu, tie mali za kontraindikácie zvýšený tep a trasenie rúk po pôrode a vysadení sa to malo stabilizovať žiaľ nie, 12 rokov som brala lieky, najprv Vasocardin, potom Egilok, skončila som však s nimi po konzultácii s lekárkou s VUSCCH, a odvtedy poklopat sa to upravilo mávam dní kedy mam aj v kľude 160 tep ale už viem ze sa musím ukludnit, dýchať dat si magnézium a veľa tekutín, aj stres spôsobuje rýchlejší tep, nestresuj sa hneď s tým sa dá žiť len sa tým v hlave nesmieš ešte viac stresovať lebo podvedomie ti pracuje a tým si to aj podvedome zhorsujes
Mne ked dali lieky na tachykardiu (v klude som mala 100-120 pri aktivite islo na 180 aj viac) tak sice tep siel dole ale s nim aj tlak ktory mam dobry tak sice som nemala busenie srdca ale byvalo mi na odpadnutie a zle z tlaku, povedla som doktroke ze to brat nebudem tak mi povedala ze teda nech beriem magnezium pravidelne a cvicim jogu… problem nakoniec zmizol uplne ked som sa zbavila ex 🤷🏻♀️ vacsinou tieto problemy sposobuje stres a psychika.
Tachykardia blizsie neurcena je len diagnoza, vela ludi ma tachykardiu, ber lieky pridat magnezium ked ti treba, hlavne sa ukludni sama si dvihas tep a vsetky priznaky