Dobrý deň,
začiatkom februára nám bol diagnostikovaný svrab, preliečili sme sa Infectoscabom. O 2 týždne sme liečbu zopakovali, doktorka to nazvala ako udržiavacu liečbu, preistotu.
Už je to mesiac po udržiavacej liečbe a také šteklenie/svrbenie stále u mňa pretrváva, nie každý deň rovnako, niekedy menej, niekedy viac, niekedy vôbec. Nemám žiadne vyrážky, ekzém, proste nič, čo by naznačovalo reinfekciu, ale teda do svrbenie počas dňa je. Muž nič ani obe dcéry, s ktorými som stále v kontakte sú bez evidentných príznakov. V noci ma nesvrbí nič. Samotné svrbenie nie ja ani zďaleka také výrazné ako pri ochorení ale je. Doktorka tvrdí, že to treba len premasťovať, že tiež nevidí, žeby ochorenie pretrvávalo.
Prosím, nemá niekto reálnu skúsenosť, že ako dlho to môže trvať? Niekde píšu 4t, niekde 6t, niekde 2m.
Samozrejme všetky pokyny sme dodržali.
Ďakujem.
Unas sa skriabali este pol roka po vyliečení. Tie prípravky strašne vysušujú kožu, treba vela vela mastit a dookola... Žiaľ potrva to nejaku dobu
@majamat prosim a co ste pouzivali na ten ekzem, mne sa rano vyhadzuju take mapy na predlaktiach a nartoch... pocase to zmizne.
@ivette1223 joj, strasne sa sledujem. Pre mna to bola riadna podpasovka, tymto sa nakazit netusiac kde.
A dakujem za reakciu.
mala som telove mleika, ktore mibud predpisala kozna, alebo som si kupila. skusila som toho viac, vtedy mi vyhovovalo nieco mastne, no vsetko mi to koza vypila strasne rychlo. pritom po natreti som bola strasne mastna.
uplne najlepsi bol balzam,a lebo krem A-derma Exomega. nebola som z toho tak extremne mastna, vela sa toho vpilo, no film na pokozke zostal pomerne dlho. aj teraz ho sem tam pouzijem, len teraz uz nemam taku pokozku, tak uz mi je trosku mastne.
dolezite je spravat sa ako pri ekzeme. nekupat sa, iba sprchovat. sprcha ma byt kratka, nesmie sa pouzivat velmi horuca voda. po osprchovani rychlo natriet.
cez ej dobre natriet sa viackrat. vzdy ked to pokozka potrebuje.
@majamat veru musim sa natierat minimalne rano a vecer, inak mam pocit, ze ma zas nieco skriabe a ze "nieco po mne chodi", vela zohrava asi aj psychika, lebo ked na to nemam cas mysliet, je to ok, ak na to myslim, tak... Pokozka na prvy pohlad sucha nie je, ale pali a svrbi. Dakujem krasne. Skusim ten krem.
Tymto sa netráp, svrabom sa da nakazit všade zial. Človek moze byt vseliak cistotny proste dokaze to chytit všade 🤷🏻♀️ len naozaj zistit ci to je ono, ked je tak prajem pevné nervy
@ivette1223 no mesiac a pol som chodila ku koznej... liecila ekzem, bola som aj u alergologa na testy a podobne veci, kym teda to nezacalo u muza i u deti. Fuj.
Ano presne taky pripad sme mali doma. Na vsetko ine to zvalovali, ekzem, lieky alergia .... Nakoniec ked sa to zacalo objavovat u clenov rodiny tak sa potvrdil svrab
Dovleceny priamo z nemocnice. Žiaľ
@ivette1223 myslim, ze aj u nas to bolo z nemocnice alebo ordinacie.
AHOj ako dlho vam to nakoniec trvalo..u nas sa teraz vyskytol svrab dcera to od niekade doniesla tiez katastrofa :(
@sunnyday216 ahoj, natierali sme sa 2x... prvýkrát... všetko sme vypratali, všetko denne vysávali, parným mopom čistili, prali, žehlili, je mi na grc, keď si spomeniem... toto celé 2 týždne, potom sme zopakovali natieranie, ešte raz vypratali na ďalší deň a už nič... len to svrbenie po svrabe trvalo fakt ešte aj 2 mesiace, aj ekzematické miesta z toho.
