Syndróm bieleho plášťa - kardiológ, internista, endokrinológ

autonomnasustava
27. máj 2024

Ahojte, trpím extrémne silným syndrómom bieleho plášťa (zaléžený na traumatizácii v detskom veku v medicínskom prostredí, pracujem na tom v rámci terapie), ale žiaľ, nemám úplne šťastie na chápavých lekárov v tomto. Najväčší problém je samozrejme meranie tlaku (domáce merania zatiaľ ok, skôr nižší tlak, ale začínam pociťovať, že skúsenosti z ambulancie ma začinajú znervózňovať aj doma a začínam si rozvíjať vôbec "syndróm tlakomeru ako takého").

Zaujímalo by ma, či niekto z Vás s podobným problémom nemá tip na citlivého a v tejto téme podkutého kardiológa/internistu, prípadne endokrinológa, ktorí pre to majú pochopenia, vedia pacienta ukludniť, berú v potaz, prípadne im stačia aj domáce merania tlaku, v prípade Holteru sú ochotní premýšlať nad nastavením nejakej prechodnej liečby na úzkosť (niekde som čítala, že sa vraj dá robiť pod Neurolom alebo niečím podobným) - som presvedčená, že v momente, keď Holter začne merať ja spadnem do paniky a tým sa skreslia celé výsledky.

Ak máte podobný problém a dobrú skúsenosť s nejakým lekárom - kardiológ/internista/endokrinológ (prípadne aj všeobecný alebo gynekológ v rámci tehotenstva, s ktorými máte skúsenosť, že ak človek nosí domáce merania je to pre nich dostačujúce).

Ďakujem za všetky konštruktívne tipy a rady

guudy
27. máj 2024

Ahoj, ja mam, pokojne sa mi ozvi sukromne, ak ta nieco konkretne zaujima 🙂

gribka1
27. máj 2024

Ja takto existujem celý živor a zatiaľ som našla pochopenie, neviem dokedy. Ani neviem ako by som to riešila, či je možné to zmeniť.

zabka79
27. máj 2024

@autonomnasustava aj ja mam tento syndrom. Holtet je na 24 hodin a budes doma. Ja som stres nemala. Mam to vyslovene len u dr.

minenkak
27. máj 2024

@autonomnasustava moj muz nemá stres ,ale pán Boh ochraňuj ,keď mu majú merať tlak alebo mu poviem nech si zameria,to tam sú také čísla ,ale keď ma 24hod meranie v pohode

luccija
27. máj 2024

Holter pod Neurolom nemá význam.Ale doma by to mohlo byť v pohode či?Asi len vždy upozorniť lekára, že tým trpia prvé merania budú možno skreslené, ale, keď budeš mať holter 24 hodín či 3 dni už si postupne zvykneš a nebudeš panikarit

majkeezsk
29. máj 2024

Skús si pustiť podcast Doktor má Filipa. Mne to s doktormi veľmi pomohlo a začali ma všetky vyšetrenia akoby zaujímať. Stres opadol.