Dobrý večer prajem. Chcem sa spýtať ci ste už niekto zažil syndróm vyhorenia.
Jedná sa o moju prácu. Pracujem ako predavačka v nemenovanom obchode s oblečením. Cca 2 roky. Na začiatku bolo všetko fajn. Postupom času som si začala všímať falošnej vedúcej ktorá každú moju dobrú kolegyňu ohovára za chrbtom a je hrozná neurotička. Každý jeden den nás stresuje, ohovára a celkovo vnáša do kolektívu zlu atmosféru. Tým že pracujeme 12-stky to nie je také jednoduché ju obchádzať. Poslednú dobu sme aj ja aj moje kolegyne apatické voči práci, netesime sa tam ani nič.
Jediná vec čo nás drží nad vodou je dobrý plat. Inak vstávam skoro kazdy den s nechuťou do prace a den predtým mám depresiu že čo zas. Práca je sama o sebe fajn ale ta atmosféra je otrasná a necháva to na každej z nás určite ,,stopy”. Jednoducho sme vyhorete. Ako prosím vas proti tomuto stavu bojovať. O prácu nechcem prísť ale tento nátlak sa už nedá zvládať. Ďakujem za prečítanie a prajem pekný večer
@barbi28 áno, dnes už viem, že šlo o vyhorenie. nie z práce, ale z kolektívu. robím teraz rovnakú prácu, ale úplne inde a som mimoriadne spokojná 🙂 ideálne je nájsť si iné pracovné miesto. ak ťa práca baví, tak hľadaj v tej oblasti. ak nie, skúšaj inde alebo sa pokús rekvalifikovať, ak máš možnosti 👍
@marca12 to ma mrzí lebo ta úplne chápem. Krik s stres na dennej báze. Keby nepotrebujem taký plat na hypo a poplatky už tam nie som. Stále meniace sa zmeny ktoré sú dane (ktoré dni máme pracovať). Aj si hľadám prácu no keď vidím tie platy je mi až zle. Ale myslím si že čochvíľa to zájde do takého extrému že radšej pôjdem na podporu ako toto. Snažím aj chodit von ci už s priateľom alebo kamarátkami ale keďže mávam medzi 12stkami “až” dva dni voľna tak som rada že žijem a niečo aj doma porobim 😏
@panelacikova presne. Práca ma baví ale nie tento nátlak ktorý mávam dennodenné. Už pár rokov trpim aj úzkostnými poruchami (ktoré mám vďaka bohu ako tak pod kontrolou) no vždy po práci pridem domov pred 22:00 keďže končíme o 21:00. Čo mám z toho života. Len doma a práca keďže to voľno čo mám som rada že existujem. Ale už sa aj pozerám po prácach lebo toto je už naozaj moc a zdravie mám len jedno
@barbi28 držím palce. ako spomínam, východisko vidím v tom, že si nájdeš prácu inú a odídeš (len aby ti podpísali dohodu, hm....) alebo to riskneš, odídeš, ak si pracovala dostatočne dlho na to, aby si mala nárok na podporu, tak máš 6 mesiacov ako-tak pokrytých dávkami a si "voľná" v hľadaní práce. záleží veľa aj od regiónu, kde žiješ a pracuješ. v BA si nájdeš prácu predavačky (napríklad) omnoho skôr, než kdesi v dedinke na východe, juhu, či orave....
@panelacikova pracujem aj žijem priamo v Trnave takže tu problém nebude. A zdá sa mi že mám už aj nárok na podporu. Len týmto spôsobom to nechcela riešiť keďže ma práca baví a mám aj super kolegyne. Len keby ta vedúca bola normálna. Alebo ju vymenili za niekoho zodpovedného a schopného viesť tím šikovných báb. Tam by stačilo keby ta mrcha odišla a žilo by sa lepšie
@barbi28 tak ak ti to už úplne prelezie cez "mozog", tak choď "vyššie". ja som kedysi pradávno cítila istú neprávosť od nadriadeného. napriek tomu, že som mu to povedala a prosila ho o nápravu, kašľal na mňa a uprednostňoval iných. až som sa stretla s jeho nadriadeným a všetko mu vyrozprávala s tým, že som ale zároveň už podávala výpoveď (mala som už inú prácu na dohľad). a ten priamy nadriadený letel skôr, než som opustila firmu. i tak som však už odišla, lebo podmienky novej firmy boli omnoho zaujímavejšie, než u pôvodnej, hoci šlo o rovnakú pozíciu. čiže ak si v okrese TT, riskla by som to. šla by som za jej nadriadenými alebo im poslala list. máš právo pracovať bez psychického teroru či stresu. ak je tá vedúca tak neschopná, že večne buzeruje, konaj.
