Syndróm dráždivého čreva

bambulinali
10. feb 2014

Mamulky môže syndróm drazdiveho čreva spôsobiť chudnutie?

andrejka1978
10. feb 2014

@bambulinali no ked mas akutnu fazu ochorenia a akutne problemy tak moze. ja som mala problemy cca 2 mesiace a schudla som vtedy 5kg. mala som prisnu dietu, lebo skoro vsetko mi robilo zle a len velmi postupne som si pridavala do stravy rozne potraviny. potom som to ale v priebehu pol roka zase dohnala.

bambulinali
autor
10. feb 2014

@andrejka1978 to je aká akútna fáza? Diagnostkoval mi to lekár ale neviem akú mam fázu je tá akútna fáza nebezpečná? Všimla som si v stolici že mi netravi potravu ako by malo zelenina a ryža...

gucciok85
10. feb 2014

@bambulinali ahoj. Ja som mala ten isty problem. Kym som prisla na pricinu.
Aj ja som mala drazdive crevo. Co mi pomohlo to bol Betain Hcl na travenie + pancreatin. Probiotika. Vlakniny ako psyllium. Inulin. Ked mas zvysky potravy v stolici tak to mas malo zaludocnych stiav. Preto ti nedobre travi.
Pomaha aj vynechanie cukru,kysnutych potravin.
Ibs moze sposobit chudnutie

bambulinali
autor
10. feb 2014

@gucciok85 ahoj Dakujem za napisanie no ja ked vylucim cukor tak sa stratum uz duplom.... Budem iba kost a koza mastne jedla nejedavam kvoly syndromu vela veci som prestala kvoli tomu jest. Tie lieky Su na predpis? Vlakninu psylium mam Lamar mi ju odporucil Alex zapchu ale neuzivam ju pravidelne iba ak nastane situacia ZAPCHA inak sa jej vyhybam. Trpis stale syndromom alebo si sa ho zbavila?

gucciok85
11. feb 2014

@bambulinali to nie su lieky ale doplnky vyzivy. Objednavam si to z ciech lebo tu na Sr vacsinou je stale vypredane.
Od kedy beriem tie doplnky tak ss to neda porovnat co bolo predtym.
Ked neberiem je to uz horsie s travenim. Neviem ci telo este zacne tvorit dostatok Hcl v mojom zaludku aby som nemusela brat tie doplnky.
Stolica ti napovie v akom stave mas travenie. Ked mas do zlta zafarbenu stolicu. Mazlavu zle sa ti travia tuky. . Ty malo tukov jedavas tak mozes kvoli tomu mat zapchy ani to nie je dobrr. ked mas malo Hcl v zaludku

a ked jedavas sladke tak v zaludku ti to kvasi . Potom ta nakvasena potrava sa dostava do criev a drazdi crevo.
skus sa kuknut na tuto stranku. Tam su diskusie o problemoch s travenim ale riesenie inych problemov. Kec mas nejaku otazku kludne sa tam aj spytaj

gucciok85
11. feb 2014

Stranka je rng.sk. daj do googla.
@bambulinali

andrejka1978
11. feb 2014

@bambulinali ahoj. no ako ti diagnostikovali syndrom?kazdej takejto diagnoze predchadza kolonoskopia a rozbor vzorky tkaniva a vylucenie vsetkych ostatnych diagnoz pri ochoreniach criev.asi to ale mas za sebou. no akutna faza je taka, ked mas proste problem. ja v akutnej faze mam hnacky a krce v bruchu. vacsinou je to 1-2x rocne. hlavne ked prestanem dodrziavat dietku a pojem kadeco. akutna faza moze trvat aj zopar tyzdnov. potom by malo byt obdobie kludu. ale ak mas zapchy, je to trochu ina situacia. aspon ale nemusis vsade hladat WC ako ja niekedy 😀 mne velmi pomohlo uzivanie zeleneho jacmena. odvtedy mozem jest prakticky vsetko. je to vinikajuca vec, dobra aj na zapchu aj na hnacku proste na travenie celkovo. je to prirodny produkt, ziadna chemia. a celkovo sa mi velmi zlepsila imunita odkedy ho uzivam.

andrejka1978
11. feb 2014

@bambulinali ano, aj ja som mala take prejavy, ked som mala akutnu fazu. nenatravena potrava. trvalo par tyzdnov, kym to preslo. nemozes uplne zase prestat jest. postupne treba pridavat potraviny. ono sa to upravi. ja som este jedla aj enzym serapeptazu. to mi tiez pomahalo a dostalo ma to z akutnej fazy ochorenia. potom som jedla uz len jacmen a tie fakutne fazy su len velmi mierne a trvaju iba par dni.

veriiii
11. feb 2014

@bambulinali ahoj, mas ho diagnostikovany?tuto dg vyslovia lekari,ked uz vsetko organicke aj patologicke vylucili(crohnova choroba, ulcerozna kolitida,rakovna hrub.creva, zaludka,zenske ochorenia,divertikuloza ,intolerancie..atd..chudnutie nie je az take typicke, preto treba doplnit diagnostiku!,

katarinittta
15. apr 2014

baby prosim vas ake mate príznaky drazdivelo žaludka?

veronika3991
27. nov 2017

pri syndrome drazdiveho creva treba okrem stravy dbat aj na psychicku rovnovahu... lebo ono to dost suvisi so stresom a psychikou celkovo. Pomahaju probiotika, ktore ti daju doporiadku crevnu floru, ale urcite treba trochu zmiernit tempo a menej stresovat, aj ked sa to niekedy zda nepredstavitelne.

tanag
2. jan 2018

ahojte dievcata? pridavam sa k vam, teraz som obavila tuto stranku, ja ho mam uz dlhsie dg,, momentalne mam strasne krce v zaludku a crevach aj hnacky, aj vy maate taketo problemy? co vam na taketo uplne akutne stavy pomaha? mne diagnostikovali este AMS syndrom, kde mam k tomu zuzene crevo....nema to niekto z vas nahodou?

mavissama
16. dec 2020

@tanag ahoj zaujima ma ako sa mas mam vraj ibs ale ten ams syndrom to je wilkie? Prosim ozvi sa pripadne aj do spravy dakujem

tanag
22. mar 2021

@mavissama ahoj ,no tak striedavo ,mna stále boli brucho ty ako? Musím si dávať veľký pozor na jedlo

michelka11
4. nov 2021

@andrejka1978 ja viemz že je to stará diskusia, aké ste mali príznaky? Mňa bolia čreva, ako keby zastavené vetry ,chrbát, zápcha, potom hnačka ..ale tá bolesť chrbta je hrozna.

andrejka1978
20. nov 2021

@michelka11 ahoj.u mna krce boli,hnacky,naduvanie,bolest brucha a ano akoby bolest criev,aj na dotyk bolelo,a tiez prelievanie criev.kadeco ma prehanalo,furt som bola na diete.ale teraz je to uz 3 roky co som bez priznakov 🙂

andrejka1978
20. nov 2021

@michelka11 ja som mala oficialne tu diagnozu od gastroenterologa po kolono a kadejakych testoch. Pozri bulovskeho knihu zachrante svoje crevo.je tam popisane vela o tom a je to absolutna pravda.mam odskusane.

elizabetkamelissa
20. nov 2022

@andrejka1978 Ahoj ..chcela by som sa spytat ci si mala aj krv v stolici ...ja som si všimla hlien a krv ..tej krvi nieje vela ale je tam