Svrbenie tela zo stresu

lamadea
11. mar 2019

Prosím má niekto skúsenosť so svrbením celého tela, ktorého spúšťačom bol stres? Je to už dlhodobé cca 4 mesiace. Spravené mi boli komplet vyšetrenia od a po z. Záver : stres. Ako sa toho zbaviť? Predpisali mi citalec 10, trochu sa to ukludnili, no posledné dni opäť pocitujem návrat svrbenia celého tela. Ako sa toho zbaviť?

liz_lemon
11. mar 2019

@lamadea ved zbavit sa stresu, je zbytocne brat lieky, ked sa ho nezbavis

hankano
11. mar 2019

Tiež sa mi zdá logické zbaviť sa stresu

saslavka73
11. mar 2019

@liz_lemon Dobrá rada nad zlato. Máš samozrejme pravdu, len to nie je také jednoduché.

denae
11. mar 2019

@lamadea a pamätáš si, aka situácia bola spúšťačom cca pred tými 4 mesiacmi? Lebo, podľa mňa, treba predovšetkým odstrániť príčinu, tam lieky veľmi nepomôžu, skôr naopak. Všetko je totiž len v hlave a možno ti to v nej ešte ostalo. Podávam to všetko len v rovine - možno - pretože nepoznám tvoje problémy

lamadea
autor
11. mar 2019

@liz_lemon nuž zbaviť sa stresu. Ale ako? Ked ja si ho v podstate ani neuvedomujem.

lamadea
autor
11. mar 2019

@denae spúšťačom bola strata zamestnania a casta chorobnost u syna. Teraz prácu mám, aj synator je v poriadku tak neviem. Som z toho zufala.

denae
11. mar 2019

@lamadea tak v tom prípade, to je už len v tvojej hlave. V tom "tažkom" období ti sposobovalo strach a úzkosť uz len pomyslenie, čo a ako bude zajtra. Keď je teraz už po tom, aj tak ti to ostalo v hlave a sú to dozvuky. Ale to nie je nič, s čím by si neporadila aj sama, netreba žiadne lieky. Ak chceš, napíš mi IP a ja ti poradím ako na to.

katulienkax
11. mar 2019

Takéto rady mam najradšej zbav sa stresu a pod. Aj lekári sa radi zbavujú pacientov a povedia ze to stres a pritom moze ist o vážnu vec. Moj názor je ze stres moze byt spúšťač ochorenia alebo poškodenia avšak toto moze mat taký dôsledok ze už aj ked stres pominie tak poškodenie moze ostať. Povinnosťou lekarar by malo byt hľadať dane ochorenie. A nie posielať k psychiatrom. Mali by im brat za toto diplomy

zuzana76
11. mar 2019

@lamadea a ake vysetrenia ti robili? mam to tiez, ale uz 4 roky, ked som zacala studovat popri praci a detoch dalsiu VS, ale ja mam aj zlcnikove kamene, aj tie sposobuju svrbenie, plus traviace tazkosti, aj to nepridava, ale svrbenie pocitujem, ked mam toho nalozene na pleciach vela, som ucitelka, ked mam dovolenku, nic ma nesvrbi, ale cez skolsky rok, ked je tolko veci, co treba postihat, tak ma dost casto svrbi najmä chrbat a prsia, lieky neberiem, mam vypozorovane, ze ked som bez stresu, tak to prejde

denae
11. mar 2019

@katulienkax ale veď píše, že jej urobili kompletku s negatívnym výsledkom

denae
11. mar 2019

@zuzana76 u teba je to hlavne obranný reflex organizmu - slovami povedané - spomaľ!

lamadea
autor
11. mar 2019

@zuzana76 mna svrbi komolet cele telo. Obcas akoby ma take male. Ihlicky pichali. Ale. Skor to svrbenie.

lety17
11. mar 2019

Skus nasadit vyssie davky magnezia

zuzana76
11. mar 2019

@lamadea ano, take pichanie ihliciek poznam, ale mna hlavne ten chrbat a prsia, aj to az vecer, ked pridem z prace a uvolnim sa, len málokedy ruky, nohy, u mna je to ciastocne aj tym zdravotnym stavom - zapal zaludka, stitna zlaza, jeden zlcnikovy kamen, ale vyberat mi nepovedali, ze musim, steny zlcnika su ok, sono bolo v poriadku az na ten jeden kamen, aj na preventivke som mala hepatalky asi dobre, nic nevravela, len mam trosicku zvyseny cholesterol, od narodenia, ale ten dobry cholesterol mam zase velmi dobry, tak to neriesila liekmi

zuzana76
11. mar 2019

a nemam to kazdy den, cez prázdniny som celkom ok, viem, ze ked ma svrbi telo, tak som aj vnutorne napata a cakam, co zase bude treba riesit