Ahojte. Pár dni má svrbí telo. Ale nie tak že sa musím škriabať do krvi ale proste mám pocit akoby pomne niečo lezie slebo pavučina sa o mne obtrie a niekedy to teda aj trochu svrbí. Nemám zasebou žiadne vysetrenia. Neviem. Nič má neboli, nič som nezmenila. A svrbí má to od hlavy po päty. Chvíľu hlava, potom ruka, potom tvar, zachvilu má svrbí noha, prsty, chrbát a takto cely deň. Natrela som sa, nepomohlo. Lieky doma nemám žiadne. V noci sa neskriabem vôbec. Ale cely deň áno. Je pravda že teraz som mala zasebou viac stresu deti chore, praca ale toto som nemala. Máte skúsenosť? Prosím poradte. Nasadila som si milgamu N keďže mám problém s chrbticou + magnezium beriem už dlho. Ja už neviem čo mám robiť a ci mám ísť s tým k dr. Uzliny zdurene nemám nikde. Neviem. Stretli ste sa s tým niekto? Ďakujem
📌
Ano, bratrancovi tak začalo zlyhávanie pecene. Ale to nemusí byť samozrejme to. Môže byť alergia na nieco, cukrovka a pod.
Treba ísť aspoň k obvodnej na odbery.
@freepalestine v rodine má cukrovku môj otec. Ale on ju má od detstva. Ja okrem toho svrbenia a naladovsti (neviem ci to brat sko príznak) nič nemám. Ale neviem či mám cukor ok vždy bol.
@nataliik Minuly rok som bola na odberoch a vsetko bolo v poriadku. Mám len 27 rokov snáď mi ozaj nezlyhala pečeň ani v tehotenstve som nemala problémy s pečeňou. Nepijem, nefajčim.
Tetania moze byt
@tululu počas tehotenstva soma mala svrbenie brucha a naozaj silne že som sa nevedela doskriabat vtedy mi robili aj pečeňové testy a bolo to ok len mi teda babatko tlačilo na pečeň ale teraz to vôbec nieje ako svrbenie úplne. Mám skôr pocit akoby to bolo že mám nasebe nejaký sveter z nepríjemného materiálu a občas to svrbí, občas to šteklí, občas to mravci občas ihličkuje. Ja to ani neviem opísať. Mali ste aj vy takéto stavy? Ale nič iné nemám len toto.
No akoze úplne divne. A hlavne to sni nesvrbi nestekli dlho vydržím sa aj neškriabat ale cítim to. Akoby mi to po tele cestovalo. Všade. V uchu, na pere, na prstoch, vo vlasoch. Neviem či to môže byt zo stresu alebo čo.
@bibg ešte teda svrbí to úplne že pár sekúnd. Ako keď niečo máte na nose a len si po ňom prejdete a prestane to alebo tak proste ja neviem. Už začínam mat pocit že si namyslam. Začalo to tým že má začalo extrémne svrbiet vzadu na krku pod retiazkou. A potom to začalo všade. Ale iba sekundy. Ozaj mám pocit že sú to iba nervy neviem. Že sa možno nato moc sústredím.
@bibg dobrý večer, prišli ste na príčinu?
@bibg cukor v krvi mas ok?