@panelacikova raz to jej nadriadený riešil ale ona ako vždy sa urobila chúďatko. No už ma novú vedúcu tak skusom cez tu. Ide o to že ak na ňu poukážem lebo ona si mysli že je pani dokonala a je krivdene len jej tak urobí mi v práci peklo zo života presne tak ako dávnejšie kolegyni. A to nepotrebujem. Ale rada by som to chcela riešiť. Momentálne sme si celý kolektív poslali životopisy do inej predajne ktorá spadá pod našu firmu a bola prekvapená prečo chceme ísť že ona nás nedrží. Ale ona je ten faktor ktorý tam robí to zlo. Keby jej môžem aspom každý den povedať svoje 😂 takže tvoj príbeh typu povedať svoje ale mať už v zálohe inú prácu sa mi veľmi páči. Tak od srdca by som spustila že až 😂
@barbi28 ak vás je viac, napíšte vedeniu sťažnosť na jej osobu... myslela som pôvodne, že si len jedna. ale ako sa hovorí: v jednote je sila. napíšte to všetky, čo plánujete odísť... máte stále šancu (ak ste inak spokojné), že si firma sakra rozmyslí, či jej zmizne iba vedúca alebo ďalších niekoľko zamestnankýň kvôli vedúcej.
@panelacikova už sme viac krát chceli. Len sa bojíme toho pekla čo nám bude robiť keď zistí že sme sa na ňu sťažovali
@barbi28 toto robi lebo vie ze si to moze dovolit.
Ked sa postavite vsetky proti nej, moze si ist piskat. Je vzacne ked sa ludia vedia vzburit.
Vacsinou je tam minimalne jeden ritolez co nepojde proti sikanistovi alebo par zbabelcov co si nechaju aj orat na sebe.
Spojte sa a vypraste ju doprdele.
Drzim palce.
@barbi28 toto podla mna nie je tak uplne ze "vyhorenie" ale urcite mate dost tej prace... cize by soms a pozrela po inej, aby si sa dostala do lepsieho kolektivu. A inak ak by ste sa tazovali vsetky, ze proste odidete ak ju nevymenia, tak moze robit peklo kolko chce. Chvilu vydrzite, ved aj tak by robila dusno, nie? 🙂
@simca06022011 keď sa nad tým zamyslim máš pravdu. Aj tak by robila dusno. Zajtra to navrhnem kolegyniam. A poženieme to vyššie keďže ona si nepozná nič.
@babulkomale ďakujem. Holt už sa jej niekto musí postaviť asi aj za cenu vyhadzovu. Jedna taká ,,ritolezka” je tam no už aj ta chce odísť. Myslím si že by ta práca nabrala úplne nový smer. Je lepšie kontaktovať vedenie listom alebo keď budú priamo na prevádzke? Naša HR sa už tým zaoberá že prečo chceme ísť všetky preč a ona jej na drzovku povedala že netuší a zistí to. Troska sa obavám keď jej poviem že by to bolo kvôli nej. Lebo si nemyslím že táto moja odpoved by sa dostala vyššie keďže sa tam drží zubami nechtami. Ma 43 rokov a jednoducho už to očividne nezvláda ako v práci tak aj doma a vybíja si to na nás. Vedúce v iných mestách skončili túto pozíciu pred 40-tkou keďže aj na nich to bol enormný nátlak
@barbi28 Vyskusajte tu staznost na tu veducu (inak vobec to nema nic s vekom, ze ma 43 rokov 🙄, ved to ma este vyse 20 rokov do dochodku a ty ju uz ides pochovavat 🙃🙂, proste len asi toxicky clovek) . Ak to nevyjde, skuste tu druhu pobocku, popr.inu pracu. V ponukach prace uvadzaju minimalnu nastupnu mzdu,
vzdy si vies vypytat viac, az na pohovore/po pohovore ak si ta vyberu, sa zvacsa dozvies finalnu ciastku. Inak neverim, ze by v platoch v obchodoch bol taky priepastny rozdiel, to bude +- to iste platovo.
@dadis dadis jej vek som nemyslela v zlom, nepochovávam ju len čo sa týka jej roboty je tam hrozný nátlak. Myslela som keď to nezvláda nech si nájde niečo kludnejsie. Poslali sme životopisy tak uvidíme. Čo sa týka našej firmy máme dobre platy. Keď som pozerala inú prácu čo sa týka predavačky bolo o niečo menej. Ale zas očividne to stojí za to. A je toxická to máš pravdu. Snáď sa vedenie za ňu nespostavi a aspoň raz sa spýtajú aj zamestnancov lebo toto je tam otrasne
@barbi28 zazila som vyhorenie u nas bol neustaly krik zo strany sefa,nenormalne mnozstvo prace a mnohi inych veci. Vyhorela som az tak,ze som spavala cca 2 hodiny denne. Chybu som spravila,ze som to nechala zajst pridaleko,nevyrovnala som pracu so zabavou a to je dolezite. Venovat dostatok casu sebe,svojim konickom a mysliet na seba. Jedneho dna som uz nezvladla krik sefa a v tom afekte som mu splechla,ze davam vypoved. Este dnes nie som uplne v poriadku,ale uz ked citim,ze je toho na mna v novej praci vela,snazim sa dopriat si oddych,relax,venujem sa viac sebe a konickom. Myslim,ze tie peniaze ti nestoja za to,co prezivas.