🙂 čaute žienky, mam taký problém,resp. dilemu. včera som bola u gynkoša, trapia ma nejaké veci,jedna z nich je, že ma tam dole pri vchode celkom dosť svrbí a siaha to až k analu. vyskušala som aj canesten,zaviedla si tabletku aj sa natierala tym kremom. a nič. tak som myslela že on mi poradí. no a spravil vyšetrenia a vraj všetko je v uplnom poriadku. Aj z vonku aj zvnutra.. nerozumiem ako može byť,ked ma trápi toto svrbenie a už teda poriadne dlhy čas. odobral mi vzorku moču priamo z mechura a vraj počkame na vysledky či niečo ukažu. moja otazka je,či tie testy niečo ukažu,ako napr. či mam nejaku mykozu,kvasinky alebo niečo?? alebo je doktor zly a mam ísť k inému?Alebo čo mi radíte? dakujem za odpovede
Tak pokial ti robil testy a testy nic neukazali, tak asi je naozaj vsetko ok .... Uvidis co ukazu vysledky mocu... Lekar ti nemoze len tak dat liecbu, ak nevie co ti je, kedze testy nic neukazali.. aby ti nahodnou liecbou este neprihorsil.... Pockaj do vysledkov, ked tak skus navstivit aj ineho ak chces....
@monca1109 Hej sak jasne, ja nehovorim ze si domyslas :D ... No tak ked si myslis ze je chyba v lekarovi tak ho zmen.... Len chapes, pokial ti robil testy a tie testy neukazali nic, tak musi urobit ine testy, preto ti bral moc... On ti nemoze len tak dat lieky, ked podla vysledkov tam nic nieje... Ale ako hovorim, je to na tebe ak si myslis ze nieje dobry lekar, tak ho vymen... Vela stastia 🙂
@sibalka21 jasne chapem že mi nemože len tak z brucha dat nejaké lieky,ale očakavala som že aspon nejaký kremik alebo niečo na utišenie svrbenia a palenia mi dá. ved ako doktor by mal vedieť čo to asi može byť. ale tak teda počkam na tie vysledky a uvidim, dakujem za rady 🙂
@monca1109 ak máš aj výtok, tak ide najskôr o candidu albicans. Na to Ti mal skôr lekár urobiť testy ako brať moč, divné....veľmi dobrý je Feminagel a mne pomohli aj vaginálne tabletky proti candidóze, voľne k dostaniu v lekárňach. Vaginálne mykózy sú väčšinou z orálneho sexu, mužské sliny menia ph v pošve ženy, a to je ten problém.
Ak by mala vytok tak to by lekar asi videl si myslim. Nebrala si v poslednej dobe antibiotika? Rozhodne pockat na vysledky a probio ti neuskodi.
@hivanik nie žiadny vytok som nemala nikdy ani nemám... aj sa ma pytal na to. Brala som antibiotika cca pred pol rokom,tiež na zapal moč. mechura. robili mi kultivaciu a tam našli kvasinky. vtedy som ale bola v pohode, nič ma nesvrbelo,nepalilo, začalo to cca 2-3 mes po tom. preto som myslela na to,či to nemožu byť kvasinky. beriem probiotika-biopron na imunitu. ale žiadna zmena. natieram sa stale s tým canestenom,kedže iné na to nemám,ale nepomaha to. najviac mi však vadí že to siaha až k analnemu otvoru,neviem či preto že sa mi to už zhoršilo,alebo je problem niekde inde.
@monca1109 Chod do lekárne a pýtaj si niečo také, čo je aj na mykozy aj na candidozy v jednom, neviem ako sa to volá, ale dávali to nedávno v reklame, že pomože na oboje, ked nevieš, čo ti presne je. Je to voľnopredajné. A nos bavlnené nohavičky, niekomu robí zle aj bielizen, ked nie je bavlna. Prípadne nezmenila si mydlo alebo sprcháč?
Nevola sa to Idelyn?
@monca1109 No hej, to bude ono. 🙂
@monca1109 kvasinky = candida albicans a nemusí byť len v pošve. Môže byť v žalúdku, v črevách, v močovom mechúri, pri neliečení sa rozširuje aj na iné orgány. Masť Canesten je slabá v tomto prípade, mala by si si dávať aj vaginálne tablety už predpísané lekárom + liečiť asi aj zápal močov. mechúra, na to sú antibiotiká a áno + užívať s probiotikami, no podľa návodu, nesmú sa užívať spolu s antibio, ale hodinu po, aby najskôr dobre zabrali antibiotiká, lebo probiotiká znižujú ich účinok 🙂
@monca1109 este vyter z posvy ti mohol spravit. Ono niekedy za to moze iba akasi nerovnovaha v posve. Skus si kupit candi stop,
tak ta pali,ci svrbi ?lebo pises raz tak,raz inak...ako to teda je ?
aj mna tam svrbieva obcasne, ale to mam z mykozy.a pozor, mykoza sa nikdy neukaze v moči, ani nidke na odberoch,ked telo s nou zije uz dlhšie( vlastne skusenosti-a to mi aj gyndos povedal), len si davaj antimykoticke tabletky do posvy, a potom probiotika,to prejde samo,ale asi sa ti to bude vracat..mna tam casto svrbi,ale nejako to neriešim,inak to zvykne niekedy aj svrbiet,ked mas napriklad hemoroidy, tak to cele svrbí !
Ja na tvojom mieste by som si uz ziadnu samoliecbu neordinovala lebo to palenie moze znamenat precitlivelost na liek( aj ja som mala tieto priznaky) A ostatne plati to co som pisala.
Ak by to boli hemoroidy,tak asi svrbi vsetko nie? U mna to je zaujimave,ze ma svrbi len jedna strana,druha ani nie :D mam to od jedneho vchodu po druhy.
Fakt neviem co s tym,udivuje ma aj pristup lekara,same chvaly nanho a nic mi nepomohol zatial. Skusim zatial nieco zohnat v lekarni,kym pridu vysledky.
@monca1109 moc ukaze kde je problem. Nemoze byt nejako problem v spodnom pradle ktore nosis? Treba vyskusat tie rozne kremy gely, co sa pouzivaju takto pri problemoch, len pozeraj aj na zlozenie
@marylinmary neviem,ale nemyslim si, odjakziva nosim bavlnené a zatial som s tym problem nemala.
pozriem niečo v lekarni,ale nerada by som pokupovala rozne veci a nakoniec mi nič nepomože,radšej by som to konzultovala s lekarom ako triafať mimo..
len ma zaujimalo,či moč ukaže naozaj všetko ak tam niečo mám..
@monca1109 mne zatial vzdy moc ukazal nech som mala akykolvek problem. Vies s lekarmi je to tazko ti niekedy ti odporucia to co "musia" ale mozno keby si sa priamo lekarnicky opytala tak ta by ti vedela pomoct
mňa ešte napadlo nemáš detské mrle? Aj vtedy tak svrbí
zmeniť Dr.