Svrbenie rúk po spálení sa na slnku

23. aug 2024

Ahojte, začiatkom júla sme boli na dobolenke v Chorvátsku. Spiekla som sa ako "špekacka" najprv to bolo v pohode ale potom ako som sa za zošupala ma začali hrooozne svrbiet ruky...iba ruky..

Skúsila som panthenol, krémy ako fenistil...chladenie rúk ľadom, zo zúfalstva alpu ( potierat ruky 😊)

Bola som pri Dr zobrala mi krv výsledky sú ideálne, na kožné som objednaná...nemam na koži nič...žiadna vyrážka, exem ništ...

Prosím nejakú radu...som už zúfalá skriabem sa ako by som vši mala

anavixy
23. aug 2024

Kyselinu mliecnu alebo cicaplast baume od La roche posay alebo alekolvek dobre hydratacne neparfumovane telove mlieko si skusala? Podla mna to chce hlavne dobre hydratovat. Teda opak potierania alpou, to ti ako napadlo? 😳

cacianka
23. aug 2024

alpa a ľad ti vysušili vysušenú pokožku. aj fenistil.
skúšala si telové mlieko ? pýtaj si v lekárni niečo na podráždenú pokožku, lepšie mlieko ako krém. viem že bol super Excipial lipo u lotio - nejako podobný názov, ale nevuem či sa vyrába

marika142
23. aug 2024

veru cokolvek ako alpu, to by mi absolutne nenapadlo teda. 🙂 ako tu bolo uz vyssie spomenute, treba tu pokozku poriadne hydratovat, nic ine pravdepodobne nepomoze. a mozno este pauza od slnka.

autor
23. aug 2024

Ani neviem ako mi alpa napadla...na chvíľu mi to pomohlo...aj ľad ten mi schladil ruky 🤔 natieram sa krémom CeraVe...skusim aj kyselinu mliečnu 🙂