Syndróm dráždivého čreva

izabel_a
12. feb 2023

Ahojte, trpim syndromom drazdiveho creva a som z toho uz nestastna…ja si nepamatam kedy som bola rano hned po zobudeni ploche brucho, mam ho nonstop nafuknute. Neviem uz co by mi to crevo mohlo ukludnit. Drzim aj tu dietu, davam si probiotika, psyllium…vyskusala som uz snad vsetko…rozmyslala som este nad dakym detoxom. Mate prosim skusenosti? Co vam pomohlo prosim?

3009
12. feb 2023

@izabel_a kúp si v lekárni Opti Fibre - špeciálnu vlákninu, ktorú dáš do nápoja či jogurtu je bez chuti a zápachu. Na odporúčanie gastroentrológa a užívat Duspatalin.

izabel_a
autor
12. feb 2023

@3009 duspatalin som uzivala ale vobec nepomohol ba este mi sposobil zapchu

katkine_terapie
12. feb 2023

@izabel_a treba vysledovat, ktore skupina z Hight FODMAP potravin ti nerobi dobre. Teda ci su to napriklad fruktany, polyoly atd. Treba dodrziavat dietu nielen co sa tyka zlozenia, ale aj gramaze. Za syndromom drazdiveho creva mozu byt rozne intolerancie laktozova, fruktozova, SIBO a ine. Rovnako nie kazde probiotikum je vhodne pri IBS. Bacha by som si specialne dala na probiotika, ktore obsahuju prebiotika, inulin a pod., neusia robit dobre napriklad ked netolerujes fruktany resp. mas fruktozovu intoleranciu. Tu je zoznam potravin s tym co obsahuju: https://lowfodmapdieta.cz/seznam-zakazanych-pot...
Tu su gramaze odporucanych potravin: https://lowfodmapdieta.cz/seznam-doporucenych-p...

izabel_a
autor
12. feb 2023

@katkine_terapie dakujem krasne za rady!!! Ale mne robili testy aj na intolerancie a ziadnu nemam😕

katkine_terapie
12. feb 2023

@izabel_a robili ti aj fruktozovu? Ta sa bezne nerobi. Dalsia vec, skodit moze mnozstvo aj kombinacia jedal.

drzaopica
12. feb 2023

@izabel_a kto Ti diagnostikoval syndróm dráždivého čreva?sama?,intolerancie nemáš trpis hnačkami, zápchou?nafúknuté brucho nie je syndróm dr.creva

izabel_a
autor
12. feb 2023

@drzaopica bola som pri vsetkych moznych doktoroch, roznych vystreniach a ukoncila som to na gastre kde mi povedlao ze mam syndrom drazdiveho creva. Strieda sa mi zapcha s hnackou

3009
12. feb 2023

@izabel_a ten duspatalin treba užívať už stále to nieže si párkrát dáš. To je už nastálo. A určite to pomáha.

kasokri
12. feb 2023

@izabel_a Ono vieš, syndróm dráždivého čreva nespôsobuje len intolerancia alebo alergia. Za všetkým je väčšinou stres. Preto sa častokrát objavuje po nejakej stresové zaťaží a môže trvať aj niekoľko desiatky rokov. častejšie sa to prejavuje u žien.