Ahojte viete mi poradit prosim. Som zufala. Od marca 2021 sa pasujem s vyrazkami po rukach ktore extremne svrbi. Lekari (kozna1) mi na to dala zinkovu mas a zodac + plus locoid crelo co nezabralo a z dialky stanovila diagnozu ichtyozy ktoru v rodine nemame. Kozna2 mi dala locoid lipocrem a rvrdi ze to je tazka alergia prismo na kovy. Pritom ja nenosim ani nausnicky ani hodiny. Po druhy krat ked som chytala do ruk krce a mala som nizky tlak a strasne svrbobolenie tych ruk mi dva dni po sebe pichla dexamed a stiahlo sa to. Po tyzdni sa mi to vratilo nazad…
Alergologicka mi povedala z vysledkov krvi ze nemam na nic alergiu, len mierne zvysny ASLO parameter..
idem len po radu ci sa s tym nik nestretol a ak ano ako ste to riesili? Mam to len na rukach - dlane chrbat ruk niekedy sa mi to potiahne aj vysie na zapastia a vnutornu stranu ruk rano to vzdy je extremne napuchnute a svrbi to.. neviem ani zohnut prsty.
Dakujem
@michaela2500 kolegyňa ma alergiu na kovy a ona nemôže ani mince chytať, vždy si musí umyť ruky a natrieť krémom... Takže to, že nenosís hodinky nemusí nič znamenať