Ahojte, mám svrbenie v hornej časti chrbta nie stále ale dosť často počas dňa. Už som si aj škrabla do znamienka, termín u koznej mám v januári. Prosím čo si môžem dať na to svrbenie alebo až mravčanie? Claritin alebo nejakú masť? Včera mi to muž povedal a že mám tam trošku takú ako kuraciu kožu trošku také bodky. Takže asi alergia, možno pleseň no neviem ale čakám na kožné, možno aj ster bude brať. Prosím čo na to viem kúpiť v lekárni? Canesten? Alebo tabletky claritin? Trvá to asi mesiac, niekedy mám kľud a inokedy to svrbí mravci ale už si to neskriabem nie je to úplne neznesiteľné svrbenie ale je to nepríjemné. V noci to nepociťujem a spím dobre len niekedy cez deň. Ďakujem za rady.
Moze to bytaj potravinova alergia intolerancia skus si odsledovat kedy svrbi kedy prestane co si zjedla ked sa to zase objavi
Teraz som také niečo riešila mne predpísala obvodná kortizolovu masť a prešlo to samozrejme sa časom vrátilo treba zistiť po čom sa ti to stáva ja má alergiu na mlieko
Ster môže urobiť aj obvodný lekár a bolo by dobré, aby oblasť nebola "kontaminovaná" nejakými liečivami. Vysvetli, že nevieš či si máš na to dávať antihistaminiká (na potlačenie alergie) alebo antimykotiká (napríklad candibene sprej).
Teoreticky môže byť svrbenie spôsobené aj pri problémoch s pečeňou, nedostatkom tekutín, alergickou reakciou...