Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť.....bola som s malým v nemocnici a bola som ubytovaná dve noci na "izbe matiek". Po dvoch dnoch ma presťahovali už k malemu na izbu /bol na operácií/. Asi po troch- štyroch dňoch ma začala svrbieť hlava. Najskôr som si myslela, že to mam od šamponu, nakoľko som si kupila novu značku.... ale svrbenie neprestávalo ani ked som šampon vymenila... naopak pridali sa k tomu svrbivé vyrážky na tele. Už je odvtedy tretí týžden, hlava ma stále svrbí a na tele mám stále ako keby štípance od komára. Asi najviac štípancov mam vzadu na krku. Už som popozerala čo to na nete.... ja netušim teda či to môžu byť ploštice, tie sa zasa ale nedržia vo vlasoch a keby to boli vši tak to by som zas nemala štipance na tele /nakolko mimo vlasov dlho nežijú/. Ale vychádza mi to, že musím mať niečo vo vlasoch,kedže tie štipance na krku vzadu musia byt z vlasov ktoré mam dlhšie... skušala som si vlasy umyt alpou, ale nepomohlo to. Neviete mi poradiť, čo za pliagu som v nemocnici chytila a ako sa jej zbaviť? mali ste niekto niečo podobne? Dakujem za každé rady, už som fakt zúfala... Som s malym v nemocnici často, vždy mi k nemu dali postel, teraz ma odlifrovali na tu izbu matiek - funguje to tak, že si mamičky donesú svoje postelné prádlo.... pochybujem, že tie vankúše a paplony niekto niekedy vypral.. a tie matrace.. ani nehovorim. 😠
ešte som zabudla dodať, že manžel mi hlavy prezrel a nie raz, a nič nenašiel len biele bodky...
Určite vši...
@prasiatko30 blchy ale nejdu do vlasov či?
@akova ja neviem ale mne to pripomina blchy - mne doniesli baby take stipance ked mal pes mojej svokry blchy a mal urobene lehovisko v pieskovisku v ktorom sa hrali deti - tie stipance nemizli dost dlhu dobu a svrbeli poriadne
@prasiatko30 kebyže ma nehryze hlava, tak by som to tiež na to odhadovala, ale hlavou to začalo...
vsi ked mas bile bodky vo vlasoch to su hnidy ich vakicka. alebo plostice? no rozhodne treba to riesit. na vsi u nas najlepsie zabral orthosan + cestat hrebenom s uzkymi strbinkami a po umyti vela balzamu aby boli vlasy klzke oni sa potom neviedia tie vajicka nalepit na vlas.
@akova no budes mat dobru zabavu lebo nielen hlavu treba umyvat ale aj vsetko prat a dezinfikovat dookola lebo ak nie tak to nevynicis - ufff
@prasiatko30 som doma z nemocnice dva dni, tak dufam, že sa to tu už nerozliezlo kade tade, vši vraj neskaču ale lezu... všetky veci z nemocnice su už v pračke....
@akova vela stastia
tak to mam teda radosť ☹ ako decko som to nikdy nemala, a teraz na stare kolená...
dakujem za odpovede, idem to riešiť ☹
Ked nam starsia dcera priniesla domov vsi, tak mladsia dcera mala stipance na krku a v oblasti ramien (teda na chrbte). Vlasy mala po pas...ked sme vsi zlikvidovali, stipance zmizli. Podotykam, ze kym sme na tie vsi prisli, tak sme ich pekne krasne od starsej dostali cela rodina. Stipance vsak mala iba mladsia. predpokladam, ze jej citliva pokozka tak reagovala na ustipnutie vsi. Na likvidovanie vsi je najlepsie pouzit nechemicke prostriedky, na ktore uz vsi maju odolonost. Dobry je Hedrin, Paranit...a hlavne opakovat osetrovanie po dobu minimalne 3 tyzdnov+vycesavat vsivakom. Vraj pomaha aj zafarbit si vlasy...
@simsalabim dakujem, kupila som si Paranit už ho mam na hlave, aj farbu na vlasy. Ja len dufam, že to okrem na nikto z rodiny nedostane, muž aj malý maju kratučké vlasky menej ako 1 cm tak hadam im sa to vyhne, dcera ma vlasy dlhé tak dufam, že sa jej to vyhne.
Chcela by som aj ja vašu radu, uz druhy deň mám zlý pocit. Pri uchu som cítila stipnutie, dnes mi to opuchlo. Vycesavala som si vlasy a vypadli mi (predpokladám že to boli)2 hnidy, robila som to opakovane a uz mi nič nevypadlo z hlavy ani ma nesvrbi, iba ma boli v okolí ustipnutia. Mám 2 deti a prezerala som im vlasy aj vycesavala niekoľkokrát ale nenašla som im žiadne hnidy ani vsi. Snažila som sa vyčistiť všetky veci. Mám sa obávať že ich budem mať znovu?
ziadne vsi..pani akova..ma ten isty problem co aj ja..bola som postipana plosticami..od tej doby ma vsetko svrbi aj hlava..v lekarni na to nic nemaju..
@simsalabim veľmi mi pomohla tato info od Vas. Tiez ma svrbela hlava a vysyp na zatylku a na rukach. Vsi sme zbezne pozerali a nic podozrive nenasli, ale tak ci tak kvoli tomu vysypu to vsetci vratane koznej doktorky pokladali za nejaku alergiu. Teraz po dvoch tyzdnoch citam prispevok od Vas a pre istotu som si poriadne vycesala vlasy a ajhla, niekolko potvoriek na hrebeni. Na tej ruke mam stipance zrejme preto, lebo mala mi v noci spava na ruke takze tam mam akurat jej vlasy a ona ma vsi samozrejme tiez (akurat ju to zdaleka tolko nesvbri ako mna a nema ani stipance). Tkaze potvrdzujem, ze ak je niekto citlivejsi, mozu vsi sposobit stipance, ktore vyzeraju uplne rovnako ako alergicka reakcia.
@akova zeby blchy??