Svrbenie dlaní, prstov a vyrážky

jerseytay
22. júl 2023

Ahojte žienky, chcela by som s Vami poradiť, nakoľko termín u kožnej som dostala len v auguste a aspoň zatiaľ som chcela zistiť, či by mi niekto nevedel poradiť. Už niekoľko dní ma trápi extrémne svrbenie rúk, prstov, dlaní.. Ale naozaj tak, že sa idem rozskriabat.. Zaroven začne ruka úplne pocitovo horieť a vyskocia mi na dlaniach a chrbte ruky také jemné, husté, nie veľmi viditeľné vyrážky.. Prikladám aj foto, kde som ubrala jas a upravila tak, aby ste to aspoň kúsok videli.. Natieram si to s kadečím ale väčšina prípravkou mi to ešte viac dráždi.. Stravu som nemenila, je vždy to isté, čistiace prostriedky som tiež nemenila a používam vždy tie isté značky.. Nemal s tým niekto skúsenosti? Lekárka ma vystrašila že to môže byť niečo s pečeňou, ale bolesti nemám, alkohol nepijem, a aj stravu mám vyváženú..
Ďakujem Vám veľmi pekne a cením si každú jednu radu.

oskorusa
22. júl 2023

@jerseytay vyzerá to ako dyshidrotický ekzém, samozrejme, presnú diagnózu určí lekár na základe vyšetrenia. Držím palce

jerseytay
autor
22. júl 2023

@oskorusa ďakujem pekne, idem si o tom prečítať :/

varhuanna
22. júl 2023

@jerseytay ja to mávam v lete, keď sa mi potia ruky, dlane, keď býva veľmi horúco, presne to mám tak ako ty, nič mi nepomáha, iba detský púder, ktorý vsiakne pot, a len počkať keď sa mi dlane prestanú až tak potiť