Svrbenie po celom tele - príčina

emma1818
12. nov 2020

Už je to asi štvrtý týždeň, čo ma svrbí pokožka najhoršie je to večer, keď si ľahnem do postele. A najviac ma svrbia nohy a chodidlá. Už si neviem s tým rady, neviem čo to je.. Za každú radu budem veľmi, ale veľmi vďačná.. Ďakujem❤️

cookie29
12. nov 2020

Toho môže byt veľa od jednoduchých až po vážnejšie veci. Najlepšie ak to neprechádza zájsť k lekárovi. Môže byt obyčajná sucha pokožka, môže byt napríklad zihlavka, hormonálna nerovnováha, problém s pečeňou... toto len z mojej skúsenosti

0silvia0
12. nov 2020

@emma1818 nemas tie chodidla celkovo nejake opuchnute?
Nezacala si pred mesiacom jest nejake lieky? Nezmenila stravu? Skus si spomenut.

hettinka
12. nov 2020

@emma1818 daj si spraviť pečeňové testy.

himedzi
12. nov 2020

Svrab jednoznačne. Choďte na kožné, je to infekčné.

vitacalcin
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
emma1818
autor
12. nov 2020

@0silvia0 Nie nemám ich opuchnuté, vôbec. Len na tej fotke to tak vyzerá. Lieky vôbec nejem a strava je stále tá istá.. Už som rozmýšľala, či som nezačala jesť niečo iné, ale nie. Ale ďakujem pekne. 🙂

emma1818
autor
12. nov 2020

@himedzi Akože, takéto vyrážky alebo, ak to tak môžem nazvať mám len v týchto miestach. Inak nikde. Len ma všetko svrbí, po celom tele. A dokonca sa mi zdá, že je to lepšie ako som si včera začala dávať na to aloe vera. Už ma to nesvrbí na tých miestach. Ale určite pôjdem s tým k lekárovi. Ďakujem za radu.

emma1818
autor
12. nov 2020

@cookie29 Môže byt aj sucha pokožka, lebo permanentne ju mám suchu. Žihľavka možno, pozerala som ako to vyzerá a to mi najviac prídi identické, s tým čo mám ja. Ale zájdem k lekárovi a uvidim, čo mi povie. Ďakujem pekne za radu.

katkka08
12. nov 2020

@emma1818 nezmenila si prací prášok ,alebo aviváž

babababka
12. nov 2020

Topánky,papuče,ponožky od "číňanov"?

yanina1983
12. nov 2020

@himedzi jednoznačne svrab? Ste lekárka? Mne tu tiež jedna p.doktorka povedala že určite svrab a u lekára sa až smiali... V mojom prípade ti boli nervy, stres a strava... Telo sa bránilo aj potravinám, ktoré bežne v kľudnom období jedávam.. Tak som sa svrbela, že som mala nohy samá modrina 🙄 autorke prajem skoré uzdravenie

emma1818
autor
12. nov 2020

@yanina1983 Možno že to bude stravou a nejakými potravinami. Ale stres nemavam nejaký brutálny. To sa stane raz za čas. Ale presne to mám tak isto doskrabana som všade, ale vyrážky nemám nikde iba na chodidlách a to sú take malinké.. inak iba sama chrasta.. 😄 Ďakujem veľmi pekne! A dali Vám potom nejaké lieky alebo krémy?

mpg
12. nov 2020

Také vyprážky na nohe môžu byť aj od obuvi z čínskeho obchodu alebo ponožiek, ja vždy ponožky nové periem.

cookie29
12. nov 2020

@emma1818 ja som mala zihlavku... akoze uplne nepredvidatelne... chvilkami ok a chvilkami som mala chut skrabat do krvi... este raz moze byt vsetko mozne... nejaka choroba, alebo napriklad mne sa stava, ze ked idem ku znamym, kde maju tvrdu vodu, po 1-2 dnoch by som sa skriabala. My mame doma fest makku

himedzi
13. nov 2020

@emma1818 ide o to,že vás to svrbí najmä ak si ľahnete pod teplú perinu večer a v noci. Tiež rozloženie vyrážok a miesta kde ich máte poukazujú na veľkú pravdepodobnosť svrabu. Dajte vedieť.

himedzi
13. nov 2020

@yanina1983 lekárka nie som,ale áno som zdravotnícka a svrab som neraz videla. 😉

emma1818
autor
13. nov 2020

@himedzi chápem dnes som sa objednala k doktorke, ale vyrážky tam nemám, už len chrasty.. Vtedy som to mala asi iba rozdrazdene na tej fotke.. Ale dám vedieť, čo mi povie doktorka, keď budem vedieť..

himedzi
13. nov 2020

@emma1818 pri svrabe sú vyrážky aj medzi prstami a svrbí to najmä po zahriatí miesta, či už pod perinou,alebo v teplej vode

emma1818
autor
13. nov 2020

@himedzi nemám vyrážky medzi prstami..

yanina1983
13. nov 2020

Verím, že sa to dá identifikovať ako svrab, ale mne doktorke povedala, že nie je až taký bežný a skôr ojedinelý. A mňa všetko začínalo svrbiet až večer pod dekou, alebo v postelu... Nohy samá modrina, pupak... No hrôza. A bol to stres pri korone a to som si myslela ako som v pohode... Dostala som magnézium, probiotika, veľa veľa krémovať, večer chodiť na prechádzky a prešlo 😊