Svrbí ma v uchu

22. sep 2023

Ahojte, máte niekto podobný problém? Svrbí má v uchu a zaľahne mi v ňom často počas dňa. Keď prehltam, mám pocit ako by som v ňom niečo mala, ako by ma tam niečo steklilo. Vždy keď sa pohnem, či ľahnem. Ako vlas, či čo. Neboli ma to, len ten blbý pocit zaľahnuteho ucha a svrbenie. Pomôže ušný doktor? Alebo mám skúsiť nejaké kvapky?

nataly420
22. sep 2023

Môže to byt aj ušny maz…. Nepoužívaj tyčinky do uši a kup si usný sprej s peroxidom.

nikpa
22. sep 2023

Ako píše vyššie, môže za tým byť aj ušný maz, máš ho málo a vtedy býva svrbenie, pukanie.... Nepoužívať tyčinky ale spreje alebo po kúpaní len vytriet uši uterákom. Alebo môžeš mať v uchu premnožené kvasinky, skús či nezaberie keď si tam vatovou tyčinkou nanesieš niečo na mykozu, napr. Canesten alebo Fungicidin masť. Keď nič nepomôže tak treba ísť na ORL.

autor
22. sep 2023

@nikpa a prečo len v jednom uchu? Obe uši čistom rovnako.

kristulkamarulka
22. sep 2023

ja mam toto tiez... dlllho dlho mam problem s usami - bud mam zapal alebo ked takto svrbi, tak kvasinky... pouzivam vtedy micetal sprej. ORL ma upozornil, ze nemam pouzivat napr head&shoaders ci ako sa ten sampon pise... a ani tie na vytahovanie zltej farby... vtedy si idem usi rozskriabat do krvy vnutri

nikpa
22. sep 2023

Každé ucho predsa čistis zvlášť, takže určite si ich nevycistis rovnako. A tiež v každom je iné množstvo mazu. Keď som si ešte cistievala s tyčinkami, každú som mala inak špinavú, jedno ucho bolo vždy ,,spinavsie,, a tiež ma nikdy nesvrbeli obe uši zároveň.

rebrambora
22. sep 2023

Mne toto istu dobu sposobivali sluchadla.

dada558
22. sep 2023

Ja som mala to isté a pomohli mi ušné kvapky otic solution aj kvapky s peroxidom sú super. Treba skúsiť. Ak nepomôže tak lekár.

mischelin999
22. sep 2023

mne toto robili presne tie tycinky. na ten sprej som si zvykala dlhsie, ale podla mna to stoji za to. je to uplne nieco ine a takisto mam aj pocit cistejsich usi. nesvrbia, to je hlavny dovod, preco som nan presla.

autor
22. sep 2023

@rebrambora nepoužívam slúchadlá

aurinia
22. sep 2023

Može to byť kandida ...môžeš ju mať premnoženu v tele.... ja to mám z toho.. antimykoticka masť pomôže ....nechať vyhojit a potom už uši nečistit, aby sa vytvoril prirodzený maz, ktorý tam plni svoju funkciu. A prestať sa dopovať cukrom.

janinah
23. sep 2023

Na začiatku úplne stačí.ak si budeš vytierat zvukovod s betadine.ak to nepomôže.tak smer ORL amb.pre mastičku