Skúsite mi, prosím poradiť? Neskutočne ma svrbí pokožka...zvyčajne v období zima/jar, hlavne na píšťalách, rebrách, lopatkách...ako keby na miestach kde nie je tuk. Priznám, že na kožnom som ešte nebola. Poskúšala som krémy, mlieka, morskú soľ, rôzne mydlá...pečeňové testy sú v norme.
Už som z toho na prášky, keď si nedám pozor škriabem sa do krvi. Experimentovala som aj bez sprchovania (vydržala som 3 dni umývať len to čo "bolo treba" 🙂, nepomohlo.
Správny pitný režim je tiež dôležitý.
mozno skus aj prirodnejsie mydla ako je alverde (tekute), alebo tuhe ako ponio,naturinka...aj pracie prostriedky, pouzivam soaphoroa s mydlovymi orechmi a naadherne vonia.. 🙂 alebo niekedy aj znacku tierra verde 🙂
@slnkojezivotabudic skúsim, určite neuškodí 🙂
@slnkojezivotabudic snažím sa celkovo orientovať na prírodné, ekologickejšie prostriedky a napadá mi, že keby to súviselo s týmto tak ma asi koža svrbí celý rok, nie len takto sezónne.
@andreadca Možno máte nejakú formu alergie. Žiaľ, alergologické analýzy sú dosť zastaralé a obzvlášť pri kombinovaných alergiách si to skôr pacient odsleduje sám (napríklad eliminačnou metódou).
Dcére napríklad v zime vyschnú a popraskajú zápästia a ruky. Beriem to ako jeden z prejavov atopického ekzému, pričom znížené teploty sú spúšťačom. Niekedy môžem krémovať od rána do večera a aj tak jej to popraská do krvi. Dobré skúsenosti mám s krémom Imunoglukán, ale tiež nezaberie v každom štádiu.
@andreadca ja som mala problemy so svrbenm koze a teraz sa podrz , celkove asi z mliecnych produktov.. maala som ekzemy a pod.. ako som vyradila, vsetko ok ... 🙂
@slnkojezivotabudic s mliekom a celkovo mliečnymi výrobkami nie som kamarátka od detstva, ale už 20r mám pravidelne na raňajky 1 jogurt s nejakými vločkami, alebo semienkami.
Včera som sa po sprche natrela nejakým novým krémom z lekárne a pokožka citeľne menej svrbela. Uvidím či to nebol len placebo efekt🙂
@tanyan
@slnkojezivotabudic
Dievčatá ďakujem za váš čas a ochotu podeliť sa 🙂
Skús sledovať vlhkosť vzduchu v byte. Pri zmene klímy vonku sa mení klíma aj vo vnútri keď začína/prestáva vykurovacie obdobie. Suchý vzduch môže vysušovat pokožku a tá potom svrbí.
vitmin D jeho nedostatok sposobuje kozne problemy vratane svrbenia (odporucam znacku viridian 2000 iu brat kazde 2 dni).. a mne pomaha bambucke maslo, ma vysoky obsah vitaminu E