Syndróm dráždivého čreva

kristinagook
17. sep 2023

Dobrý deň.
Prosím tie ktoré týmto trpíte “syndrómom dráždivého čreva”
Ako často sa vám objavia bolesti ?
Mavate bolesti až v slabine ? Lebo mna boli akoby cely ľavý bok až slabina a tiahne sa to ku konečníku.. môže to byt z toho ?
Každopádne ďalšia je bolesť krížov,mavate aj tu ?
Beriem dusphatalin ale ešte len pár dni takze nevidím nejaké zmeny.
Tá bolesť je niekedy taká nepríjemná.. z ľavého boku až dole ku konečníku akoby tlak.
Mávam aj náhle bolesti v drieku,pomôže mi nato vždy teplo.
Aké sú vaše príznaky ? Má niekto podobne ako ja ?
Ďakujem

3009
17. sep 2023

@kristinagook určite ti gastroentrológ povedal, že užívanie duspatalinu je tak na doživotné užívanie a nie že ti to prejde za pár týždňov. Tie bolesti čo popisuješ s tým súvisia.

kristinagook
autor
17. sep 2023

@3009 nepovedal dal mi 2 krabičky na 2 týždne či sa to zlepší.. a že potom sa uvidi no ale teda jasne rátam s tým len nech to pomôže. 🙂 začalo mi to z ničoho nič a už to teda trvá skoro rok 🥹

zuzkaa1991
17. sep 2023

@kristinagook ja uz rok bojujem s travenim ako vam zistili ze mate syndróm??
Mne pomahaju kvapky ak nie su pravidelne bolesti gastritol

kristinagook
autor
17. sep 2023

@zuzkaa1991 urobili my všetky možné vyšetrenia všade som chodila,všade nikde nič nevideli a na gastre podľa príznakov mi to lekár diagnostikoval,mávam aj stolice nepravidelne respektíve striedanie. Taktiež často mi je na zvracanie a bolesti chrbta neúnosné,tak lekár usúdil že je to to. Objavilo sa mi to minuly rok v novembri ale postupne sa to zhoršovalo až doteraz už to len stojí a príznaky sú stále rovnaké. Niekedy to nemám mesiac. Niekedy aj trikrát za mesiac.

sara07
17. sep 2023

skus upraviť stravu
zapisuj čo ješ a potom sleduj aké maš stavy, žial vyhodit kavu , obmedzit alkohol,
stravou vela ovplyvniš ako nevyliečiš ale zmierniš podstatne

kristinagook
autor
17. sep 2023

@sara07 práveže ja som si všimla že mne sa to vždy spojí napr. S menštruáciou pred a po nej mám tieto stavy vtedy najviac cítim to črevo. Teraz mám pred MS a ukrutne bolesti vľavo až noha krize a klasicky tie bolesti čreva,nepokoj

ivkav5
17. sep 2023

@kristinagook môžem sa prosím opýtať? Máte aj bolesti v hornej časti brucha? Pocit plnosti, ťažobu, kŕče v bruchu, no najmä tá bolesť? Taktiež trpím takými bolesťami, ale neviem z čoho to je, nemám nič diagnostikované, ale mám aj točenie hlavy, závrate keď sa potom nenajem a bolesť hlavy.

kristinagook
autor
17. sep 2023

@ivkav5 môžete mat aj reflux… a áno mávam aj ja bolesti aj v hornej časti,niekedy pod ľavou niekedy pod pravou stranou rebier. Ale skôr mi to príde,že to máte z chrbtice,vtedy môže byt pocit plnosti aj tazoba hore,niekedy až zadychanie sa,presne bolesti hlavy. Máte aj niečo so stolicou ? Intolerancie ?

sara07
17. sep 2023

@kristinagook len sledovat a zapisovat a vyhodnocovat a draždive veci vyhodit, menej mäsa viac striedat a zmierni sa to
ja napr pred menzesom ma chytaju šialené sladké chute a pocit smädu totálneho

ivkav5
17. sep 2023

@kristinagook ďakujem za radu, ja mám podozrenie na histaminovú intoleranciu (vyšli mi zvýšené hodnoty v marci) alebo reflux….teraz som ale aj tehotná v 6tt, tak neviem či ten boľavý žaludok je z tehotenstva alebo z toho čo som mala ešte pred tehu 😔 stolica bez problémov, intolerancia na laktózu

kristinagook
autor
17. sep 2023

@sara07 to mám aj ja neskutočný pocit smädu.

kristinagook
autor
17. sep 2023

@ivkav5 intoleranciu na laktozu mám takisto a niekedy sa budím ráno už s pocitom na zvracanie. Užívam aj Laktazan 🙂 všetko mi to začalo po pôrode takze je možné že aj tehotenstvo a hormóny sú spúšťačom 🙂

davidenko258
28. jún 2024

Zdravím mam 24rokov a už asi cca rok a pol citim bolet v pravom boku ako keby to bolo črevo no nieje to každodenná bolet mam zvyčajne každé rano "hnačky" respektive taku vodnastu stolicu kazde rano mam 2x stolicu jednu taku vodnastu a druhu taku hustejšiu a poobede uz nemávam stolicu ziadnu iba kazde rano dával som svojej obvodnej Doktorke stolicu a brali mi aj krv.. no nebolo tam nič... som depresivny clovek mavam velmi vela stresu chodieval som aj na sedenia k pschyatrovi obavam sa chorôb no doma ma uz nechcú počúvať no ale ta stolica na strasne desi bojim sa o svoj zivot a bojim sa aj odborného vyšetrenia brali mi asi pred 3rokmy onkomarkery ktore dopadli dobre ja uz viem aka bude vasa odpoveď ze treba ist na odborné vysterenie napr kolonoskopia no ja sa strasne bojim...... Dakujem za vas čas

tarvika
28. jún 2024

@davidenko258 na kolonoskopiu a gastroskopiu mozes ist aj v narkoze. Nic nebudes vediet ani citit a lekari pozistuju, co by mohol byt problem. Urcite by som na tvojom mieste riesila sedenia s psychologom, nech sa ti zlepsi psychicky stav, lebo je to uzko prepojene.

11spido11
10. sep 2024

@kristinagook dobrý deň. Pokročili ste niekam? Ja mam toto iste od jari asi s 3 mesačnou pauzu to bolo a už mám silné bolesti znova vyše mesiaca. Brucho chrbtica celá v jednom ohni striedava stolica. Už neviem kam ísť za kým. V apríli som mal. MR aj Endosono aj gastroskopiu niekoľko krát sono odbery a stále problémy. Už rozmýšľam ci to nemoze byt chrbtica toto všetko. 😳

11spido11
5. okt 2024

@kristinagook ahoj. Pokročilá si nejako? Už od marca riešim tieto problémy a nemám diagnozu🙄

kristinagook
autor
5. okt 2024

@11spido11 ahoj. Momentalne vobec som to neriesila nakolko som pred par dnami rodila,čize cez tehotenstvo ziadne vysetrenia.

janka2007i
2. nov 2024

Ahojte mna bolieva po bokoch ako keby čreva aj konecnik cítim maly ste niekdo takéto príznaky ďakujem