Čauko, uz asi mesiac sa mi deje, ze po umyti vlasov, ked si ich vysucham uterákom ma zacne svrbiet neskutocne pokozka hlavy. Minutu sa idem priam rozdriapat, a potom uz dobre …. Takisto, ked si češem vlasy, jedniducho ako prejdem hrebenom, uplne svrbenie, tak dole pri usiach, na zatylku hlavy …. Vymenila som sampony, avivaz, no toto nepomaha. Cim to moze byt? Pokožku tam mam suchsiu, ale vyslovene nejake miesta, mapy tam nemam …. Vlasy si umyvam kazdy den, mam ich tak naucene a ked si nezmyjem jeden den, je to katastrofa, ale robim to tak uz X rokov a svrbenie az teraz …. Mate niekto podobnu skusenost? Cim to u vas bolo? Ďakujem
@lenuska9999 a mala si toto iste? Ze po umyti? Alebo po česani? Mna ide z toho šlahnut a to posledny mesiac, mna uz napada aj alergia na chlad alebo ja neviem
Ja mam alergiu na sodium sulfaty a tiez ma takto svrbela hlava. Ale mna aj telo na niektorych castiach a mala som casto aj afty v ustach, kvoli sodium sulfatom v zubnej paste.
@kabba fuha a to je na avivazoch, samponoch pisane ze to obsahuju? Ake pouzivate?
Avivaz nie, ale sampony, sprchace, zubne pasty… su to tie penive prisady, ktore sa pouzivaju. V zlozeni to je pisane. Klasika je sodium laureth sulfat alebo sodium lauryl sulfat. Su aj prirodne nahrady, najcastejsie sodium coco sulfat ale mne ani ten nerobi dobre. Takze ja sa vyhybam tymto sulfatom uplne. Ak ale chces vyskusat, treba hladat oznacenie, ze produkt je bez SLES/SLS. Bude v nich ale pravdepodobne ten sodium coco sulfat, ale vela ludom uz ten vyhovuje, je menej agresivny, ako lareth/lauryl. Do sprchy pouzivam prirodne mydla, ktore si sama vyrabam, ale dostat aj v DM. Klasicke kocky, len prirodne treba hladat. Zubne pasty pouzivam curaprox. A na vlasy pouzivam uz dlhsie sampon od firmy Nanogen, lebo mi aj vypadavali a ma pre mna vyborne zlozenie. Ale ty budes mozno spokojna aj s nejakou prirodnou znackou, napriklad od yves rocher, maju aj sprchace, alebo lacnejsia Alverde z DM 🙂
@kabba ďakujeeeem, yves rocher teda pouzivam sprchace, aj teraz mam, tak musim to porovnat, s inym …. Aaaa na vlasy teda skusim od nich tiez a uvidime, mozno nakoniec zistim, ze aj mne vadi toto
Dobrý deň pomohlo Vám niečo?
@gabriela1692 lieky na alergiu, konkretne Zenaro
Skus dechtovy sampon od recepty babicky Agafy. Mne pomohol proti svrbeniu