@sunnyday216 pri troche snahy sa toho zbavíte tiež raz dva, len nečítaj diskusie kade tade, lebo sa scvokneš, ja som sa skoro sa. My sme napríklad plyšáky, bábiky a tieto chlpaté hračky tiež narvali do vreca, nechali sme im lego, plastové hračky a aj drevené. Deky, vankúše z gauča, stoličky čalúnené prevysávať, všetko, čo sa dá odstrániť na týždeň. Ja napríklad nevraciam už raz oblečené oblečko do skríň, tak toto som neriešila a aj mimo toho vždy periem na 60tke, takže to som nejak neriešila. Držím prsty.
No dnes som si objednala tepovač ..co sa dalo to som otepovala..oprali sme navliečky na matrace ..obliečky no proste všetko čo sa dalo..dezinfekciu kupim muz na roztoce aj to sme nastriekali..vsetci sme sa uz 1x natreli ..najviac ma stve to pranie.pretoze dcera hodikedy pridde vyzlečie sa a hodi veci do komody takze z toho mam najvacsiu hrozu..lebo ona to doniesla aj dlho trvalo kym sa to zistilo ze sa to jednalo o svrab
@sunnyday216 u nás, konkrétne mňa tiež 2m... tak potom veci buď z komody nepoužívať 7 dní alebo pracne vyprať... držím prsty.
A to sa nemoze takto roznasat ked sa to tak dlho diagnostikuje?
Po akej dobe ste vedeli ze ste uz ok?
Ved my sme sa uz natreli 2x vsetci ale mam pocit ze kde tu ma este stale niečo škrabe..no a hlavne dceru ja mam pocit ze ona toho mala najviac chuderka kedze to v sebe aj najdlhsie nosila
@sunnyday216 natierali ste sa Infectoscabom 2x za 14 dní? Alebo? Nás škriabalonešte dlho, aj vyrážky a ekzém sme mali dlho. Nejaké fľaky mám aj teraz. Dcérka to zmizlo celé aj s tým posvrabovým ekzémom skoro. Nenakazili sme nikoho, hoci sme absolvovali aj oslavy, aj návštevy atď... 2m som chodila po dr, kým sa prišlo na to, že to je svrab... kožné, obvodná, imuno... maste, antihistaminiká a nakoniec to bolo toto.
My sme sa natierali 3x po sebe v priebehu 3 dni lebo tak nam to kazala kožna..
Tak dufam ze tomu bude koniec lebo naozaj tovje na porazenje
@sunnyday216 tak to musi zabrat urcite. Neboj, dobre bude.
Mozem sa este spytat..podla coho ste vedeli že ste už ok ked to škrabanie moze trvať aj 4 týždne od liečby?
@sunnyday216 deti sa vôbec neškrabali a podľa seba som vedela, že som nemala nočné svrbenie, žiadne, dovtedy nadránom brutálne, tak isto manžel.
Mne sa teraz vratilo nočne svrbenie ..:( jedine pozorujem ze syn sa vôbec sa cely čas neškrabal..manžel aj dcera občas..už som z toho zufala pisala som aj kožnej ale ta ani neodpisala..že čo vlastne robiť človek sa nemoze do nekonečna mastami natierať :D
@sunnyday216 to ste sa 3 dni po sebe natierali Infectoscabom?
Ano 3 dni po sebe teda vzdy vecer a rano sme to umyli neviem tak to kazala kožna ked sme boli 1x s tym na kožnom
@sunnyday216 a kolko je to po 1.liecbe. Pytaj este jedno premastenie po cca 10-14 dnoch.
Teraz v pondelok to budu 2 tyzdne
po liecbe svrabu moze byt koza vlemi vysusena, ja som mala kedysi sirnu pastu a po mesiaci ssami urobil ekzem, s ktorym som bojovala 6m. bol to clekom rozsiahly ekzem.
su to dost agresivn epripravky, cize treba naozaj premastovat. ja som v tom obdobi mala aj tazky nedostatok vit D, cize to mohlo stazit liecbu, resp zvysit reakciu koze na leicbu.
druha vec je, ze v kozi zistali zbytky roztocov. aj to moze svrbiet.
kedy to prejde, to netusim.