Trpíte niekto syndrómom dráždivého creva? Aké ste mali príznaky ako vám to diagnostikovali a aká je liečba ďakujem
kŕče, následne wc (podľa toho z akého jedla to bolo). aj nafukovanie. bola som u gastroenterológa a mám to potvrdené aj na papieri. dostala som aj nejaké lieky a bola mi odporučená bezlepková diéta.
@bambulienka25 a pomohlo vám to
Ja mam a je to neprijemne . Urcite na gastro. Z probiotik je na to Kijimea
Tiež by som o tom rada vedela viac. Keď som sa tu v Anglicku u lekára sťažovala, že mi je zle na žalúdku, bolí brucho, alebo v podbrušku, zakaždým mi bol "diagnostikovaný" syndróm dráždivého čreva, a vetry, hoci tým vôbec netrpím, dokonca sa na to vyhovárali aj počas tehotenstva. A že to mi spôsobuje stres. Žiadne vyšetrenie, žiaden odber krvi, a už vôbec nie gastro, absolútne nič, ale diagnóza potvrdená 😅
Ahojte, nemám ešte diagnostikovaný syndróm dráždivého čreva ale určite ho mám. Pre cca 3 mesiacmi som mala tupu bolesť v ľavej časti brucha, mala som zápal zaludka z nervozity. Výsledky krvi všetky ok. Zistila som, že mi robí zle mlieko, vysadila som všetky mliečne výrobky a kúpila si enzýmy s probiotikami (H protect enzymes). Výrazne mi zlepšujú trávenie a cítim sa lepšie. Plyny idu samovoľne von a ukľudňuju mi žalúdok.
Dobrý deň prosím mám bolesti v pravej strane brucha, boli ma hlava a krčná chrbtica všetky možné LV sú negatívne, teraz chodím na rehabilitácie ale moc nepomáha ďakujem