Ahojte ,
Kožná mi predpísala tieto tabletky na akné , lebo mi nič nepomáhalo už , tak toto bola posledná možnosť. A chcela by som sa spýtať či s tym máte daake skúsenosti . Je to liečivo ktoré obsahuje -izotretinoín. Je viacero druhov týchto tabletiek, videla som ich aj pod názvom Roacuttane. Takze ak ste užívali tieto tabletky alebo podobné tak nevedeli by ste mi opísať ako prebiehala liečba ? Že či ste mali nejaké vedľajšie účinky ? Ako dlho ste to brali ... a či Vám ostali jazvyčkyy dáke alebo zmizli .. viem že najčastejšie vedľajšie účinky boli suché pery a sliznica a pocula som že sa niekomu aj exzémy vytvorili . Tak ako ste sa stym vsetkym vysporiadali ? Lebo iba včera som začala liečbu tak sa chcem na to pripraviť . Ďakujem
Dcéra užívala viac ako 6mesiacov. Suché pery, krvacanie z nosa, anemia, suchá pokožka hlavy, depresie. Akné žiadne na druhej strane, to jej zmizlo.
Ja som ho brala 4 roky dozadu a teraz musím zas, akne sa mi vrátilo, mala som pokoj 4 roky a keby sa dalo, idem do toho zas a potom zas... Je to jediná vec ktorá mi pomohla, ja som mala len suché pery a ruky. Absolvovala som veľa vyšetrení v tomto období s myšlienkou, že nájdem príčinu a vyriešim ju a tým pádom akné zmizne, mam v poriadku hormóny, nemám helicobactera, žiadne alergie... Zdravo jem, športujem a stále je to zle... Stojí to za to, mne sa na začiatku akné zhoršilo ale potom ani jedna vyrazka
... To sebavedomie, ktoré mi tento liek vrátil sa nedá ani popísať... Vydrž 🙂
@22basa00 ja konrektne som nepoužívala nič, lebo tá pleť bola dosť citlivá lebo tie lieky sú fakt silné, tak mne kožná vravela že nemám používať nič len si čistiť tvár čistiacim gélom a natierať si ju kvalitným hydratačným krémom ráno aj večer. A odporúčam kúpiť aj nejaké kvalitne Balzamy na pery lebo to bol extrém ako sa mi vysušovali a aj kútiky sa mi stále robili a na to mi kožna predpísala Framykoin a ten mi pomáhal tak ak náhodou, tak to ti pomôže.
Ďakujem Vám všetkým za rady, veľmi ste mi pomohli 🤗🙃
Ahoj, tu si pozri, je to to isté. https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/liek-roaccutane-mate-s-nim-skusenosti/