Svrbenie uší

lilyianka
8. apr 2018

Ahojte, potrebovala by som poradit
Uz asi mesiac, dva ma trapi svrbenie usi, svrbia vsak vo vnutri. To svrbenie je tak neovladatelne, ze sa v noci zobudim na to, ze proste musim a prstami skrabem, potom tam samozrejme sam malicke chrasty, kt.vsak dam dole a znovu skriabem...neviem z coho to moze byt, co je pricina. Snazim sa ovladat, ale niekedy to nejde. Obmedzila som aj sladkosti, kt.uz skoro vobec nejem...kazdy vecer si ich potieram kokosovym olejom.
Inak pred cca 2,5r som mala s usami problem a to, ze som si tycinkami do usi vybrala vsetok maz, zacala som slabsie pocut, tiekla mi z nich taka priesvitna tekutina a kazdy druhy den mi to tam museli odsavat, lebo som tam mala plesne..cize nerada by som sa dostala znovu k tomuto stavu, nakolko liecba trvala skoro 3m a musela som tam chodit kazdy druhy den, co je popri praci narocne.
Ak mi viete poradit budem rada....z coho to mozem mat, pri.coho sa vyvarovat?

babulina
8. apr 2018

Ak uz raz usi svrbia tak smer lekar,bude to asi najskor plesen.ale ako prva zachrana su burrowe kvapky.

catherinah
8. apr 2018

Suché usne kanaliky. Mala som to iste. Na usnom mi predpisal mas, skus detsky olejcek alebo kokosovy olej zatial.

catherinah
8. apr 2018

Cim viac skriabes, tym si to viac zhorsujes. Ta mast sa volala Lotriderm.

janinah
8. apr 2018

pleseň alebo ekzém zvukovodu,potrebuješ adekvátnu liečbu a bez orl vyš. to nejde.../bola som orl sestra/....

lilyianka
autor
8. apr 2018

@babulina
@catherinah
@catherinah
@janinah
Teraz si ich potieram kazdy vecer kokosovym olejom....ono zle je, ze sa v noci na to zobudim a aj ked nechcem tak podvedome uz skriabem....dufala som, ze to nejak vyriesim este sama bez orl lekara...inak mam doma batrafen kvapky, tie nepomozu? Viem, ze aj predtym ked som mala plesen som ich kvapkala...nastastie mi teraz zatial z usi nic netecie, i ked myslim, ze pri tomto skriabani to bude asi otazka casu..
Este ma napadlo, nemoze to mat suvis aj so seboreou?

janinah
8. apr 2018

@lilyianka neskúšaj kdečo,olej je o ničom,ak niečo,tak Betadine roztok z lekárne a čím skôr orl

77laura
8. apr 2018

@lilyianka
Ja som tento problem mavala roky, ziaden maz a priserne svrbiace usi. To ma stale nutilo si to sjrabkat vatovou tycinkou. Pomohli mi kvapky Garasone. Avsak nie su na dlhodobe pouzivanie. Takze sa mi to vracalo stale. Teraz je to uz ok po dlhej dobe, aj maz konecne v nich mam, i ked nie vela, preslo to nejako same, myslim, ze s tehotenstvom sa mi to upravilo. Mozno i vitaminy, lebo ich odraz vidim i na vlasoch, zhustli poriadne. Ono to bude podla mna alergicke. Cize ako prejav alergie na nieco. A ozaj, velmi mi pomohol aj Wobenzym. 😉

lilyianka
autor
8. apr 2018

@77laura ja praveze maz mam, lebo tentokrat si nepotrebujem skriabat usi tycinkou uplne vo vnutri, ale tam kde zacina "vchod" do ucha....vsimla som si, ze mi to zacalo ked som vysadila kortikoidy.
Myslim, ze teraz to nebude presne to iste co som mala predtym, lebo tycinkou uz usi necistim ( odkedy som mala plesen)..

siska53
8. apr 2018

@lilyianka a preco nejdes k ORL??? Ja tiez mavam svrbenie a obcas ma z toho aj usi bolia avzdy je to len o tom,ze mi odborne vyberie usny maz. Prosto som ta skupina ludi,ktorej sa tvori vo vacsom mnozstve. A je dobre si to nevyberat svojvolne,len po okrajoch,neist do hlbky,tu nechat na odbornika.

doriancorvo
8. apr 2018

Burrow kvapky sú dobré, môže to byť aj menší zápal, ale pre istotu by som tiež šiel k lekárovi

lilyianka
autor
8. apr 2018

@siska53 ako som pisala vyssie, naposledy ked som mala plesen v uchu som musela na orl chodit kazdy druhy den, co je pri pracujucom cloveku nemyslitelne, hlavne ked to trvalo cez 2m....preto by som to rada skusila poriesit este svojpomocne...samozrejme ak svrbenie neustupi, urcite orl navstivim...chcela som len rady od ostatnych ci nezaberie aj nieco ine ako lekar

janikovaanicka7
8. apr 2018

@lilyianka ahoj, ja som mala fo iste, zistili mi v uchu bakteriu candidu. Betadine mi nezabral, z toho mi zalahlo a hz som znovu bola hlucha. Zabrali mi prave kvapky batrafen a v pripade potreby som mala od lekarky mazticku Pimafucort. Na akutne svrbenie mi zaberala.

