Kazdy den hlavne vecer ma svrbi pokozka.Pecenove testy som mal asi v poriadku kedze Dr mi brala odber aj na to a vysledky mam ok.Mam ale helicobaktera.Co ine moze sposobovat este svrbenie pokozky?
Alergia napríklad. Alebo možno máš suchú pokožku, skús natrieť nejakým telovým mliekom... Citlivá pokožka takisto... Nejaká porucha nervov... Mňa svrbieva aj z príliš tesného oblečenia (napríklad ponožky, pančuchy,...). Ťažko povedať... je to nejaká konkrétna lokalita, alebo kade tade ťa svrbí?
U kožného lekára si bol? Môže to byť svrab, ten svrbí hlavne večer, v noci.
@mikadooo moze byt asi aj alergia kedze vysli mo zvysene hodnoty alergicke, len este neviem na co som alergicky.
Ahoj, nechcem strašiť, ale aj horšie diagnózy, napr. lymfóm...tam by boli prítomné zrejme aj iné príznaky a odber krvi (zameraný na onkomarkery) by to odhalil...
@danyelia a odhalili by to aj z krvneho obrazu bezneho?alebo bol som aj na hematologii tiez mi brali krv
Z bežného krvného obrazu nie, aspoň podľa mojej skúsenosti. Posledné 3 mesiace tehotenstva som mala rakovinu lymfatických uzlín a bežný odber krvi, taký všeobecný, tehotenský bol vždy ukážkový, všetko super. Až keď som si našla hrčku na krku (plus to svrbenie, nočné potenie, zimnica...) vtedy mi obvodná urobila odber krvi pre podozrenie na onko diagnózu a na hematológii bol ešte podrobnejší rozbor a ten to potvrdil...
@danyelia dobre dakujem, pre istotu si to dam preverit cize aj obvodna mi moze urobit odber?Ako ju mam pytat ze odber na lymfon ci onkomarkery?
Neviem, či taký odber môže urobiť obvodná len na požiadanie pacienta bez iných podozrivých príznakov, (len to svrbenie), či to teda bežne prepláca poisťovňa, ale skús ju poprosiť o odber krvi na prítomnosť onkomarkerov, za účelom vylúčenia rakoviny lymfatických uzlín, teda rôznych lymfómov, hádam ten odber urobí. Držím palce, nech to nie je nič vážne 🙂
@danyelia dakujem
U mna svrbenie sposobila uz parkrat tupsia ziletka