Ahojte baby,, potrebujem pomoc,, začala ma svrbiet hlava,, nieje to stále ale niekedy je to neprijemné a akoby mi tam niečo chodilo .. NIE vši nemám,, preventívne som si dala šampón na vši, sprej,, skúsila vycesavat vsivacikom.. Aj 3x denne .. No na hrebeni nič nebolo... Skúsila som aj šampón co je na psy, vyfenovala si vlasy a následne prezehlila a vyčesala.. No na všivaciku nič.. Nemám ani žiadne vyrážky okolo na krku,, ci za ušami.. Ani žiadne červené bodky .. . Ani lupiny nemám..Pre istotu som aj posteľné obliečky dala vyprat a vymenila za nove.. Vysavam taktiež každý deň.,, vetram každý deň,, Aj pred spaním si vyvetram keď idem spať .. Myslíte že to môže byť zo stresu keďže mam teraz také trochu zle obdobie.. Šampón som ešte nemenila, tak vyskúšam aj to..
Ja už neviem možno si iba namyšlam,, ale možno mi budete vedieť poradiť.. Ďakujem
@nikka222 Hmmmm, okrem uteráka tam s ním hlava do kontaktu veľmi neprichádza. Kontaktná alergia na prášok by sa prejavila asi skôr inde na tele, nemyslíš? 🤔 Ale za skúšku to stojí, vyskúšaj uteráky prať v pôvodnom prášku. A inak nič nove? Sprej na rozcrsavanie vlasov, kondicionér, maska?
@nikka222 Neskúsiš olejový zábal? Ja som mala síce to svrbenie spôsobené tým šampónom a lupinami z neho, no mne pomohol olejový zábal. Ak máš doma nejaký kvalitný olej - ideálne olivový alebo mandľový, tak si ho poriadne vmasiruj do pokožky, zabal hlavu do potravinovej fólie alebo aspoň vypni vlasy štipcom a nechaj aspoň 20-30 minút pôsobiť. Potom dobre umy a hlavne utieraj do iného uteráka, nie do vypraneho novým práškom. Toto ti neuškodí, maximálne nepomôže, za skúšku to stojí.
@nikka222 ja som to mala nedavno, obliecky oprate v inom prasku a hlava ma svrbela. Aj sampon som mala novy, iny ako zvycajne, tak som obliecky vymenila, vratila k staremu samponu a preslo to. Treba najskor vylucit potencialnu alergiu. Alebo este kuknite vlasovu seboreu potom, ak to po tyzdni- dvoch neprestane svrbiet. Ale teda v prvom rade skusit vylucit alergiu.
Ja mam tento problem uz vise roka, vsetko mozne som vyskusala a nic nezabera, mam sice suchsiu kozu na hlave ale to som mala vzdy. Tiez som z toho zufala.
@tinka8512 skúšala si aj tea tree olej?? Ja som to vyskúšala a zatiaľ je to ok.. Tak uvidíme.. Do hocijakeho šampónu nakvapkaj cca 15-20 kvapiek toho oleja nechaj pôsobiť na hlave tiež možno 20 minút zábal si kľudne hlavu a potom opláchni.. Je to taka ako keby kura tak uvidim,, co bude ďalšie dni
už pominul problém?