Ahojte, chcem sa opýtať, či má niekto z vás takú skúsenosť. Po silnom menzese sa u mňa objavila žihľavka na nohách a následne dva dni na to každodenné ranné nutkanie na stolicu, ktorá je hnačková a ktorá býva doobeda 2-3x. Zvyšok dňa mám pokoj. Gastroenterológ mi na to dal tabletky Duspatalin (lebo podľa príznakov mu to prišlo ako syndróm dráždivého čreva) a ak to do kontroly neprejde, čo je až za mesiac a pol, tak ma čaká kolonoskopia. Za mesiac som takto schudla už 4 kg a to nutkanie na stolicu neprechádza. Farba stolice je niekedy žltá, niekedy hnedozelená. Zažili ste niekedy niečo podobné? Čo vám pomohlo? Výsledky zo stolice na kalprotektin a baktérie boli negatívne. Ale mám problém s hemoglobínom, kvôli silnej menštruácii, ten mal pred mesiacom hodnotu 113. Takisto cukor je hraničný, 5,94, aj keď gastroenterológ mi tvrdí, že to je v poriadku. Budem vďačná za každú radu. Ďakujem.
@mpg No, 3 dni predtým mi skončil veľmi silný menzes s obrovskými krvnými zrazeninami, takže to bol stres, síce to silné krvácanie trvalo jeden deň, ale cítila som hroznú slabosť, vyšši tlak, pulz. Skončila som na pohotovosti. Hneď na to sa mi na nohách objavila žihľavka a začali hnačky. Hemoglobín klesá, takže som z toho celého v strese.
@ciernysokol A čo je prosím ta alternatívna diagnostika?
Silný menzes máte stále, alebo to bolo prvýkrát takto silné?
@ivka124 chodim k jednej pani na 3 pristroje, nieco ako diacom, ale ine pristroje. Treba mat niekoho schopneho, overeneho. Chodim aj na klasicku diagnostiku k doktorom, ale ked neviem, co mi je a nechcem obehavat 5 roznych doktorov, tak len tam, lebo nemam cas chodit stale po vysetreniach kvoli praci. Ja byt na tvojom mieste, idem na alternativu, ale urcite aj na gastro a kolonoskopiu, nech vidia, ak je nieco zle.
@zuzka10175 Krvné zrazeniny som už mala dlhšie (vyše roka), ale takto silný menzes som mala druhýkrát.
@ciernysokol Chodievate na to v Poprade? Ja som z Prešova.
@ivka124 ano. V pp. Tak asi poznate.
@ivka124 ahoj môžem sa spýtať ešte máš ranné hnačky
@ivka124 ta farba stolice posobi dost infekcne, aj ked, nikdy sa nevie. Moze to byt virus, bakteria, parazit, neznasanlivost lepku, mlieka a ine. Syndrom drazd. Creva, crohnova choroba, hocico. Povedia ti na gastre, po vysetreniach. Je aj mozne, ze nic nenajdu, lebo nie vzdyvsetko zaskrtnu, co sa ma vysetrit v laboratoriu. Ja osobne chodim na alternativnu diagnostiku, aby som nemusela podstupovat plno vysetreni a odberov. Ale je urcite spravne ist na gastro.