Syndróm lepivých doštičiek a problémy s tým spojené

blueivy24
2. aug 2016

Ahojte,mam syndrom lepivych dosticiek a beriem anopyrin. Chcem sa opytat,dievcata ktore to mate chodievate bez problemov na dovolenky? Ako zvladate horucavy? Pretoze kardiologicka mi povedala,ze nemozem.ist na dovolenku..pritom moja hematologicka ma na nic take neupozornila...a teraz som v strese. Dakujeeeeem

mihula
2. aug 2016

@blueivy24 ja mam tento syndrom,cestujem aj 10hodin autom,ale musim si davat prestavky a pobehat okolo auta a po parkovisku.Ak nie mam opuchnute nohy a bolia ma.Teray ma velmi bolia nohy z týchto horucav a chladim ich studenou vodou a mam často vyložene nohy

blueivy24
autor
2. aug 2016

@mihula tak mne nastastie nohy neopuchaju...aj teraz ked som sla do chorvatska,tak sme tiez mali pauzy a chodili sme. A dycha sa vam.dobre

blueivy24
autor
2. aug 2016

@mihula dycha sa vam dobre? Lebo ja mam skor s tym problem v tychto horucavach a to vypijem aj 3l vody.

mihula
2. aug 2016

@blueivy24 ani mne pred par rokmi nohy neopuchali,len cca 2 roky.Ano som zadýchana aj ked len umývam dlažku.Mne to zistili,ked mama zomrela na emboliu a dr trvala na tom,aby sme si dali so sestrou urobit testy.Sestra tiez nema dobre výsledky,je to dedične .a tebe to zistili ako?prečo?

blueivy24
autor
2. aug 2016

Ja som sla na hematologiu kvoli tomu ze som byvala velmi bleda...a prisli mi na toto...
@mihula

stastenka42
2. aug 2016

@blueivy24 tak ako zjavne tvoja lekarka robi zbytocne paniku!!! Urcite mozes ist na dovolenku ale pokial cestujes dlhsie tak je dobre robit si po hodine prestavky,poprechadzat sa a dodrziavat pitny rezim..beries anopyrin a to ta ,,chrani,, na cestu lietadlom dlhsiu ako 4 hod sa doporucuje pichnut si nizko molekulovy heparin ale to by ti mala poradit tvoja hematolozka..urcite mozes ist na dovolenku..riziko trombozy alebo podobnych prihod hrozi kazdemu z nas aj ked nemaju lepive dosticky😀

blueivy24
autor
2. aug 2016

@stastenka42 presne ma s tym vsetci ukludnovali...a veru pijem vela tekutin,velmi vela. Dakujem vaaam...

suzanca86
16. dec 2020

@blueivy24 Ahoj a robili ti priamo test na ten syndrom lepivych dosticiek, ci z inych testov im ukazovali nieco a az potom spravili test na tento syndrom?

blueivy24
autor
10. feb 2021

@suzanca86 ahoj, nie, išla som na hematologiu kvôli tomu, že som bývala veľmi bledá a prišli mi na toto.