Od pôrodu sa zhoršili moje problémy s črevami. Dáke overené tipy? Neustále som nafúknuta, mám bolesti, raz hnačka, raz zápcha. Skúšam kadejaké vitaminy a doplnky,ale bezúspešne.
Uzivam Duspatalin, na predpis od gastro. A zda sa mi, ze mi pomaha rybi olej.
@katkine_terapie to sa indikuje na gastre?
@nikam duspatalin mam, dávam až keď je bolesť na nevydržanie....
@tina.olbreitova mne zistovali intolerancie na gastre, tiez som mala take priznaky ako ty a mam potvrdenu intoleranciu laktozy
@suzitok Ďakujem,mne robili testy aj na lepok a laktózu, negatívne. Samozrejme ešte pred tehotenstvom. Neviem,či sa za tých pár mesiacov mohlo niečo zmeniť.
@tina.olbreitova ano, na gastre, ale mozes aj sama. Problem je iba, ze ak by si mala pozitivne SIBO a pojdes bez gastra, nebude ti mat kto napisat atb.
@tina.olbreitova dobry den, mne pomohol včelí peľ. Sušený peľ kúpite u včelára za pár eur. Lyžička pelu do poldeci vody, nechať rozpustiť cez noc vo vode, ráno vypiť nalacno. Dalsia alternatíva môže byt peľ v mede, tiež kúpite u vcelara. Ale teda každý robí inak koncentrovaný, vyskúšala som rôzne kým som našla toho pravého.
Trpela som na dráždivé črevo roky. Pred pôrodom, po pôrode. Po parmesacnej peľovej kúre sa stav znormalizoval. Všetko dobre prajem.
@katkine_terapie no skúsim sa na gastre na to popýtať,ďakujem
@yvana74 ďakujem,skúsim
@tina.olbreitova strava - pokus omyl. Ja som si myslela ze mam tento syndrom ale bola to urcetozna kolitida. Ale ja som schudla 14 kilov. Z liekov espumisan, revicolin, probio...mne osobne bezlepkova strava doslova zastavila vsetky problemy.
@zabka79 Revicolim užívam, no zatiaľ zmenu nevidím, koľko balení ste vybrali, kým sa dostavil efekt? Probio tiež. Čo sa týka stravy, mám pocit,že mi je dakedy zle zo všetkého.
@tina.olbreitova skus este FODMAP dietu.
@tina.olbreitova ak nieco nefunguje treba vyskusat nieco ine. Uprimne , vyrazna zmena bola po vysadeni lepku. Lepok test bol u mna hranicny ale negativny. nemam celiakiu. Vyzivove doplnky su slabucke aspon pre mna. Skor ako.placebo. Strava je zaklad. Ale bolo by dobre urobit ti testy na potraviny histaminku sibo a podobne...este ma napadlo fodmaps potraviny
@zabka79 ďakujem
@tina.olbreitova ahoj čo ti pomohlo na syndróm dráždivého čreva?
@pupetko263 uľaví duspatalin...dlhodobo užívam mastichu na trávenie...ale keď to príde dakedy, nič nepomôže, musí to len prejsť
@tina.olbreitova a ako často ho užívaš denne? A ako dlho?
@pupetko263 duspatalin keď je moc zle...mastichu denne podľa odporúčania vždy pred jedlom
@tina.olbreitova daj si spravit test na SIBO a na fruktozovu a laktozovu intoleranciu.