Ahojte,
Akú liečbu ste podstúpili pri tejto poruche ?
@inom75 anopyrin?
ja beriem aspirín protect. je šetrnejší k žalúdku.
@panelacikova mne Dr odporučil 75mg denne anopyrin.
Užívali ste pre tehotenstvo ?
Anopyrin 100
Tiez aspirin protect a v tehotenstve plus fraxiparin
@nicole003 v tehotenstve fraxik? Odkedy? Hneď v začiatkoch ?
Ano. 1 tabletka aspirinu a fraxiparin. Cely 1.trimester som si pichala, potom pauza. A pokracovala som 2 tyzdne pred porodom a 3 mesiace po porode. Chodila som pravidelne na hematologiu a podla vysledkov sa riadila doktorka. Teraz zas uzivam len aspirin.
nie. zistili mi to až keď bola dcéra škôlkárka
Aspirin protect a clexane 0,4 cele tehotenstvo az do sestonedelia
Anopirin 100, alebo Vasopirin 100.
Prosim Vás a tie, ktoré ste anopyrin alebo aspirin užívali pri snahe otehotnieť alebo počas tehotenstva - nekrvácali ste ?
Ja som mala hematóm,ale chvalabohu bez krvácania
@domka222 a brala si túto kombináciu?
Anopyrin 100 do 35tt. Od 36tt aj cez šestonedelie fraxiparin. Ale anopyrin už beriem na stálo každý deň
@domka222 čiže súčasne si nebrala anopyrin a aj fraxiparin?
Nie
@domka222 mne hematolog tiež odporučil anopyrin ale v CAR mi chcú dať aj clexan. Mám z toho obavy 🤷♀️
Ja som bola na začiatku tehotenstva na hematologii,kde spravili odber a podľa výsledku usúdili, že by dávka anopyrinu mala stačiť. A gyndoš sa vôbec do toho už nestaral. Potom som bola ešte raz na kontrole,kde mi zase upresnili ktorý fraxiparin budem mať
Ja len počas tehotenstva fraxiparin 0.3
@domka222 ja na hematologiu chodím pre opakované potraty, podľa slov hematóga mám uprednostniť anopyrin, vraj clexan nepridávať.
V centre pre asistovanú reprodukciu mi ale chcú nasadiť aj clexan, z čoho mám obavy.
@ada309 a máš lepivé doštičky?
Clexane počas tehu..hned ako som zistila že som tehotna som ho mala nasadit ..mala som uz doma pripravené...inak nič len kontrola kazde dva roky a casom sa nasadi anopyrin
Áno, mám syndróm lepivych doštičky II.typ + FV Leiden mutácia..
Autorka ja som bola u troch hematologov (stahovali sme sa) ..kazdy bol za clexane ze je to bezpecnejsie nez lieky...zavisi ale aj ake mas hodnoty..tam sa to velmi sleduje hlavne prvy a treti trimester...
Tiež som bola kvôli dvom potratom. V tomto ti teda neporadím, to musíš konzultovať len s dr
Ďakujem Vám všetkým, skúsim to ešte skonzultovať s iným hematológom. Môj mi zdôrazňoval anopyrin, anopyrin a clexan len v prípade invazivnych zákrokov a pred pôrodom vymeniť anopyrin za clexan. Tak neviem teda čo je bezpečnejšie 🤷♀️
Beriem len lieky na riedenie krvi.