Gynekolog mi ich dnes predpísal, kedže mám už deviaty zápal prsníkov. Máte niektorá s nimi skúsenosť ?
@alzbeta79 skus pozriet aj tu https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-zastavit-laktaciu/
@alzbeta79 pricinou opakovanych zapalov je bud nedostatocne vyprazdnovanie prsnika alebo mykoticka infekcia
nemas bradavky citlive aj medzi dojceniami? hlavne na chlad?
ako striedas prsniky pri dojceni?
ak naozaj chces ukoncit dojcenie..tak radsej plynule, bez liekov, je to lepsie pre teba aj pre dieta
ale mozno by sa dalo prist na to preco mavas zapaly prsnika a odstranit pricinu a potom by si mohla dojcit dalj ak chces teda
@alzbeta79 no ja je teda brala, protoze jsem se snazila otehotnet a mela jsem zvyseny prolaktin, nez si na telo na tabletky zvyklo, kazdou tabletku jsem si protpela na zachode☹ po kazde tabletce jsem za hoidnu letele nazachod a vse vyzvracela☹...to bylo tak prvy tyden, potom uz ok...po bvysazeni pred dovolenou, jsem jezacala znova brat po dovce a vse se opakovalo ☹...no podarilo se nam ale teda bylo utrpeni..
mala som ich na zastavenie mlieka pomohli bolo mi trocha blbo od zaludka ale lepsie ako stahovat prsia a nepit
@strapco13 ahoj Ja neviem prečo sa mi tie zápaly stále opakujú. Prsníky samozrejme striedam a čo sa týka bradaviek, tak tam je problém od začiatku. Mala som vkuse ragady a mám tam trhlinky. Popravde ja už nemám niekedy silu pokračovať v kojení, pretože tie zápaly sú u mňa také silné, že sa nedokážem ani o malú postarať, ísť do práce a hlavne tie bolesti a teploty... Už pred polrokom ma doktor a rodina odhovárala od dojčenia, no ja to ťahám dodnes kvôli maléj. Uvidím ako sa to daléj vyvinie no asi to budem musieť riešiť, no mám aj problém sa rozhodnúť, že aké mlieko jej budem dávať.
@alzbeta79 toto vyzera od zaciatku na nespravne prisavanie dietatka. z toho tie ragady, trhlinky atd. a dosledkom moze byt prave nejaka infekcia. tu budes musiet poriesit bez ohladu na to, ci kojit prestanes alebo nie. odporucala by som jednoznacne osobnu navstevu latkacnej poradkyne. ich zoznam najdes tu: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
@beton ahoj. Laktačná poradkyňa k nám chodievala ešte na začiatku ked to bolo najhoršie. Vysvetlila mi ako správne prikladať hlavne ked som mala ragady. Mám problém, že mám otvorené bradavky a tak sa mi tam rýchlo niečo dostane. Už som dojčiť prestala a sama som zvedavá aké následky to bude mať.
@alzbeta79 mne ich dala doktorka tiez, ale kedze mi aj povedala, ze maju vela neziaducich ucinkov medzi ktore patri aj točenie sa hlavy a ja som bola casto s malou sama, tak som to nakoniec neuzivala a tvorbu mlieka obmedzovala prirodzene. Predlzovala som cas odstriekavania mlieka, studene sprchy, existuju aj homeopatika..