Svrbenie hlavy/rozškrabávanie/chrastičky

mama4444
1. dec 2022

Dobry den.
Predtym ako pojdem na kozne a Dr. mi to ani nepozrie a hned da nejaku masticku 🤦🏻‍♀️ sa idem informivat ci naaahodou tu nie je zena s podobnym problemom

Z nicoho nic ma nad uchom zacalo svrbiet , samozrejme rozskrabnutie , zvacswnie , skrabanie , natieranie arganovym olejom mastickami a vymena samoon , prestat jest sladke …. Dala som si na to krem na atopicky exem n oči. Neviem ani kedy a ako a prestalo to. ( ci po tomto kreme naozaj , netusim)
Za par dni neskor to zacalo znova ale na DRUHEJ STRANE 🤔
Ja ked si to rozskriabem vyzera to ako lupiny ale to je sucha odlupnuta koza co si ju zoskrabujem ako to svrbi. Nikdy som nemala nic podobne ani lupiny. NIC. VLASY SI UMYVAM CELY ZIVOT BUD DIXI KLASIK ČI “hedenšouders” prestala som ale pouzivat balzam. Ci to je tym ze mam suchu pokozku? Netusim.
Nejaka rada ? Ci nieco na produkty ci balzam ?
Dakujem krasne

trgypadl
1. dec 2022

@mama4444 seborea

bluemoon24
1. dec 2022

@mama4444 muze to byt vyse zminovana seborea a nebo proste sucha pokozka hlavy. Uprimne dixi i headandshoudelrs jsou sampony se zlym slozenim. Me na suchou kuzi a supiny na hlave pomohl sampon Lopuch a Neem od 100%pure znacky, ale jsou dost drahe.

dominika1922
1. dec 2022

Psoriáza alebo seborea. Ja mam zrovna psoriázu a pomáha mi ísť si raz za čas dať vyčistiť pokožku a používam Hydratačný kvalitný šampón a nie také vysúšajúce šampóny ako si napísala že používaš ty. Z toho som to mala vždy katastrofálne

tehulka2011
1. dec 2022

@dominika1922 aky hydratacny sampon pouzivas?

mama4444
autor
1. dec 2022

@tehulka2011 nepouzivam ziadny.
:(

tehulka2011
1. dec 2022

@mama4444 Ja pouzivam vichy dercos na mastne lupiny

zuzanagab
1. dec 2022

@mama4444 mne sa toto objavilo prvý krát po 3mes po prvom pôrode. Ale také,že mi to až mokvalo. Hlava plna chrast,za ušami mokvajuce rany. A bola to seborea. Odvtedy s nou bojujem. Vyskúšala som uz aj nemožné. Kožná vravi,že to ma hormonálny základ. Najväčší problém mám počas ovulácie,začiatku a koncu menštruácie. Vtedy mam až červené supinate fliaciky na čele a sluchach. Pomáha mi jedine vichy dercos so žltým pásikom a pripadne krém na tvár proti seboree. A teraz aj levandulovy olej alebo krém z dvojzubu. Kupujem cez Fb od jednej bylinkarky. Vraj by pomohla hormonálna antikoncepcia, ale tu nemôžem. Je to boj. A vlasy mam každý deň max každý druhý mastne ako keby si ich natieram. A keď si neumyjem,že to chcem natiahnuť,tak sa tak premnozia tie kvasinky,že mám zasa chrasty... je to hrozne,nepríjemné a asi už na celý život.

zuzinabila
2. dec 2022

@dominika1922 mozem sa spytat?psoriaza svrbi?ja mam seboreu ale vzdy som bola v tom ze seborea svrbi a psoriaza nie

zuzinabila
2. dec 2022

@mama4444 zaklad je nezoskrabovat si to.ostatna liečba je v rukach dermatologa

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika1922
2. dec 2022

@tehulka2011 z dm drogérie konopny 🙂

@zuzinabila no mňa svrbí veru. Proste keď je to suché tak vtedy to svrbí a mam tendenciu to škriabať. Ale toto sa nedá vyliečiť iba udržovať v dobrom stave. V lete som to mala super. Pol roka som vydržala po tom ošetrení až teraz sa mi to zhoršilo🙂

trgypadl
2. dec 2022

@deadlylucy vnutorna podpora imunity a mikrombiomu cim?

zuzinabila
2. dec 2022

@deadlylucy ano, to je jasne.

zuzinabila
2. dec 2022

@dominika1922 ake prosim ošetrenie si absolvovala?

dominika1922
2. dec 2022

@zuzinabila trichologicke (nie u kožnej)

domi235
4. dec 2022

@mama4444 ako ti napisali seboea alebo psoriaza. Kožna keď sa na to pozrie povie čo to je a ak nie si spokojna s lekarkou, zmeň.
Najlepšie su hydratačne šampony: Kapyderm
Matrix
Ducray Kelual ds.
Musk tuhe
Ponio tuhe
Lopuch
Neem
Alcina- s touto mam skusenosť pomohla mi.
Držim prsty. Nech to vyriešiš a zbaviš sa problemu. 😇