Už je to asi štvrtý týždeň, čo ma svrbí pokožka najhoršie je to večer, keď si ľahnem do postele. A najviac ma svrbia nohy a chodidlá. Už si neviem s tým rady, neviem čo to je.. Za každú radu budem veľmi, ale veľmi vďačná.. Ďakujem❤️
Svrab jednoznačne. Choďte na kožné, je to infekčné.
@himedzi Akože, takéto vyrážky alebo, ak to tak môžem nazvať mám len v týchto miestach. Inak nikde. Len ma všetko svrbí, po celom tele. A dokonca sa mi zdá, že je to lepšie ako som si včera začala dávať na to aloe vera. Už ma to nesvrbí na tých miestach. Ale určite pôjdem s tým k lekárovi. Ďakujem za radu.
Topánky,papuče,ponožky od "číňanov"?
@himedzi jednoznačne svrab? Ste lekárka? Mne tu tiež jedna p.doktorka povedala že určite svrab a u lekára sa až smiali... V mojom prípade ti boli nervy, stres a strava... Telo sa bránilo aj potravinám, ktoré bežne v kľudnom období jedávam.. Tak som sa svrbela, že som mala nohy samá modrina 🙄 autorke prajem skoré uzdravenie
@yanina1983 Možno že to bude stravou a nejakými potravinami. Ale stres nemavam nejaký brutálny. To sa stane raz za čas. Ale presne to mám tak isto doskrabana som všade, ale vyrážky nemám nikde iba na chodidlách a to sú take malinké.. inak iba sama chrasta.. 😄 Ďakujem veľmi pekne! A dali Vám potom nejaké lieky alebo krémy?
Také vyprážky na nohe môžu byť aj od obuvi z čínskeho obchodu alebo ponožiek, ja vždy ponožky nové periem.
@emma1818 ja som mala zihlavku... akoze uplne nepredvidatelne... chvilkami ok a chvilkami som mala chut skrabat do krvi... este raz moze byt vsetko mozne... nejaka choroba, alebo napriklad mne sa stava, ze ked idem ku znamym, kde maju tvrdu vodu, po 1-2 dnoch by som sa skriabala. My mame doma fest makku
@yanina1983 lekárka nie som,ale áno som zdravotnícka a svrab som neraz videla. 😉
Verím, že sa to dá identifikovať ako svrab, ale mne doktorke povedala, že nie je až taký bežný a skôr ojedinelý. A mňa všetko začínalo svrbiet až večer pod dekou, alebo v postelu... Nohy samá modrina, pupak... No hrôza. A bol to stres pri korone a to som si myslela ako som v pohode... Dostala som magnézium, probiotika, veľa veľa krémovať, večer chodiť na prechádzky a prešlo 😊
Toho môže byt veľa od jednoduchých až po vážnejšie veci. Najlepšie ak to neprechádza zájsť k lekárovi. Môže byt obyčajná sucha pokožka, môže byt napríklad zihlavka, hormonálna nerovnováha, problém s pečeňou... toto len z mojej skúsenosti