Svrbenie kože po očkovaní Pfizerom

19. sep 2021

Zdravim chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť že cca po mesiaci po dvoch od podania vakcíny začalo svrbenie kože takmer po celom tele.v rodine sa nám to vyskytlo už u troch ľudí
.ale lekári nepripúšťajú že by to mohlo byť z toho..nikdy žiadne alergie u nikoho a zrazu neznesiteľne svrbenie pokožky. Stretli ste sa stým po vakcíne?

beata79
19. sep 2021

mne a bola som aj u kožnej , že ekzém /mala som do 12 rokov / a teraz po očkovaní sa objavilo , nemala som 31 rokov

falbala132
19. sep 2021

lekari nic zle po ockovani nepripustaju, pritom prd o tom vedia...

xtatiankax
20. nov 2021

Treba ist na alergologiu..vyvolalo vam to alergicku reakciu..

hanelka1
14. dec 2021

Ahoj, áno vyvolalo svrbenie, tretia dávka Pfizer, po Astre Zeneca som svrbenie nemala.Je bez začervenania kože, najprv začalo v oblasti konečníka. Trvalo to tri týždne, dostala som ATB krém s hydrokortizolom, zatiaľ pomohol,ale svrbí ma teraz občas pod pazuchami, takže aj tam budem musieť natriet asi.

yvette123
12. jan 2022

Dobrý večer prajem, môžem sa spýtať ako ste teraz na tom, či to prešlo samo alebo ste to riešili a lekárom? Ďakujem pekne za odpoveď.

xtatiankax
13. jan 2022

@yvette123 dobry den,flaky mam stale po tele,beriem deneral tablety (rano,vecer) nesvrbi to uz tak vela ale flaky su ako chrasticky a boli to ak to skrabnem.vela testov robia mi a este cakam na vysledky. Tretiu davku mam zakazanu,vlastne akekolvek ockovanie kym nezistia co vyvolalo taku alergicku reakciu.

beba2504
13. jan 2022

Áno moze to byť očkovanim. My v rodine sme tiež očkovaní a všetci po pár týždňoch sme mali svrbenie celého tela a následne vysyp tela. Ja som nemala vysyp iba otec aj muž. Boli sme u koznej. Dala nám lieky proti svrbeniu krémy a pomohlo to len sme to museli brať dlhšie. A kožná mi povedala že to je reakcia na očkovanie. Takže moje skúsenosti.

yvette123
13. jan 2022

@xtatiankax ďakujem za odpoveď, preto sa pýtam, lebo tiež som spozorovala také príznaky posledné dni, ku večeru to hlavne prichádza, cez deň je to v poriadku, zatiaľ som to neriešila s lekárom, dojčím ešte aj 1,5 ročnú dcérku. Neviem ci ešte počkať, či to prejde alebo ísť k lekarovi.

autor
16. jan 2022

@yvette123 u nás to postupne prešlo v rodine. Ale otec bol na Tom najhoršie u neho to trvalo niekoľko mesiacov skrabal sa do krvi nervózny bol nespal kôli tomu jemu pomohli az kortikoidy potom sa to zlepšilo