Syndróm nepokojných nôh

positivvibe
8. máj 2023

Ahojte prosím Vás nejaké rady a triky tie, ktoré tým trpíte ako si dokážete uľaviť? Ja som dnes v noci mala chuť si ich odrezať 🥺.. O tretej ráno som si nohy natierala bolo mi do plaču zaspala som niekedy nad ránom. Zhoršuje sa to... Teraz posledné týždne extrém.. Mám anémiu veľmi nízke železo takže je to aj tým a teraz MS takže ešte horšie.. Máte niečo overené čo pomôže? Za každú radu budem vďačná.. Ďakujem

tani777
8. máj 2023

Beries nejake zelezo,ked ho mas nizke? Ake a ako dlho? Vraj pomaha kupel noh v chladnej vode,ale nemam odskusane..pre mna to bolo utrpenie v tehotenstve 😵‍💫 a teraz ked si zabudnem dat magnezko,tak sa mi to zhorsuje...
Na zelezo by mohla pomoct aj cvikla,a dnes som citala,ze cerstva zihlava,bud caj,alebo cerstve listy umyt a pomixovat ako na smoothie,a to uzivat lyzicu (myslim) denne,ze pomaha velmi

positivvibe
autor
8. máj 2023

@tani777 minulý týždeň som bola na hematologii na krvi zajtra idem na vyšetrenie.. Takže likey ešte nemám 🥺... Pred 2rokmi som mala tiež so železom problém a nezabrali žiadne lieky nakoniec som ho dostávala infúzne zvýšilo sa ale len na tu minimalnu hodnotu... Teraz padlo este viac ako bolo.. Takže asi mi zasa predpise len infúzne.. Ale tie nohy to som ešte nezazila co včera.. Problém mám roky ale vzdy som s nohami kývala alebo som si ich vopchala pod matrac kym som nezaspala vždy to bolo také nutkave že som musela s nimi hýbať no teraz je to hrozná bolesť ked ich preložím alebo s nimi kyvem nachvilu sa mi uľaví a potom znova vždy len ked idem spať alebo dlho ležím.. Inak dakujem za rady skúsim

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
positivvibe
autor
8. máj 2023

@jj298 ďakujem skúsim

adri266
8. máj 2023

@positivvibe Horcik beries?

tosomja
8. máj 2023

@positivvibe dopĺňať železo. A pomáha aspoň mne, studená voda na nohy, potom horúca, zase studená. Aspoň 3x opakovať. Trošku pochodiť. Ja preto ani do kina nechodím, ani nikde, kde treba sedieť, lebo by som zošalela. V noci brutál. Hlavne keď hlava chce spať, ale nohy nedovolia.

palculienka40
8. máj 2023

@positivvibe ja mam rovnaky problem so zelezom ani infizky nedrzali no uz mi bolo po nich zle. Ale nasla som zelezo, ktore sa vstrebava. Ide to postupne.

miusa00
8. máj 2023

Kvalitne magnezium mne pomaha pred spankom.

palculienka40
8. máj 2023

@positivvibe https://www.babuska.sk/p/1090/fortefer-zelezo-v... plus sa lepsie vstrebava s horcicnym olejom tiez ho najdes na tej stranke. Po rokoch mi stuplo zasobne zelezo, ktore nestuplo ani po infuzkach.

ala87
8. máj 2023

Mne lekárka odporučila užívať milgammu a magnézium. Zdá sa, že trochu to zaberá.

cipina
8. máj 2023

@positivvibe chapem ako sa citis, taktiez s tym bojujem. Mne pomaha ist nieco porobit (hybat sa), napr vylozit umyvacku, poskladat ponozky a pod a ist si skusit znova lahnut. Ak stihnem zaspat, kym sa priznaky objavia, parada 👍, ak nie, tak sa to opakuje 😄 inac fakt len Fe, pripadne lieky od neurologa, ale to je nic moc (ja som ich odmietla brat). Inac u mna to ma suvis so spankom, ak som malo vyspata, mam potom problem aj so zaspavanim. Drzim palce 🙂

certi
8. máj 2023

chyba ti horčík + vit. B

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
positivvibe
autor
8. máj 2023

Ďakujem veľmi pekne za rady dievčatá dnes skúsim tu sprchu a zajtra pobrežím po magnézium.. Budem skúšať všetko čo ste mi poradili 👍Uvidím čo mi predpíše na hematológii tam idem tiež zajtra... Normálne sa bojím dnešnej noci..

jamimo
8. máj 2023

@positivvibe ešte dodám, že syndróm nepokojných nôh sa zhoršuje po konzumácii alkoholu, množstve alkoholu a teplom počasí, horúcom kúpeli. Skoré zlepšenie prajem!

positivvibe
autor
8. máj 2023

@jamimo si zlatá ale keby som aspoň pila 😅, ale ja mám k alkoholu doslova odpor.. A ďakujem za link 🙂

jamimo
8. máj 2023

@positivvibe tak to je fajn, že nekonzumuješ alkohol, to bol len dotaz, v tom linku je aj môj príspevok, nechcela som sa rozpisovať znova...
PS: ak užívaš železo, tak odstup od magnézia minimálne 2 hodiny, navzájom sa vylučujú.

guliver19
8. máj 2023

@positivvibe ahoj , ja to doverne poznam. Problem moze byt ano zelezo a aj horcik. Dopln aj horcik a v nemalych davkach. A co mne uzastne pomaha okamzite je alpa chladivy gel v takom velkom kelimku. Musim to mat stale doma v chladnicke, nic lepsie som nemala. Ziadny ani zahranicny gel sa nato nehrabe. Urcite vyskusaj. Kupis ho bezne v drogerkach.

positivvibe
autor
8. máj 2023

@guliver19 ďakujem 🙂 pozerala som tie magnézia no je ich toľko máš nejaké konkrétne prosím odskúšané?

palculienka40
8. máj 2023

@positivvibe daj si predpisat magnosolv, davka je garantovama a funguje.

guliver19
8. máj 2023

@positivvibe magnosolv mam aj ja, funguje, takze ten odporucam