Ma niekto skúsenosť? Aké príznaky boli?
U mňa majú podozrenie, mam opuchy tváre, žihľavku, pozitívne ANA, fľaky na tvari, hypertyreóza štítnej.
@dadis ten fľak mam aj ja, ale stále dúfam ze sa to nepotvrdi.
Potvrdi ci nepotvrdi, to uz neovplyvnis. My mame v rodine vela autoimunnych ochoreni - lupus, psoriazu, sklerozu multiplex, moja babka aj dcera, aj bratrancova dcera maju hashimotovu hypotyreozu. Zmierila som sa s tym 🤷♀️. Ved co s tym narobis. Hlavne nestresuj, teraz je na to liecba. Drzim palceky ❤️
Ja to prave od januara riesim u syna, 20r.Zacalo to otrasnym kaslom, alergo zistil mu chlamydie, extremne nizke trombocyty,.a tiez ma exantem na tvari.Bol na hematologii a podozrenie na lupus,,, cakame na termín do Piestan, uz mesiac, strasne dlho to trva
@rarararara aj ja sa tam chcem objednať, len ešte čakáme na nejaké krvné výsledky, robili mi teraz čerstvé.
Zapal osrdcovnika bol "veľký " prejav lupusu- tie "menšie" prejavy ako depresia,"motýľ" na tvári alebo občasné bolesti kĺbov som prehliadala lebo veď mám len 28 rokov-urcite nemôžem mať reumu🤦opak bol však pravdou
@dzescebuly a už berieš lieky a je to lepšie? Ja mam aj vysoký pulz, ale teda vraj zo štítnej.
Užívam plaquenil,brala som aj imuran ale ešte dojcim tak ho nemôžem užívať,stav sa stabilizoval
Mozem sa spytat flaky po tvari ? Aké ? Nieco podobne mam i ja zihlavka a flaky po tvari ktore sa objavia a potom zmiznú ? Niekedy i vyrážky potom vystúpia a sami zmiznú . Cervena tvar rano i dekolt pitom ti samo zmizne . Mam to po chorobe atb , alergickej reakcii a liečbe prednisonom ( hemofil v nose ) antibiotickej liečby po tomto to zacalo . Niekedy ma ten flak až pálil.
A ako keby citim ze tvar mam pripuchnutu . Ze vraj alergia alebo potravinové intolerancie Hit?!
Aj vam tie flaky miznú ???
@tanika vyzerá to takto,ja osobne len cítim akoby vnútornú horúčku,líca horúce a červené v takom "tvare" ako na obrázku.prejde to samé
Jednoznačne ti odporúčam robiť všetko preto aby sa to u teba ani nepotvrdilo, dá sa to ovplyvniť. Viem, že sa to ľahko hovorí. Ja síce lupus nemám, ale lekári sa mi snažili potvrdiť sklerózu multiplex, všetko tomu nasvedčovalo celé mesiace, ale urobila som všetko preto aby sa im to nepodarilo. Spojila som sa s pani, ktorá sa vyliečila z reumatoidnej artritídy (príčiny ochorení ako lupus, skleróza multipex, reumatoidna artritída sú rovnaké), od základov som zmenila všetky návyky, prešla si celotelovou systémovou očistou ale stálo to zato. 🙂 Držím ti veľmi palce a dúfam, že sa to v tvojom prípade nepotvrdí, avšak niečo v tele nefunguje správne, keďže máš problém so štítnou žľazou (najčastejšie to je EBV vírus, ktorý môže za vznik autoimunitných ochorení a nevyliečiteľných chorôb). Ak by si potrebovala pomoc tak mi kľudne napíš, som ochotná si nájsť čas. 🙂
@eva_evita ahoj, môžem poprosiť bližšie info? Ďakujem
@lussinka23 Nemyslim si, ze ide o pravdivy prispevok, teraz je vela pochybnych "liecitelov" a liecebnych metod, je nebezpecne upinat svoje nadeje sa na tento typ "liecby". Bude ta to stat pravdepodibne vela penazi a vysledok ziadny v tom lepsom pripade, v horsom ti to moze aj uskodit.. Ak mas autoimunitne ochorenie, treba to zobrat ako fakt a zacat sa liecit odbornikom/lekarom. Ved preco by nepomohli vsetkym, ak maju recept na vyliecenie? Lebo ho nemaju :(
@dzescebuly ahoj,syn bol teraz 5dní v nemocnici,kvôli alergickej reakcií,žihľavka po celom tele.Nič mu nezaberalo a pálivé,svrbivé fľaky sa mu objavovali 4dni pokiaľ mu nenasadili prednison.Keď už bola aj Dr. Z neho zúfalá začala som googliť a našla som Lupus.Syn sa od 6.m má oslabenú bunkovú imunitu a HIT a laktózu plus vitiligo.
Fľaky teraz nemá,ale bolí ho stále hrudník,na pravej strane,že ho pichajú rebrá,bolia členky,je slabý,má zvýšený kortizol,málo červených,bielych krviniek a hematokritu.
Po naliehanie nás imunologička objednala na krv,ale neviem či zvažuje ochorenie lupus, lebo mi hneď povedala,že podľa nej to nebude autoimunitné ochorenie.
Už som zúfalá .
@karolinkalinka skúste sa pýtať na detskú reumatologiu,lupus pripomína svojimi prejavmi iné ochorenia takže je náročné ho diagnostikovať,nedajte sa odbiť
Prosím vás vyrazky na tvári pri lupuse svrbia? Mne sa asi pred týždňom vyhadzala tvar, až na jej, poza usi, malé cervene fliaciky, vystúpené. Mám RA a v minulosti zvýšené protilátky na lupus… len ma to svrbi, môže to
byt lupus?
Ma to bratranec. Mal motylovy cerveny flak na tvari. Ale berie lieky, je celkom ok. Inak tie ANA ma vela ludi pozitivne, aj ja a lupus nemam.