ahojte kocky. chcem sa vas popytat.
opakovane som trpela mykozou a streptokokom. nasledne som bola vyliecena, ale svrbenie sa mi vracia kazducky mesiac. gyn. vysledky mi vychadzaju negativne... stretli ste sa s tym? doki si uz mysli ze si mvymyslam. svrbi ma jak besne ale nic tam nemam. som zufala
no lenze ja si davam aj peroralne aj vkladam. lenze moj problem spociva v tom, ze polhodky ma to svrbi jak hovado a potom dve hodiny klud....
no ale ma to vo vnutri nesvrbi. len zvonka
@bershka ahoj.buhuzial mam taky ista problem. ☹ tiez som bola na vysetreniach,nic mi nenasli.a doktorka mi povedala,ze bohuzial patrim medzi tych malo zien,ktore to maju.ja mam na to masticky.
na svk som si kupila Fungicidin,ale myslim,ze neni volne predajny.najskor mi ho v lekarni nechcela dat,ale,ze ma poznala,tak mi ho so zavretym okom predala.a som spokojna.velmi,ked to na mna pride,natriem a potieram 2-3 dni a je dobre.a takto to ide dookola.ked ti ho nedaju,vypytaj od gyndosa recept.
no a ta druha masticka,tu mam zo Svajciarska,ci ju je na svk dostat,to neviem.ved vyskusaj.Fungotex sa vola.
je to vsetko na vonkajsie pouzitie,nie dovnutra 😉 dufam,ze som ti pomohla. 🙂
skuste toto, je to prirodny prostriedok, mam odskusane 🙂
Mne pomáha mastička Canesten. Ale je pravda, že iba dovtedy, keď ju používam. Akonáhle prestanem, opäť svrbí, ale iba z vonku. Osobne si myslím, že som alergická na latex... 🤐
... ahojda... s tím sladkým to má přímou souvislost... leta jsem na to trpěla a opakovaly se mi dokola gyn i urologické záněty a ATB pořád dokola... Ať tomu budete věřit či ne.. dostala jsem se v tý době k jednomu léčiteli - ne v úplném slova smyslu... spíš je dokonalý diagnostik, zázraky nedělá, jen dokáže od pohledu a energie poznat, co tělu chybí ke spokojenosti... Viděl mě 0,5 minuty, nic o mě nevěděl a začal mluvit o zaplísněném organismu a hlavně střevech... což se dál projeví..., že je to proto že jsem překyselená a pak se v těla drží plísně... překyselení je složením stravy a hodně zle dělá sladký.... Doporučil mi ho na čas ůplně vynechat a 30dní se dopovat vysokýma dávkama střevních bakteriií a nadále jen udržovat menším množstvím.... Od té doby nevím co je gyn mykoza ani urol zánět.... Musíte si ale vyzkoušet, jestli vám stačí se tím jen přeléčit, či to budete v malých dávkách brát už na furt.... Moje teta už to bere 8 let ob den a taky bez problémů....
ahoj, po porodu dcery jsem měla už 1x gyn. zánět. Potom jsem si koupila laktobacily a beru max. možnou dávku a prozatím, klep klep klep, se mi další zánět neprojevil. Takže budu brát dál, po čase snížím dávku a uvidím, jestli se něco stane nebo ne.
Každopádně plně kojím a gyndař mi říkal, že záněty se v období kojení hodně rády a často vracejí.
... jinak já jsem v prvním těhu měla intimní pálení a vše negativní... a pak jsem zkusila vysadit grepy - v tý době jsem snědla i dva denně... a do 3dnů klid... zase to bylo překyselením...
... netvrdím, že je to problém Vás všech, to asi ne.... ale i kdyby to polovině z Vás pomohlo, tak to stojí za pokus... Ono těch potvůrek je víc.... ...třeba chlamidie se normálně myslím ve výtěru netestují .. Vím, že kolegyně musela o testy dr dost uhánět, naštěstí nakonec byly negativní....
Já na konci druhého těhu lítala po doktorech... neskutečně mě řezal močák... testy negativní a obvovoďák měl za magora a jen mi řekl, že mi asi plod tlačí na močák, že jsem v ppořádku... A já se přitom bolestí chvílema kroutila....Ale to teda byla bolest...!!! Nakonec mi na gyn v posledním výtěru našli streptokoka a při porodu jsem musela kvůli ochraně dítka být na ATB kapečce a tam mi porodní asistentka řekla, že jsem ho musela mít i v močáku, dle toho co popisuju a že se diví, že mě nechali tak trápit a nenepadlo je to ☹ je pravda, že v těhu jsem ty bakterie nejedla... ale nevím, jestli by na tohle měly vliv....
