Svrbenie chodidiel, dlaní a sťažené dýchanie

2. jan 2024

Pekný deň, chcem sa spýtať či má niekto podobnú skúsenosť. Hovorila som to aj obvoďákovi a ten to neriešil. Občas sa mi stane, niekedy je to aj 4x do mesiaca, inokedy aj viac mesiacov nič. Niekedy sa na to zobudím, niekedy v práci, niekedy v ľahu pri tv... Začne to svrbením chodidiel a najmä dlaní. Potom sa mi ťažšie dýcha aj ako keby bolí na hrudi, čo môže byť možno aj so stresu z toho. Niekedy ma preženie hneď, ale vždy ma napína na zvracanie, ale zväčša idú len tie husté sliny, obleje ma horúčava. To trvá cca 15minút, potom to prejde.

gabika0825
2. jan 2024

Histamínova intolerancia, alebo iná alergia/intolerancia. V rodine mame človeka čo mal presne takéto priznaky.

sims122
2. jan 2024

Trikrát sa mi stalo ze som sa v noci zobudila ze ma svrbia dlane, bola som vyhadzana fľaky po sebe, opuchnuté pery, zle sa mi dýchalo, ďalšie dni pocit na vracanie po jedle. Bola som na vyšetrení a pripisovali to histaminovej intolerancii.

autor
2. jan 2024

@sims122 ja nemam flaky, po tele, ani nic podobne, ide len o svrbenie a len chodidla a dlane, nemám to ani po jedle. Mala som to predvčerom nad ránom, som sa na to zobudila, pred spaním som nič nejedla, zobudilo ma to, bolo mi zle, tak som nič nejedla a okolo obeda ma to chytlo znovu, ale silnejšie. Zväčša jem stále to isté, ako som písala niekedy to mám a potom kľud pár mesiacov. Teraz som to mala 2x za deň. A predtým naposledy nejako v septembri, keď som išla z roboty, to sme len sedeli už ku koncu smeny, rozprávali sme sa a len to prišlo na mňa. Tiež som nič pred nejedla.

msnesquik
2. jan 2024

Chodidla a dlane ma svrbeli, ked som mala problemy s pecenou, odporucam pecenove testy

autor
2. jan 2024

@msnesquik a svrbeli ťa nejako pravidelne? Lebo mňa inak nesvrbia, len vtedy, keď toto na mňa príde.

sims122
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika0825
2. jan 2024

Lenže histamin sa ti môže vyplavovat aj po xy hodinách po zjedeni niečoho čo tvoje telo netoleruje. To neznamená že hneď po jedle ti príde zle. Niekomu áno ale zväčša to byva na druhý deň u veľa ľudí. Táto diagnoza je presne taká že každému je niečo iné a kazdy má inakšie priznaky.