Ahojte, už 18 mesiacov má trápi vypadávanie vlasov, pridala sa páliaca, svrbivá pokožka na hlave, na dotyk boľavá. Absolvovala som množstvo vyšetrení, všade ma len lekári odbili tvrdením, že sú to hraničné hodnoty a netreba robiť ďalšie. Dermatologicky na koži nevidno žiadne choroby /biopsia nepreukázala žiadne ochorenie vlasov, alopeciu či sebeoru/. Zistilli mi však tu chronické telogénne efluvium. Výsledky z krvi preukazujú zvyšujúcú sa hodnotu ASLO, z pôvodných v počiatku nameranej hodnoty 71 je teraz aktuálne hodnota 284, vyskočená je hodnota erytrocytov, a to na hodnotu 16. Zároveň mám nižšiu nameranú hladinu cholesterolu, ale to s tým asi nesúvisí. Neviete mi poradiť, za kým mám ísť, prípadne na koho sa obrátiť, kto by mi vedel poradiť čo by to mohol byť za problém? Prečítala som si už kadečo, že či neprekonávam streptokokový zápal, alebo iný zápal v tele, prípadne či nemám nejaký zápal na obličke kvôli ERY, alebo zápal na mandlliach či v zuboch. Len neviem na koho sa obrátiť, lebo praktická lekára mi povedala, že mi už nevie pomocť či poradiť, tak si všemožne zisťujem veci sama. Ďakujem za každú radu, som uz zúfalá.
vo vacsich lekarach ti daju aj vzorku
pardon, uz len posledna sprava 🙂 dokonca som ho pouzivala len chvilu (asi jedno balenie) a uz sa to nevratilo, to je odvtedy aj dva roky a mala som to dva-tri roky predtym
Dakujem, skúšala som už, no nereagovala som na neho dobre. Ale vďaka za radu.
@j_jana norma ASLO je 200 ak správne pamätám a to je väčšinou zvýšené ak bývaš často chorá a beres ATB,ja som psoriaticka od svojich 18 rokov... stále ho mám vyššie a hlavne po chorobe... posledná cesta vedie podľa mňa a nenahnevaj sa...k psychologicke... možno niečo v sebe dusis,s niečím bojujes a telo ti takto odpovedá, keď bolí duša telo to vzdá...
Ahoj, mavala som rovnaky problem. Potom mi robili alergologicke testy a zistili silnu alergiu na sodium sulfaty. Odkedy si citam zlozenie na vyrobkoch a vyhybam sa vsetkym sodium sulfatom (dokonca aj prirodnemu sodium coco sulfate), tak mi to zmizlo 🙂 Len mna svrbelo aj telo aj usta, takze som musela prejst na prirodne mydla, ktore si sama vyrabam a aj na zubne pasty bez sulfatov.
Ahoj ja mam uz mesiac problem so svrbiacov pokozkou hlavy,krku sem tam aj cele telo .... dnes som sa pytala v drogerke dali mi sampon ze tiez jedna pani predavacka mala s tym problem a pomohlo jej to tak vyskusam a dam vediet.
tiez mi dost vypadavaju vlasy a kedysi ma aj dost svrbela koza. to vypadavanie som nevyriesila, ale na svrbenie urcite odporucam vichy (so zelenym pruzkom ci co to ma) na lupiny. odvtedy s tymto nemam vobec problem.