@vuvuzela, nosím len bavlnené, ale tanga. A pri gyn. problémoch by sa nosiť nemali. Ešte keď som doma, tak mám klasické, ale ináč mimmo domu mám iba tangá. Takže to môže súvisieť aj s tým. Lactobacili neberiem, ale asi začnem. Ešte to skúsim s Rosalgynom, ostalo mi pár vrecúšiek. Kedysi mi zvyklo aj to pomôcť.
A ten latex som myslela na gumkáčoch... 🙂 Lebo mne to celé začalo práve vtedy, keď sme ich začali používať...
tak kocky. zda sa ze zahada je rozlusknuta.. zevraj mam narusene bunky po mnozstve antibiotik. nemam si nic davat, len probiotika peroralne a malo by to prejst
pridavam jeden prispevok, mozno niekomu pomoze neskor
mwana
k tym vytokom..nemusia to byt vzdy kvasinky ktore sposobuju tuto otravu, existuju takisto rozni bakterialni povodcovia, ktorych by ale kazdy gynekolog mal bez problemov odhalit. Ale, existuje aj stav ked sa vo vagine premnozia tie nespravne laktobacily a tie tiez sposobuju vytoky. Vola sa to laktobaciloza (alebo laktobacilova vaginoza), pritomny je biely tvarohovity vytok, a dalsou je Cytolyticka vaginoza (alebo Doderleinova cytolyza), tiez s bielym hustym tvarohovitym vytokom, podobne ako u kvasinkovej infekcie a kvasiniek nikde..) Sprievodnym javom je palenie, svrbenie, drazdenie..to co nas najviac otravuje ze?Neviem ale ci je to tvoj problem, ale je potrebne s tym ratat..mozno sa ten gynekolog uspokoji s vysledkom, ze kvasinky tam nie su, bakterie tiez nie, tak to asi az tak nevadi. Spominane stavy sa liecia pomerne jednoducho, vyplachy vaginy s roztokom jedlej sody (30-60gna 1l vody 2-3x tyzdenne), alebo ta prva i antibiotickou liecbou. Dokonca na obnovu beznej flory u dospelej zeny je mozne nanasat si "tam" jogurt s obsahom kultur, pri kvasinkach dokonca obmedzit prisun sladkosti v strave. A takisto ak chodis na bazen..zaviest tampon namoceny v oleji (olivovy lebo rastlinny) do vaginy. A plus to co som napisala vyssie. Okrem toho existuju pripravky na obnovu mikroflory v posve ,kt. ti gynekolog predpise.Tie vytoky su jedna komplexna vec, na kt. sa neda pozerat len z jednej strany..je to tam alebo nie je. A este nieco ak sa tam nieco najde, pri istych typoch treba preliecit i partnera, lebo sa to vrati znovu a znovu. Ale to azda vsetci gynekologovia vedia.
21. okt o 00:00 • 1 dieťa • Odpovedz
mne pomaha canesten gyn. tablety sa dobre vkladaju a zaberaju. tiez sa musim aspon ciastocne obmedzovat so sladkostami... trochu upravit jedalnicek.
Ahojte baby., ja som riešila podobný problém - ak ma niekto mykózu, môžu byť aj takéto "svrbiace" následky. Ja som sa s mykózou morila takmer dva rokz vkuse ..tak na etapy....to svrbenie už ani nespomínam, to sa nedalo vydržať. Jediné čo mi nakoniec pomohlo a na čo fakt nedám dopustiť je wobenzym. Odporučila mi ho lekárnička ked ma videla takú zúfalú. perfektne mi to pomohlo. čeknite to na webe, ide o prírodné enzýmy a hlavne to veľmi podporuje imunitu
Zopar babskych ale ucinnych rad. Mam vyskusane, pomahaju. Osupany cesnak zabalit do sterilnej gazy a zaviest si ho ako tampon, nechat ho posobit maximalne 6 hodin. Nevkladat bez gazy, moze to sposobit popalenie. A dajte pozor aby ste ho potom vedeli odtial aj vytiahnut. Inak cesnak je vhodne pri mykoze aj konzumovat, aj vo forme tabliet mozte. Obmedzit biely cukor. Konzumovat bifi jogurty a tiez nimi postihnute miesta potierat.
skús preventívne občas vkladať probiotické vagin. tablety - sú rôzne značky. Je to drahšia verzia, presne taký účinok ako probiotiká má aj obyčajný biely jogurt. Ja som mala roky s tým problém, liečili ma všeličím možným, aj imunologicky. Mne svrbenie spôsobuje, keď to preženiem so sladkosťami. Vtedy si dám tam dám na noc biely jogurt a za deň je po probléme. Vždy som si myslela, že je to blbosť, že predsa rôzne tablety, či už na predpis alebo z lekárne sú určite lepšie, ale keď som si pred rokom v lekárni kupovala spomínané tablety za 20 €, tak mi lekárnik povedal, že nech skúsim ten jogurt. Bolo mi to smiešne, ale skúsila som. Dodnes mi to pomáha, ak treba.