ahojte baby. uz rok mam ten isty problem. svrbenie a palenie vaginy, ale zvonka. teraz som si odsledovala ze je to v drvivej vacsine po kazdom utreti toaletakom. ale pouzila som aj obycajne vreckovky, aj vlhcene. vsetko rovnako zle. po utreti to po istom case prestane, mam pokoj, az do dalsej toalety teda. a takto stale dookola. uz aj intimny gel som zmenila, na cas som vylucila ze len vodou som sa umyvala ale to nemalo vplyv. a ano, ked sa umyvam vodou, normalne vecer vo vani tak nemam problem. nepouzivam intimky lebo aj tie to zhorsovali, akurat anionove mi neskodia no ani nepomahaju. vybrala som aj atb. do posvy ale vobec nepomohli. naposledy vyter ok. cely zivot nic a tento rok sa neviem zbavit toho problemu, ja neviem co mam robit. brala som aj probiotika oralne, nepomohli. cytologia vysla ok. ked som si robila vyplach rosalginom tak ma to vo vnutri strasne stipalo vsetko. takze som ho zrusila. ja neviem co dalej lebo je to fakt otravne... ☹ ak mate niektora skusenost prosim dajte mi vediet. dakujem
@katrin21 toaletak uz pouzivam len ten sivy nefarbeny nevonavy a aj tak skodi. kyslomliecne nejem lebo mam intoleranciu laktozy. s tou kapustou by to slo. vsetko jedno len keby som vedela ze v com je problem, ci mam kvasinky ci jaku pliagu. bola by som "spokojna" lebo by som mala diagnozu. ale takto ked vysledky su ok ale skutocnost je zla, tak je to blbe.
@akvi dakujem. stravujem sa rovnako ako 30rokov dozadu, nic som specialne nezmenila. aj tak moze byt problem v strave? imunita, no neviem aku ju mam. ale som chronicky nevyspata uz niekolko rokov, stres - no jak pri 4 akcnych detoch 🙂 ale dost sa mi zhorsila pokozka na tvari, reaguje na menzes, na ovulaciu (to som predcasom nemala), plus samozrejme histamin. chcem skusit no bojim sa toho, dat biely jogurt na vlozku, ale neviem kolko, a kedy to vymenit - po par minutach ci nechat dlhsie, a ako casto to opakovat...
@zuzulik27 praveze ten sivy recyklovany je hnusnyyyy, kup si obycajny biely.. a moc netlač na pokožku.
KYSLOMLIECNE MOZES ked mas len intoleranciu laktozy, lebo kvasenim na cukor nastiepi.. pokial nemas alergiu na bielkovinu, tak toto mozes 🙂 je to ine, ako klasicke kyslomliecne.... mozes tvaroh, jogurty, kefir, zakysankku.....
Jednoznacne POTREBUJES probiotika, vsetko zdravie je v traveni, aj imunita.
@zuzulik27 biely jogurt si mozes aj normalne streknut striekackou dnu, nemusis sa toho vobec bat.. to ako prva pomoc moze fungovať aj pri zacinajucej kandidoze.. ked to das na vložku, to je nic, treba to streknut dnu.... ale u teba to bude podla mna uz v tele treba riesit, ako som pisala.. vnutorne. stravou
Obmedzit cukry, sacharidy vo vseobecnosti, jest vela zeleniny, bielkovin a vyvarov ...
@zuzulik27 nemala si zapal mocaku? ked to mas po vymoceni? a nebola si niekde v virivke, teplych kupeloch nejakych? lebo moze sa tak preniest aj ureoplazma? si pytala dokyho nech ti konkretne na to zoberie?
skus dlhodobo probiotika do posvy a tablety mykomax, daju sa volne kupit.a probiotika napr. gynoflor ti predpise aj doky ... dlhodobo magnezium, zabranuje problemom s mocovym mechurom a so zenskymi vecami
moc ti na rozbor brali? brala si antibiotika aj proti zapalu mocaku? dobre su aj gyntima capiky su rozne druhy ten s cajovnikom su super, potom aj na menopauzu, aj probiotika plus ..neskusala si ? a su prirodne
@akvi co sa ja pamatam, za socika bol vzdy biely papier, aspon co mama kupovala,... potom ho nebolo a zdrazel, tak sa jeden cas kupoval ten lacny sivy.. najprv nic, ale po case totalne problem... ono je tam zrecyklovane kadeco, aj casopisy.. tam mozu byt farbiva tlaciarenske zostatkove a to su take jedy.... ze tiez to neni o nic lepsie, ako ten chlorom bieleny.. ktory je aspon sterilnejsi 🙂
ALe ak ma niekto alergiu na chlor, tak moze mat problem, to su ale skor vynimky.... Ja momentalne kupujem biely obycajny floralis z Lidla a je super...
treba si poskusat, co komu vyhovuje.. ja uz sivy ani vidiet . 🙂
moc som na rozbor davala a vysiel negativne. ale aj tak som brala urinal. o tej ureaplazme som uz citala, musim to spomunut doktorke ci mi na to brala vyter. a ten gynoflor sa da kupit aj bez predpisu? spodne pradlo mam bavlnene, a s tym toaletnym uz fakt neviem.
a zabudla som- co som zmenila - nohavice. nosim tie slimmky uzke. predtym som nosila klasika rovne rifle ktore nie su take obtiahnute. myslite ze by aj to malo zly vplyv? nosim 1-2x do tyzdna, to nie je casto.
inak, este mozes skusit biorezonanciu.... ta ti najde, co tam mas, aku disbiozu , aku bezny vyter vobec nemusi zistit .. odkial si?
