Ahojte, ako dlho vas svrbieva miesto po ustipnuti osou? Pred 6mi dnami ma ustipla na rameno osa, potrela som to cibulou, skoro vobec mi to neopuchlo, len mi vznikol okolo cerveny flak s priemerom okolo 3cm, ale uz ma to 6ty den svrbi. Kolko dni to zvykne svrbiet?
Mna uštipla tiež osa - do nohy, dnes je to tretí deň a nenormálne to svrbí, hlavne večer keď chcem zaspať... nič nezaberá ani fenistil. Je to normálne alebo to je nejaká alergická reakcia?
@tristanka vyskusaj dat na opuch platok cibule, cez to gazu alebo nejaku tkaninu (latkovu vreckou) a este previazat obvazom alebo niecim aby cibula drzala na to mieste. Cibula je TOP v odpuchani a proti svrbivosti. Nevyhoda je iba ten pach ale to sa da vydrzat. Mna stipla tiez cca pred mesiacom a po 3 dnoch nebolo asi stopy
id na pohotovost. mas alergicku reakciu. mna ustipla do ruky ties osa a davala som si vsetko co sa dalo na treti den som sla uz na pohotovost a tam my vysvetlili ze mam alergicku reakciu, hoci niesom alergicka na osi ale ta osa ktora ma postipala mohla bit infikovana. predpisali mi antibiotika a krem. alergicka reakcia sa berie ak po 24hod. to neustupuje. tak nevahaj a id. drzim palce.🙂
@jessinocka skús si kúpiť v lekárni fenistil gél 😉 a keď to neprejde do 4 dní tak zajdi ku kožnej....