babulina
9. apr 2018

@lilyianka pokial to zachytis v skorom stadiu tak to sa da v pohode zvladnut - ja som to zvladla na dve navstevy a dlzkou liecenia na 2tyzdnov- cim skorej tam zbehnes tym lepsie

secretadmirer
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka0405
1. nov 2019

@lilyianka dobrý deň prosím co vám vtedy pomohlo mam ten istý problém bola som u usnej po 2 týždňoch sa mi uľavilo na 2 dní a opäť som hlucha

mysicka77
1. nov 2019

Mne pomohol Weleda baby krém s nechtíkom🙂

monikangel
1. nov 2019

@lienka0405 Aj ja som na tom rovnako. Na ORL mi zobrali ster z usi a doporucili zatial potierat usi zvnutra kokosovym olejom. Ak sa najde infekcia, budu antibiotika.

lienka0405
1. nov 2019

@monikangel tak ja msm aj antibiotika canesten sprej a neako už 3 týždne nič moc olavilo sa mi dva dni a opäť zle

monikangel
2. nov 2019

@lienka0405 Vyskusala by som este ORL, aby ti spravili ster z usi, ci tam nie je infekcia. Ja som jednu dobu pouzivala aj kvapky audiron, ale tie tiez pomahaju len na chvilu. Skus navrhnut svojmu zubarovi, aby ti dal doporucenie na zubne RTG, aby ti zistili,ci nemas zapal pod zubami. Niekedy problem s usami suvisi so zubom. Kolegyna mala problem s usami aj s trojklennym nervom, dala si opravit vsetky zuby a presli aj problemy s usami aj zapalenym trojklennym nervom.

monikangel
2. nov 2019

@lienka0405 skus si pozriet toto, mozno ti to pomoze. Idem sa inspirovat aj ja 🙂

https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/stretli-ste-sa-so-svrbenim-v-usiach/

lilyianka
autor
23. nov 2019

@lienka0405 zdravím, nuž mám obdobie keď je dobre a keď zle. Najprv na presviedčali, že to mám z alergie,avšak zázrakom mi žiadnu nezistili, i keď pred par rokmi som bola na niektoré veci alergicka ( potvrdené alergologom)... na orl nezistili nič, neurobili žiadne vyšetrenie ani ster. Dali mi nejakú masticku na alergiu a to bolo celé. Mne pomohol najviac batrafen, ale to v prípade,keď som si uši úplne rozškriabala... osobne mám pocit, že je to horšie keď som v strese, čo je v podstate často... čiže bojujem s tým stále

babulina
15. jún 2020

@lilyianka aj mne sa svrbenie usi opakovane vracia, ale objavila som caro tea tree oleja to pomaha na dost dlhu dobu

klaudi86
11. aug 2020

Mňa cca druhý mesiac trápi neznesiteľné svrbenie usi,najradšej by som si ich rozdrapila...za posledný mesiac som prekonala 2x zápal vonkajsieho ucha..bola som na ORL,tam som dostala ant.kvapky a ucho mi vytreli takou ružovou vodickou(urobili mi to 2x)...zápal odišiel,ale to neskutočne svrbenie stále neprešlo...podľa ORL lekára,ma to svrbiet bude ešte dlhoooooo...keď som sa ho spýtala,či mi na to niečo nemôže dať povedal,že čokoľvek by mi dal,tak by to ešte viac zhoršilo flóru v uchu a že musím vydržať😫dnes som opäť skončila na ORL,keďže mi včera začala z ucha vytekať krv a v noci voda s prímesou krvi...záver rovnaký,zápal vonkajšieho ucha,ktorý prešiel už zcasti aj do stredného a že to mám z toho,že sa furt kupem v bazéne a že si sprtam v uchu.Doktorovi som povedala,že ja sa v bazénoch nekupem a doma si pri umývaní vlasov dávam do uší vatu,aby mi do nich nenatiekla voda)...už som bezradná..skúšala som si to natierať detským olejom,nechtikovou masťou,skúšala som aj tee trea olej,dokonca aj Canesten som vyskúšala,ale niiiiic..už som bezradná z toho😢

mysicka77
12. aug 2020

Otic Solution kvapky do uší sú fajn, ak nepomôžu, tak uškodiť by nemali. Je to taký olejček s "bylinkami". Mne na to svrbenie dosť pomáhajú a mám rada aj tú bylinkovú vôňu.

laskonkagabuskova
30. jan 2021

@klaudi86 teetree olej kvapkat rozriedeny