Slimky mozu robit problem, to uz davno gynekologovia varuju, je to moc uzke, nedycha to ako ma, idaalne na vznik kandidoz... a hlavne nosit bavlnene nohavicky , nie umele. to ako prevencia.
@zuzulik27 no gynoflor ti predpise skor gyndost je to na predpis ale da sa to kupit aj volne sa mi vidi
ureopzalmu neberu asi bezne
skus to magnezko - si v strese a aj to zle robi a znie to neuveritelne ale pomaha to aj na zapal mocaku aj na problemy s zenskymi vecami
toaletak skus zmenit
ked mas velmi uzke rifle tak to problem robit moze , pripadne davaj pozor aby ti rifle nefarbili lebo aj to moze byt problem
skor ale u teba oslabena imunita a vsekto dokopy
a gyntima cipky su tiez bez receptu
@akvi no, chlor je dezinfekcna latka... recyklovane veci co sa tyka papiera tiez vobec nie su bio.... ako som pisala, recykluje sa tam kopec tlaciarenskej farby, ktora je brutalne toxicka...
ciize co sa tohto tyka, tak podla mna ani jedno nie je ciste z pohladu obsahu skodlivin.... je to diskutabilne a do presneho procesu vidia len vyrobcovia ....
@katrin21 vsak ale ten bieleny je tiez z recyklovaneho..len aby sa odstranila ta skareda siva, tak sa vybieli.. Ale pochybujem, ze sa bielenim odstrania skodliviny obsiahnute v tlaciarenskych farbach.. Ta beloba je len pre efekt, pre nic ine... s dezinfekciou to nema nic spolocne...
Daj si vodu do lavora a pridaj si morsku sol, mozno aj 300 gramov a sed tam. Mne to strasne pomohlo.
nasla som na nete prave :
"Ženám, ktoré sú náchylné k vaginálnej infekcii sa odporúča používať biely neparfumovaný toaletný papier."
a tiez som nasla, ze biely papier sa vyraba z buniciny a sedy je z recyklacie.... 🙂
ale Harmanec pise:
V Harmanci máme jediný závod zo všetkých ostatných, ktorý spracováva okrem buničiny aj recyklovaný papier. Tomu zodpovedá aj pomer výroby z recyklátu, ktorý sa pohybuje niekde na úrovni 40 %. Ide o náročnú, drahú, ale nesmierne kvalitnú technológiu. Vďaka nej sme nielen efektívnejší, ale aj chránime životné prostredie. Ide o technológiu, ktorá vie spracovať takmer akýkoľvek papier, a my z neho spravíme identický produkt ako z buničiny, no je prijateľný pre životné prostredie. Vizáž recyklovaného papiera je na nerozoznanie od papiera vyrábaného z buničiny. Je kvalitatívne rovnaký, pritom pre koncového spotrebiteľa je recyklovaný papier stále o niečo výhodnejší.
Myslim, ze ide o ten papier, co sa tvari ako biely, ale nie je taky uuuplne snehobiely... len je taky isty makky ... Mne osobne na tychto papieroch vadi prave to, ze su materialovo ine.. tensie ... aj ked maju napr. 3 vrtvy, tak sa trhaju akoby viacej, aj sa viacej premocia, proste treba ho pouzit hrubsiu vrstvu, ako iny biely...
@katka1981 podla mna aj nerecyklovany. klasicky biely.... Ja teda neviem, ale ja to mam fakt na sebe takto potvrdene aj...... nechem sa hadat, ze to tak je na 100000%, ale maloktory recyklovany je asi biely... vacsinou su aspon take do jemnucko šeda.... Ved aj ten harmanec pise, ze je to narocna a specializovana technologia, aby ho spravili z recykl. biely..
Inak, malo by to byt uvedene na obale... 🙂 mozme si to zacat vsimať v obchodoch 🙂 mozno zistime, ktory je aky 🙂
@zuzulik27 inak, este ma napadla dolezita vec... Neviem, ci mas partnera, ale ak ano, preliecuje sa s tebou?? lebo aj tam moze byt pes zakopany.... Muz nemusi mat ziadne priznaky a pritom moze byt prenasac mykozy, ale moze ti vadit aj bud jeho ejakulat, alebo proste jeho mikroflora, ktoru kazdy clovek ma inu..... a toto vazne moze byt zdroj tvojich problemov....
Cize ak mas partnera, treba nech sa masti aj on niecim proti kvasinkam, aspon Canestenom a pocas liecby nesmie byt sex.
@katrin21 Ahoj no ja mam teraz problem zo streptokokom a musim dat aj partnera preliecit a som spozorovala ze mi robi zle aj jeho ejakulat zacne ma to svrbiet a vytok mam potom dost silny.Neviem ci som ho mala ja prva toho streptokoka a dostal ho aj manzel alebo naopak a teraz sa nim vzajomne neumyselne obdaruvavume.
@zuzulik27 zacni urcite uzivat probiotika a striedaj ich + papaj kyslomliecne vyrobky ( ine mliecne nie!) , kyslu kapustu, kazdy den si daj aspon taak medzi prsty a do ust.. to su totiz tiez prirodne probiotika..
Totiz ak nie OK mikroflora v posve, nie je ani v creve... je to jedno telo a suvisi to.
Toaletak pouzivaj iba cisto biely, bezfarebny a umyvaj sa len cistou vodou...